Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda siwiejaca

Ratunku siwe wlosy

Polecane posty

Gość mloda siwiejaca

Mam wlosy dlugosci za ramiona naturalny blond. I dzis zauwazylam pierwsze siwe wlosy ! Mam dopiero 30 lat. Wiem, co napiszecie, przeciez mozna pofarbowac, ale ja mam strasznie cienkie, delikatne wlosy. Nie sluza mi pasemka, bo wlosy sie lamia, a inny kolor? Od razu odrosty widac. Tak sie cieszylam, bo udalo mi sie w koncu zapuscic wlosy, sa ladne, lsniace i zdrowe. Pocieszam sie, ze maja jasny kolor, to moze przez jakis czas unikne farbowania. Ale w szoku jestem, bo zaczesalam je w kok a tu patrze-kilka srebrnych sztuk sie znalazlo. Kiedy wy zaczelyscie siwiec?

Gość gość
po 25 roku życia pokazały się pierwsze ale jestem naturalną brunetką. Od tego czasu farbuję.

Gość gość
Ja też tak mam a włosy ciemne co widać bardzo a mam... 26lat! W rodzinie nikt tak szybko nie siwiał. Mama ma ponad 55l a nadal siwych włosów nie ma, a ja już siwieje :(

Gość mnbgh
Ja znalazła u siebie w przeciągu roku jednego.Mam 27lat. Za to moja sąsiadka ma 33 lata a połowę włosów to siwe. Druga ma 28 i też sporo siwych.

Gość gość
Mambpojedymcze siwe od 19 rz.

Gość mloda siwiejaca
Najbardziej sie boje, ze ewentualnym farbowaniem dobije sobie wlosy i bede musiala sciac, a taka prawda, ze o wiele korzystniej wygladam majac dluzsze. Od 4 lat nie mialam do czynienia z farbami. mozecie jakies polecic?

Gość ogryzekogryzek
od ok 23 roku życia siwieję, po ciąży posiwiałam widocznie bardzo, po drugiej ciąży kolejna fala, obecnie kolejna, przód mam prawie cały siwy, tydzień temu skończyłam 31 lat, nie ma już farb które mi kryją włosy siwe, zostają mi blondy :( trudno zatrzymać się tego nie da...

Gość gość
Haha ;) Mi pierwsze siwe włosy pokazały się jak miałam 16 lat ;) wytrzymałam tak do 19-stki i od tego czasu farbuje, czyli już 7 lat.

Gość mloda siwiejaca
Lipa. Moja mama zaczela siwiec po 20 r.z., ale to z powodu stresujacego zycia. Moj maz ma 30 lat i cale skronie siwe plus juz na gorze tez ma 1/3 siwych, ale on tak ma genetycznie-tesc w jego wieku mial cala siwa glowe. Najlepsze, ze ja wygladam na 20 lat, a zaczynam siwiec.

Gość gość
Ja mam 25 lat prawie i po urodzeniu dziecka zaczęły mi wychodzić siwe włosy. Jestem brunetką i od razu było je widać, nie farbuje póki co.

Gość mloda siwiejaca
Pasemek, balejazu nie moge robic, bo tam gdzie mam utlenione, to sie lamia (mialam tak na slubie wlosy zrobione) a jak farbne na ciemniejszy, to od razu widac odrost. Kiedys probowalam farba na blond-3 tury u fryzjerki, ale wyszedl taki nienaturalny swinski.

Gość mloda siwiejaca
W pracy jedna z kolezanek ma ladny kolorek-taki jak by naturalny rudy, ale nie stlumiony i wyglada naturalnie. Mozecie polecic jakies farby do stosowania w domu, samemu? Ja sie boje fryzjerek, kiedys mialam swoja ulubiona, ktorej ufalam, ale sie przeprowadzilam i nie mam mozliwosci do niej jechac.

Gość gość
Ja farbuje joico. Nie sa tanie ale bardzo dobre.

Gość gość
Masz blon wlosy, wiec dlugo dlugo nie bedzie ich widac, wiec wyluzuj. Wiekszosc kobiet, a zwlaszcza po 30-stce farbuje wlosy. Niby dlaczego? Bo siwieja. Moim zdaniem wiekszosc z nich wolalaby naturalne, zdrowe ale swoje.

Gość gość
Pierwszy siwy włos miałam w wieku 16 lat. Miałam piękne gęste długie włosy.Teraz mam 31 i jest siwych mega dużo. Gdyby jeszcze siwiały gdzieś pod spodem to by uszło ale ja siwieję od czubka głowy.Jestem brunetką. Farbuję włosy 2 razy do roku w sezonie wiosenno letnim. Choć przydało by się częściej bo po miesiącu jest centymetrowy odrost. A na jesień zimę daję im odpocząć. I spinam włosy w kucyka. Włosy się przerzedziły przez farbowanie i pco.

Gość gość
Dodam jeszcze że moja babcia na 30 lat to była cała siwa i już od 30- stki nie farbowała włosów bo nie miało to żadnego sensu a farby w tamtych czasach były jakie były. Mój tata też bardzo szybko osiwiał bo w wieku 35 lat był siwiusieńki. To jednak genetyka robi swoje.

Gość gość
Oj jj ale masz problem.. nie przesadzaj.. do tego blondynka,, Ja jestem brunetką..pierwsze siwe miałam pod koniec liceum.. Jeszcze na pierwszym, drugim roku studiów chłopak mi je wyrywał pęsetą :) Potem było gorzej.. Ślub brałam w wieku 23 lat i wtedy zafarbowałam się pierwszy raz. Teraz mam 31 i od tamtej pory niestety farbuję, a siwych przybywa, przybywa.. koszmar.. i to tak nierównomiernie. Szczerze.. to żałuję, że ktoś wymyślił farby.. gdyby nie to, mogłabym się nie farbować.. były włosy ciemnobrązowo- siwe i już. Ale tak..wiadomo, że nie wypada chodzić z siwymi. Farbuję sama.. Obecnie od dłuższego czasu używam Loreal Preference lub Excellence. Włosy mam bardzo cienkie, rzadkie.. okropne.. jak gdyby ich nie było.. Od małego tak mam :(

Gość mloda siwiejaca
No ja tez mam cienkie wlosy i wlasnie boje sie, ze przez farbowanie sie poniszcza. Dlatego od kilku lat mam naturalne i myslalam, ze dlugo jeszcze sie nimi pociesze :( Zauwazylam z przodu dwa srebrne wloski tylko, nie wiem, czy jest ich wiecej. A teraz ta kolezanka w pracy ma taki fajny kolorek, naturalny rudy i mnie korci, by sobie zrobic :) Nie wiem jednak czy nie poczekac, az farbowanie stanie sie konieczne.

Gość mendrik29
Wiele jest sposobów skutecznych na siwe włosy np. polecam poczytać na stronie http://gr-7.eu/ o tym jak dziala ten preparat ja jeszcze jakis czas temu mialem sporo siwych wlosow, ale odkad fryzjer poecil mi GR-7 i stosuje to jest ich znacznie mniej, a wiec dziala :)

Gość gość
Ja zaczełam siwieć jak miałam 17 lat :O teraz mam 29 i 40/50% siwizny :/ Jestem naturalną brunetką i po miesiącu od farbowania okropnie świecą mi odrosty :/ teraz używam co 2 tygodnie balsamów koloryzujących ziołowych,ponieważ tak nie niszczą włosów a wręcz je dodatkowo pielęgnują.

Gość MirekTola
Dzięki za polecenie gr-7. Znalazłem tu oponie o nim jakiś czas temu i postanowiłem spróbować. Produkt działa świetnie. Tak jak w opisach siwe włosy znikły po miesiącu stosowania. Polecam brać w ciemno

Gość Łukie
Fryzjer polecał mi też ten preparat i planuję go kupić niebawem, tu można zobaczyć efekty i informacje na jego temat https://gr-7.eu/