Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mikroguzki w plucach

Polecane posty

Gość gość

Witam robilam ostatnio tk pluc wyszly rozstrzenia, zwloknienia i mikroguzki prawdopodobnie o charakterze zapalnym do dalszej diagnostyki. Cz to rak? Mam 28lat i 1,5 roczne dziecko jestem przerazona

Gość gość
Możliwe. Niestety mogą to być tylko przerzuty, a rak jest w innym miejscu. Z tego co wiem takich guzków się nie wycina, bywa, że znikają/zmniejszają się kiedy zaczyna się leczenie. Nie musi to być rak, ale jest taka możliwość.

Gość gość
Bolało Cię coś wcześniej? Jakieś biegunki, zatwardzenia?

Gość gość
Jakie juz rzerzuty!Guzki o niczym jeszcze nie swiadcza.W tym wieku prawdopodobienstwo raka jest nie wielkie ale nalezy zrobic diagnostyke i okreslic co jest powodem stanu zapalnego.

Gość gość
Niewielkie? Zależy o jakiego raka chodzi. Raka szyjki macicy najczęściej mają kobiety między 25 a 35 rokiem życia

Gość gość
Gwoli wyjasnienia dane raka macicy sa róze ale przewazaja ze od 35r zycia!Do autorki zrób dalsze diagnostyke bo na forum dowiesz sie ze masz kilkanascie raków.

Gość gość
To chyba statystyka dla raka jajnika. Rak trzonu macicy jeszcze później. Rak szyjki macicy wcześniej i dlatego zalecane są badania wśród młodych kobiet. Twierdzisz, że niewielu młodych ludzi choruje na raka? Nie są to małe liczby. Nawet dziecko i nastolatka może dotknąć rak.

Gość gość
Rak moze dotknąc kazdego ale guzki to nie koniecznie rak i juz przerzuty.Zastanów sie co piszesz.

Gość gość
Wyjaśnię, że wiek w którym choroba została wykryta bywa mylny. Rak szyjki macicy rozwija się nawet 10 lat. Chodzi o to żeby go wykryć na samym początku. To, że kobieta zostanie zdiagnozowana w wieku 35 lat nie znaczy, że nie zaczęło się w wieku 25 lat. Lepiej badać się wcześniej. W razie potrzeby wcześnie wyrzucić szyjkę. Nawet i bez szyjki macicy można jeszcze mieć dziecko, a choroby już nie będzie. Lepiej się badać wcześniej, a nie mówić, że spotyka to kobiety, które mają 35 lat, a 25-latki nie może nic złego spotkać.

Gość gość
Ale autorka ma 1.5 roczne dziecko chyba podczas badan zwiazanych z ciaza i porodem ktos by zauwazył jakby co bylo nie tak?

Gość gość
Zaznaczę, że piszę tylko, że jest możliwość raka, a nie, że to jest rak.

Gość gość
Mozliwosci jest wiele ale pisanie o przerzutach to juz lekka przesada.Niepotrzebnie nakrecacie autorkę. Jak ktos wyzej zrób dalsze badania bo przyczyn takiego stanu moze byc wiele.

Gość gość
Choruje od dziecka na astme i alergie wiec ciagle jestem badana w marcu mialam zapalenie pluc i robione przeswietlenie ktore nie wykazalo mikroguzkow. Dzis mam wizyte u lekarza. Strasznie sie boje. Czytalam o raku pluc ale nie mam takich objawow juz nie wiem co myslec:-( w badaniach nigdy nic niepokojacego nie wychodzilo.

Gość gość
Czasam jest tak ze takie guzki sa po duzej infekcji np zapalenie płuc.

Gość gość
Pracuje w RTG i nie chce Cie pocieszać ale te mikroguzki to najprawdopodobniej zwapnienia pozapalne.Tymbardziej ze chorowałas na zapalenie płuc i masz astmę.Obraz płuc nie może być inny.W innej sytuacji mikroguzki nie bywaja złośliwe ale moga byc tez objawem Sarcoidozy.Ty napewno jej nie masz.

Gość gość
Witam, juz 2 lata po Twoim poscie. Jestem ciekaw jak rozwiazała sie sprawa Twoich guzków, jaka ostateczna diagnoza. Mam podobny problem i tez choruje na astme. Proszę powiedz jak to u Ciebie teraz wyglada?