Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę rzucić szkołe

Polecane posty

Gość gość

mam 16 lat i jestem w ciązy chodze do 1 klasy zawodowej czy moge rzucić szkołe i jak rodze i maleństwo podrośnie moge iść zaocznie

Gość gość
Tak możesz

Gość gość
pod warunkiem,że pójdziesz zaocznie i ze rodzice wyrażą na to zgodę. najlepiej dla ciebie i dzidziusia gdybyś skończyła szkołę. z tego co się orientuję do zaocznego lo chodzisz tylko w weekendy nawet co drugi tydzień. masz prawa do zasiłków i alimentów.

Gość gość
i nie będę miała żadnych nie przyjemnośći przez to ?

Gość gość
jak teraz rzucisz szkołę całkowicie stracisz twoi rodzice stracą na ciebie zasiłki

Gość gość
ale nie mam innego wyjść nie będzie miał kto się zająć maleństwem rodzice pracują . Moze ktoś był w takiej sytacji ?

Gość gość
Ile tego zasiłku jest :D szkołę możesz zrobić zaocznie.

Gość gość
prawda prawie nic . Ale boje się ze mój pracodawca bedzie robił mi problemy jak złoże wypowiedzenia z praktyk

Gość gość
na pewno ktoś zajmie się dzieckiem co drugi tydzień w sobotę i niedzielę. idź zaocznie. najlepiej jak pójdziesz na spotkanie do dyrektora szkoły zaocznej i powiesz mu o swojej sytuacji. nie odwlekaj szkoły bo będziesz tego żałowała

Gość gość
Może jest inna opcja?

Gość gość
Wątpie chce sie zająć maleństwem szkołe moge rzucić ale gorzej z praktykami ;(

Gość gość
Ale mam 16 lat a zaocznie mozna iść jeżeli ukoczyłeś 18 rok życia

Gość gość
te prawie nic zasiłku będzie ci teraz bardzo potrzebne. utrzymanie maleństwa to około minimum 500zł miesięcznie. a jak potencjalny ojciec nie będzie płacić alimentów to dadzą ci najniższą stawkę alimentacyjną od państwa. sama wyprawka do szpitala cię wyniesie minimum 200zł. im szybciej zdobędziesz wykształcenie tym łatwiej będzie c***otem znaleźć pracę.

Gość gość
chyba troche za pozno na opcjowanie,najpierw sie mysli,a potem robi.Zamiast sie uczyc,cos w zyciu osiagnac,to wy sie dzieciarami obkladacie:-o

Gość gość
możesz iść zaocznie,bo masz wyjątkową sytuację.

Gość gość
Trudno stało sie a głupie komentarze zostaw dla siebie ! Mój chłopak zarabia finasowo jakoś sobie poradzimy ale martwie ie o wykształcenie

Gość gość
i tak nie zdobedziesz tego wyksztacenia,bo bedziesz dzieci nianczyc,moge sie zalozyc ze po pierwszym,bedzie drugie,a chlopina sie zatyra:D

Gość gość
Tak myślałam ,że taka bedzie reakcja ludzi

Gość gość
moja droga,porzadne laski nie zachodza w ciaze majac 16l,poza tym,jesli juz zaczelas sie bawic w sex,to trzeba bylo pomyslec o zabezpieczeniu,bo tak postepuja rozsadni ludzie.Wtedy nie mialabys dylematow odnosnie szkoly.🖐️

Witam! Przygotowuję program tv, do którego chcę zaprosić nastoletnie dziewczyny, które obecnie są w ciąży i oczekują przyjścia maleństwa na świat. Chcemy porozmawiać z przyszłymi młodymi mamami na temat macierzyństwa w młodym wieku. Zainteresowane przyszłe mamy proszę o wiadomość na adres: pp2013@gazeta.pl