Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania897

Chemia w żywności To przerażające że powoduje raka

Polecane posty

Gość Ania897

Zwracacie uwagę na to, co jest dodawane do żywności? Ja się staram, ale nigdy za bardzo się tym nie przejmowałam. Aż do momentu, kiedy zaczęłam przeglądać tabele z konserwantami w żywności - wiele z nich powoduje migreny, białaczkę i nawet raka. Zajrzyjcie sami na stronie: dieta-forum.pl/konserwanty-w-zywnosci (z przodu pamiętaj dodać www) Teraz wiem, że ważne jest to, co jemy.

Gość gość
Najmniej chemi spozyjemy jeśli będziemy sami gotować sobie proste potrawy. Ziemniaki marchew cebula Mąka ...proste nieskomplikowane I napewno zdrowsze od gotówcow Ja akurat staram sie unikać mięsa , czasem jakiś kawałek piersi czy ryby / tez staram sie kupić zwykła świeża rybę niż panierowane paluszki / Duzo warzyw

Gość gość
warzywa sa pryskane chemia, ryby hodowane w sztucznych zbiornikach na hormonach i antybiotykach. Dzisiaj nic nie jest zdrowe.

Gość gość
no chyba ze sie ma owoce w ogrodzie i jakies warzywa, ale i tak wydaje mi sie ze warzywa, owoce mozna umyc, obrac ze skorki, i juz lepsze to niz wlasnie mieso czy ryby na hormonach antybiotyckach, nie bede wspominac o gotowych produktach.. jak zupki chinskie i inne dania, napoje..

Gość gość
tylko ze czlowiek nie moze zyc na owocach i warzywach a potrzebuje ''prawdziwego'' jedzenia.

Gość mraauuu
oczywiscie,jesc powinnismy wszystko tylko pewne rzeczy w wiekszych a inne w mniejszych ilosciach. warzywa to podstawa wg mnie zdrowej diety

Gość gość
Jasne, wszystko jest obecnie ładowane chemią, nawet warzywa, ale to nie znaczy, że mamy tylko rozłożyć ręce i czekać na raka, dalej wcinając produkty naładowane różnymi "E". Możemy przynajmniej ograniczać te najbardziej niezdrowe. Jeśli chodzi o warzywa, w internecie podane są proste domowe sposoby na pozbycie się pestycydów ze skórki (przy użyciu sody oczyszczonej). Warzywa i owoce trzeba jeść, ponieważ korzyści wynikające z ich spożywania, są ponoć większe niż ew. szkody wynikające z ich pryskania. Mięso bezwzględnie ograniczyć, to co się do niego ładuje rozregulowuje cały nasz system. Obecnie brzydzę się na samą myśl o hormonach i antybiotykach.

Gość gość
Dodam jeszcze, że tak, zwracam wielką uwagę na skład produktów. Na początku zakupy zajmowały mi nieco czasu, ale teraz kiedy mam już swoją stałą, żelazną listę bezpiecznych produktów robienie zakupów trwa dosłownie chwilę, a moje zdrowie bardzo się poprawiło bez tych wszystkich konserwantów, barwników i innych zapychaczy.

Gość gość
tylko ze czlowiek nie moze zyc na owocach i warzywach a potrzebuje ''prawdziwego'' jedzenia. A prawdziwe jedzenie to co? Pizza? Kebab czy moze lasagne z hipermarketu

Gość gość
A kto twierdzi, że człowiek ma żyć tylko na owocach i warzywach? Rzeczywiście problem będzie miał ten, dla którego prawdziwe jedzenie to pizza i kebab. No ale skoro komuś nie zależy na zdrowiu, to niech nie ma później pretensji, że rak, że miażdżyca, kamica, przeziębienia non stop itp. Podam na szybko kilka przykładów bezpiecznego jedzenia. Na śniadanie płatki owsiane górskie lub zwykłe, do nich można dodać orzechy, nasiona, suszone owoce, cynamon. Pełna dowolność. Trudno wyobrazić sobie bardziej "prawdziwe" śniadanie. Syci na ładnych kilka godzin. Jeśli chodzi o suszone owoce, wszystkie są siarkowane, ale na szczęście dwutlenek siarki można bardzo łatwo wypłukać zwykłą wodą, ja zalewam je przed dodaniem na kilka minut do wrzątku i zmieniam raz wodę. Bardzo prosta sprawa. Na obiad kasze - jaglana, gryczana, jęczmienna, ryż brązowy. Całkowicie bezpieczne. Do nich dużo gotowanych na parze warzyw. W ostateczności można dodać chude mięso, jak ktoś już koniecznie musi, ale kasze i warzywa naprawdę bardzo mocno sycą, żołądek dosłownie pęka. A mięso to hormony i antybiotyki, nie polecam. Na kolację twaróg, kefir, gotowane jajka, sałatki, surówki. Albo wielka micha gotowanych na parze warzyw. Twaróg i kefir są co prawda pochodzenia zwierzęcego, wiec jest zagrożenie, że są skażone hormonami, ale moim zdaniem to wciąż lepsza alternatywa niż pizza z "E". Tak przy okazji, chleb, twaróg i kefiry można robić samemu, minimalizując ilość chemii. Taka dieta to żadna wielka filozofia, ogólnie im prościej tym lepiej. Nie pieścić się z wyszukanymi daniami na obiad. Ugotowanie kaszy i warzyw to kwestia 20 min. Owsianka na wodzie i przygotowanie dodatków to ok. 10 min.

Gość gość
To okropne, jak wiele czynników wywołuje raka. Ogarnijcie listę przyczyn raka, serio od groma tego: www.co-powoduje-raka.blogspot.com