Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak podtuczyc niejadka chudnie w przedszkolu

Polecane posty

Gość gość

Corka zawsze byla bardzo drobna ale odkad poszla do przedszkola to juz zupelnie same kosci. Babcia nie moze przezyc ze wnuczka tak zmizerniala. W przedszkolu maja sniadanie o 9 i obiad o 12. W domu tez dostaje sniadanie i zawsze po 15 w domu obiad. Ale corka w trajcie jedzenia skarzy sie na bol brzucha. Podejrzewam ze w przedszkolu nie chce jesc i nauczycielki ja nie zmuszaja wiec ona nie je przez pol dnia. Zoladek jej sie skurczyl i przez to podczas jedzenia w domu zaraz boli. Nie wiem co robic bo waze ja co tydzien i za kazdym razem pare deko mniej. Corka ma 105h i wazy 14kg. Co zrobilybyscie na moim miejscu? Rozmowa z nauczycielkami nie pomaga bo one twierdza ze zmuszac jesc przeciez nie beda. A moze dacie jakies pomysly na tuczace jedzenie?

Gość gość
A ile ma lat?

Gość elllaaazzzzz
a ja C***owiem tak-daj jej czas, przestan się stresowac***przy okazji ją. Bo posiłki to pewnie temat nr 1 w waszym domu, ona biedna czuje presję i koło się zatacza... Nie tucz jej jakimś jedzeniem, bo z niejadka przekształci się w grubaskę.. Wiem, że się martwisz, ale przestan ciagle jej mówić, ze musi jeść, że to że tamto. To dla niej nowa sytuacja, nowe miejsce, dziec****anie.. Zrozum ją trochę. A jak jest zdrowa , to ona się nie zagłodzi. Ból brzucha to objaw stresu!

Gość gość
Po pierwsze pewnie temat nr jeden u Was w domu to jedzenie. Podstawowy błąd!!! Po drugie.. czy Wy jej przypadkiem nie karmicie?? Postaw jej obiad przed nosem (daj jej mało, mniej niż normalnie.. niech ma poczucie, ze zjadła wszystko). i niech sama je. Nie poganiajcie jej, nie popędzajcie.Oczywiście telewizor wyłączony w tym czasie. może brzuch ją boli właśnie dlatego, ze Wt o tym jedzeniu ciągle mówicie.. Poza tym.. ile Ty masz lat, ze się przejmujesz tym, że babacia (mama> teściowa>?) mówi, ze dziecko za chude.. Mój synek waży 9100, ma ponad 10m i do jego wzrostu to dobra waga, a teściowa też kiedyś coś wspomniała, ze jaki on chudy (dla niej wszyscy na około są za chudzi!). _ Co Ty się babcią przejmujesz.. masz zdrowe dziecko.. waga to 25 centyl, wiem, ze wzrostowo wysoka, ale lepsze szczupłe dziecko, niż otyłe!!