Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile ml mleka odciągacie

Polecane posty

Gość gość

na dobę? Ciekawa jestem, bo mi wychodzi średnio 70 - 80ml co 3h. Czasami jest znacznie mniej.

Gość gość
Zależy w którym momencie. Były dni, że jednorazowo prawie 200ml z jednej piersi i były też dni gdy w bólach z obydwu dałam radę ściągnąć ledwie 50ml. Ile tygodni/miesięcy ma Twoje dziecko? Po drugie - laktatorem wszystkiego nie odciągniesz, ponoć zostaje w piersiach jeszcze jakieś 30ml i to jest w stanie tylko dziecko wyssać.

Gość gość
ogolnie karmie piersią ale np. jak musze wyjść to miedzy jednym karmieniem a drugim( 3h czasu) daje rade recznym z obu piersi 90ml. Mysle ze jakbym tylko sciagała to 110 z jednej piersi spokojnie.

Gość mamaolka24
Ja generalnie nie karmię już piersią tylko ściągam i mały pije z butli jak odciągam co 2-3 h to 150 ml z obu, raz przespalam nocne ściąganie i wyszło po 7h 600 ml prawie :D ale to też dlatego, że piłam karmi a po tym zawsze mam więcej mleka.

Gość gość
nooo a ja ściągałam 40ml na dobę ... nic nie leciało !!!!!!!!!!

Gość gość
Na dobę- nigdy nie próbowałam, odciągałam w czasie karmienia jak opuszczałam je a dziecko nie było ze mną, wtedy ok. 180-200 ml, z tego ponad 2/3 z jednej piersi.

Gość gość
Około 300ml co 3godz od 1-3miesiąca a pod koniec 3 miesiąca laktacja się ustabilizowala i sciagam co 4godz 250ml. Moja malutka ma 4 miesięcy i tydzień i je obecnie 180ml co okolo 3godz a do niedawna jadła zaledwie 90-120ml. Odciagam ręcznie zajmuje mi to okolo 1 godziny. Ważna jest odpowiednia dieta dużo wody zup. Jak tylko odpuszczam z regularnym piciem wody i jedzeniem w natłoku zajęć od razu widzę że ciężej mi się ściąga. Pozdrawiam