Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kurs fryzjerski

Polecane posty

Gość gość

proszę niech ktoś mi doradzi czy warto pójść na kurs fryzjerski czy lepiej zapisać sie do szkoły rocznej ?

Gość piroxeni
Odpuść sobie kursy, bo po nich pracy nie znajdziesz. Zapisz się do salonu fryzjerskiego na 3 letnie praktyki bez obowiązku chodzenia do szkoły, a jeśli chcesz, to zawsze możesz zaocznie robić średnie. Nie da się nauczyć zawodu w miesiąc, czy nawet pół roku, to strata pieniędzy, czasu.Takich po kursach jest na pęczki, a zapotrzebowanie na fryzjerów od lat nie spada.

Gość gość
piroxeni praktyka w salonie jest ok , ale nikt Cię nie dopuści na początku jak jesteś zielona do pracy.. co najwyżej do umycia głowy klientkom . Ja na początek właśnie poszłam na kurs miesięczny tak jak kinia777 też do Selectu, tam jest wszystko od podstaw i pracujesz na klientkach a to jest bardzo ważne. Potem jak szukałam pracy w salonie dzięki temu że znam podstawy to mnie przyjęli na początku na staż a teraz już normalnie pracuje na etat . Więc kursom mówię zdecydowanie TAK!l;)

Gość Jowita81
Kursy są bardzo przydatne, bo trendy i techniki strzyżenia się zmieniają. Brałam udział w szkoleniach HairXtend i jestem z nich zadowolona, po otrzymaniu certyfikatu w końcu znalazłam fajną pracę w salonie . :-) http://www.hairxtend.pl/training/260 aktualna oferta kursów