Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta48572

Czy mogę być w Ciąży

Polecane posty

Gość Edyta48572

Witam. kochałam się z chłopakiem w dniu owulacji i dzień przed owulacją miesiączkę dostałam o czasie ale dzień przed miesiączką miałam takie różowo blade plamienia , dodatkowo tydzień przed okresem zaczęły boleć mnie piersi i są takie nabrzmiałe myślałam że to na okres ale w czasie okresu też były takie same i jestem już tydzień po okresie i dalej takie są twarde , nabrzmiałe , i bolą przy dotykaniu dodatkowo od dnia owulacji do teraz czuje kłucie w okolicach podbrzusza i boli czasami też jak na okres , robiłam testy przed miesiączką i w dniu miesiączki ale wyszły negatywnie czy mogę być w ciąży ? Czy któraś z was miała podobne objawy ? Proszę o pomoc

Gość gość
skoro miałaś miesiaczkę, to nie możesz byc w ciąży

Gość gość
Możesz. A czy okres wyglądał i trwał tyle co zazwyczaj? Bo czasami będąc w ciąży zdarzają się krwawienia, w czasie, w którym wypadałby okres, ale okresem nie są.

Gość Edyta48572
Czytałam że zdarza się miesiączka , krwawienie w czasie ciąży dodaje że nigdy nie miałam tak że plamiłam dzień przed okresem na blado różowo i parę dni po okresie , i piersi normowały się w dniu miesiączki

Gość gość
krwawienia/plamienia, ale nie miesiączkę, ponieważ ona ciążę wyklucza

Gość Edyta48572
okres pojawił się o czasie dzień wcześniej dostałam różowego plamienia okres trwał 4 dni dwa dni były normalne pozniej skąpe i dalej przez 2 dni plamiłam również na blado różowo

Gość gość
Napięcie piersi i podbrzusza także powinno minąć, gdy rozpoczął się okres. To, że jest inaczej może świadczyć o ciąży właśnie.

Gość gość
moim zdaniem w ciązy nie jesteś, poniewaz jak juz pisałam wcześniej: miesiączka w ciązy nie występuje

Gość gość
To może zrób test jeszcze raz.

Gość Edyta48572
dodatkowo dodaję że nigdy nie byłam w ciąży i przyjmuję od 13 lat leki sterydowe czy to może mieć jakiś wpływ na miesiączkę w czasie ciąży pierwszy raz mi się tak zdarzyło że mam takie bóle w podbrzuszu i kłucia i te piersi nigdy tak nie miałam dodatkowo wystąpiły na sutkach takie białe grudki i widać żyły przy sutkach

Gość gość
Miesiączka w ciąży nie występuje, ale zdarzają się krwawienia, które wiele kobiet myli z miesiączka właśnie. 100% pewność da tylko wizyta u ginekologa!

Gość Edyta48572
dziś idę na usg do ginekologa więc się dowiem , jeżeli nie jestem w ciąży to o czym mogą świadczyć takie objawy ? trochę się pogubiłam i martwię się

Gość gość
Lekarz na pewno wszystko Ci wyjaśni. Mogą to być chociażby jakieś zaburzenia hormonalne. Nie martw się na zapas! :)

Gość Edyta48572
Może jest tutaj jakaś mama która miała podobne objawy ?

Gość Edyta48572
staram się nie denerwować , ale jednak marnie mi to wychodzi .. podejrzewam jednak że to ciąża tym bardziej że spaliśmy z sobą w dniu owulacji i dzień przed bez zabezpieczenia ;)

Gość Edyta48572
Miała któraś z was takie objawy ?