Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy usg szyjki macicy robi sie przez pochwe czy brzuch

Polecane posty

Gość gość

Jesli przez pochwe czy radiolog robi take badanie? Skraca mi sie szyjka i chcialm zrobic sobie usg zeby stwierdzic w jakim ona jest stani ale niewiem gdzie sie udac. Czy do ginekologa czy lepuej do radiologa

Gość gość
A ty w ciąży jesteś? Skąd pomysł iść do radiologa kobieto... USG dopochwowe robi ginekolog i widzi ile ma szyjka

Gość glombokie gardlo
przez gardlo

Gość gość
No bo radilog lepiej sie zna na usg ale nie wiem czy on wykonuje usg przez pochwe

Gość gość
że co ??

Gość gość
Radiolog przez pochwę co ty p********z ale durna jesteś. Zresztą skad pomysł ze szyjka ci się skraca to tylko gin może wykryć podczas badania oile w ciąży jestes

Tego typu badania wykonują zarówno radiolodzy jak i ginekolodzy

Gość gość
Jestem w ciazy i gin stwirdzil ze skraca mi sie szyjka. Za tydzien chce mnie skierowac o szpitala na passer ale ja chcialabym najpierw zrobic usg i was pytam gdzie takie bafanie lepiej wykonac. Czy tak trudno odpowiedziec na pytanie? Na usg przez brzuch chodze do radiologa ale nie wiem czy on tez wykonuje takue badanie przez pochwe. Tak trudno zrozumiec?!!!!

radiolodzy także mogą wykonywać badania przezpochwowe, co nie zmienia faktu że generalnie zajmują się tym ginekolodzy

Gość gość
Radiolog może wykonać usg przez pochwę, ja miałam robione. Ale generalnie lepiej iść do gina według mnie

Gość gość
Ale u nas w okolicy przyjmuje radiolog z dobrym sprzetem a na tym ktory ma moj gin slabo wszystko widac wiec na usg polowkowe i ta kieruje do tego radiologa. Wiec juz sama nie wiem co robic

więc skoro sam ginekolog kieruje Cię do radiologa to w czym masz problem?

Gość gość
żeby robić usg połówkowe trzeba mieć specjalistyczny kurs nie każdy ginekolog ma zrobiony a co dopiero radiolog. Mój ginekolog robił go w Londynie.

Gość gość
Możesz też zrobić przez usta u laryngologa:D

u laryngologa to najlepiej przez nos ;D a tak poważnie nie sadzę żeby radiologów obowiązywał dodatkowy kurs jeżeli chodzi o jakiekolwiek usg, w tym połówkowe

Gość gość
K***a widze ze glowno sie znacie a najwiecej do powiedzenia macie. Radiolog to spec od usg wiec je wykonuje i zna sie na tym duzo lepuej niz ginekolog. Radiolodzy co jakis czas maja sympozja i szkolenia.

Gość gość
To według ciebie radiolog zrobił każdą specjalizację?Durnoto życia by mu nie wystarczyło.

Gość gość
chyba na PESSAR :D ginekolog może zbadać szyjkę przez pochwę robiąc usg i przez powłoki brzuszne.

radiolog robił każdą "specjalizację" w ramach diagnostyki obrazowej bo to jedna specjalizacja. Czyli robi USG, usg dopplerowskie, echo serca, opisuje TK, MRI, RTG, RVG wszystkich części ciała.

Gość gość
Absolutnie nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale kiedys slyszalam w szpitalu, ze przy skracajacej sie szyjce nie powinno sie wykonywac "dowc*pnych" badan... Pewnie lekarz bedzie lepiej wiedzial, ale wlasnie dlatego mi sie to utrwalilo, bo pacjentka opierniczyla lekarza, ktory chcial ja "normalnie" badac z wziernikiem itd, wiec bralabym poprawke na lekarzy. Moze sa tu panie, ktore cos wiecej o tym wiedza.

Gość gość
jak się skraca szyjka trzeba LEŻEĆ