Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka tematu 666

wzór idealnej matki i pracownika

Polecane posty

Gość gość
nie rozumiem po co ta presja bycia idealnym pracownikiem?

Gość gość
Jak chcesz miec dziecko,a chyba chcesz,to rob,bo inaczej zameczysz sie pozniej. Myslami,co by bylo gdyby,a dlaczego wtedg nie,a to a tamto. Ja mam dzieci jedno po drugim i kazde chce do 2 lat oporzadzac ze tak powiem sama. Wiec teraz nie pracuje i nic nie musze godzic. Ale mysle,ze mozesz zrobic tak,ze szybko - po 3 mcsch np - wrocisz do roboty,tyle ze w mniejszym wymiarze. Potem mozesz stopniowo dodawac godzin,bo 2- laetnie dziecko to to innego niz niemowlak,a 4-5-letnie tez co innego. Jesli mozesz tak to zorganizowac,to pewnie by bylo najbardziej satysfakcjonujace. Jak mialam jedno dziecko,to o jezh jezu ilez ja mialam do roboty i tak dalej. Jak sie urodzilo drugie,to sobie zdalam sprawe,ze przy jednym to sie ma luksus. Tylko czlowiek przesadza i nie ma dystansu. Jak bedziesz chciala pogodzic jedno z drugkm,to pogodzisz. Oczywiscie nie bedzie wtedy wszystko na full i doskonale. Albo i jedno,i drugie bedzie potraktowane troche 'luzniej',albo w jednym sie zepniesz na stowe,a na drugie polozysz kite. Twoja decyzja co i jak