Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidziuchna

Nieprzyjemny zapach pochwy

Polecane posty

Gość Lidziuchna

Od jakiegos czasu mam fobie na puncie zapachu miejsc intymnych. Jestem po badaniach, cytologia gr1, lekarz o stanie zapaljym nic nie mowil.. A mimo to dziwnie sie czuje... Partner mowi ze przesadzam, ale sama siebie czuje..zwlaszcza po seksie... Co jest ze mna nie tak?

Gość gość
zastasuj jakieś globulki dopochowe, tak profilaktycznie. Farmaceuta w aptece doradzi :)

Gość gość
Jeśli badania wyszły dobrze to nie ma co panikować możesz np. smarować się codziennie po kąpieli provag żelem, zawiera on kwas mlekowy i nadtlenek wodoru dzięki czemu chroni przed infekcjami, zawiera tylko naturalne składniki. Sprawdza się przed stosunkiem, po goleniu, po basenie itp.

Gość gość
po seksie, zwłaszcza jeśli partner kończy w tobie to żadna z nas nie czuje się super komfortowo, nie ma się co okłamywać. Ja zawsze "po" idę się podmyć, zawsze używam lactacydu, pomysł z tym żelem też jest dobry a poza tym zawsze jak czujesz się niepewnie, że jakaś infekcja może ci się przytrafić to załóż sobie na noc kapsułkę probiotyku dopochwowego - ja tak robię z invagiem.

Gość gosiaaa85
po stosunku powinnaś się umyć, możesz też miejsca intymne posmarować cienką warstwą provag żelu, bo doskonale chroni i ma też działanie łagodzące, a z tym zapachem może lekko przesadzasz:)

Gość Betty Q
Na nasz "intymny zapach" ma tez wpływ dieta więc jeśli jadasz potrawy bardzo ostre, pikantne, fast foody to może to miec wpływ. Poza tym możesz miec jakies zachwiania mikroflory pochwy, stosujesz jakies probiotyki? Sprawdzaja sie zwłaszcza tuz po okresie, ja stosuje Lactovaginal i nie mam problemu ani z zapachem z miejsc intymnych, ani z upławami.

Gość gość
Jeśli badania wyszły dobrze to nie ma co panikować możesz np. smarować się codziennie po kąpieli provag żelem, zawiera on kwas mlekowy i nadtlenek wodoru dzięki czemu chroni przed infekcjami, zawiera tylko naturalne składniki. Sprawdza się przed stosunkiem, po goleniu, po basenie itp.