Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość czerwona herbatka

swędzenie ciała przyczyny higieniczne wykluczone

Polecane posty

Gość czerwona herbatka

co to może być?

Gość gość
całego ciała? świad albo jakiś wirus uczulenie

Gość gość
sucha skóra

albo atopowe zapalenie skóry?? ja miałam ale na swędzenie poradziłam sobie dzieki Essenz - kosmetyki bardzo naturalne i szczerze mówiąc pomogły mi znakomicie!

Gość Łuszczyca

Łuszczyca 

Gość Anna

Może to być atopowe zapalenie skory, albo po prostu skóra jest przesuszona i podrażniona i przez to swędzi i czujesz się niekomfortowo, spróbuj nawilżyć skore od wewnątrz pijąc dużo wody i od zewnątrz używając dobrego balsamu , ja uzywam emulsji atoperal i bardzo fajnie łagodzi wszystkie podrażniania, swędzenie itp

Gość Kamila

Przy problemach skórnych trzeba koniecznie używać emolientów. Są to kosmetyki które chronią przed odparowywaniem wody z naskórka, woda jest zatrzymana w skórze i skóra jest nawilżona, dzięki temu przestaje swędzieć. Ja używam kremu do ciała Dexeryl. Bardzo dobry i niedrogi emolient, szybko się wchłania, nie wywołuje alergii.

Gość Cleo889

Dokładnie atopowe zapalenie skóry, bądź tez jakies problemy z wątrobą. To też się tak objawia. Ja po prostu miałam przesuszoną skóre i tutaj bardzo pomógł mi zabieg z restylane Skinboosters, sprawdził sie rewelacyjnie, dobrze nawilżył itd. 

Gość baracuda

widzę, że to azs robi się coraz bardziej powszechnym i upierdliwym schorzeniem. No my tez się z nim borykaliśmy, ale odkąd po wielu próbach z innymi produktami używamy kosmetyków atoperal baby, moje dzieciaki są zdecydowanie mniej rozwydrzone, nie płaczą i nie drapią się tak bardzo. Widzę, ze to im przynosi totalną ulgę, co mnie ogromnie cieszy, jeśli macie podobne problemy to warto przetestować te kosmetyki.

polecam dovaskin , krem działa przeciwzapalnie bo zawiera b12, nawilża skórę, przestaje swędzieć, nie jest czerwona, bez zbędnych dodatków, można stosowac małym dzieciom, 

teraz podczas koronawirusa jak trzeba często myc i dezynfekować ręce jest dla mnie niezastąpiony

Swędzenie skóry zazwyczaj jest spowodowane przesuszeniem, najlepiej wtedy stosować odpowiednie kosmetyki - EMOLIENTY.

Ja od dłuższego czasu używam do mycia i smarowania kosmetyków z Dexerylu, zlikwidowałam przesuszenie i odkąd stosuję emolienty nie mam problemów z suchą skórą, przestałam równocześnie używać drogeryjnych żeli i balsamów, które są niestety nie wystarczające przy problemach skórnych.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować