Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o krzyżu w Sejmie

Polecane posty

Gość gość

Ruch Palikota domaga się usunięcia go.

Gość gość
Krzyż - trzymany w rękach wierzącego człowieka - odstrasza istoty nieczyste, takie jak wampiry: www.youtube.com/watch?v=rUOKiXXfyDI

Gość gość
panstwo jest neutralne swiatopogladowo a wiec w budynkach panstwowych nie moze byc zadnych syboli religijnych

Gość gość
Nie jestem fanka Palikota ale miejsce krzyza jest w kosciele. Zreszta usuniecie go i tak nic nie da bo kosciol i tak wywiera silny wplywa na polityke. Kosciol byl dla mnie w porzadku jak nie mieszal sie do polityki i edukacji. Skromny ksiadz, skromny kosciolek ok ale nic wiecej

Gość ggrrrrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyyyyy
w Polsce krzyż może wisieć wszędzie bo to katolicki kraj a jak się komuś nie podoba to niech wyjedzie

Gość gość
dobre miejsce ,nikomu nie wadzi ,a ateisci niech na niego nie patrza.

Gość gość
Jako chrzescijanka powiem oczywiście że krzyż powinien tam pozostać , ale jako osoba tolerancyjna otwarta i rozumiejąca pogldy religijne innych powinnam powiedzieć , ze krzyż nie powinien tam wisieć. Noi co teraz ? i tak zrobią co będą chcieli społeczeństwa nie posluchaja

Gość kuniushykrolewski
myślimy, że sejm to nie plebania

Gość gość
Katolikow fanatykow to ja jednak nie cierpie. To sa chorzy ludzie. Kiedys bylam na wyjezdzie z klerykami, nie mowie ze wszyscy np. Kapucyni sa bardzo mili i skrpmni. Ale ci to mieli zapedy terrorystyczne.

Gość gość
Polska nie jest krajem katolickim. Zalecam lektore Konstytucji RP.

Gość gość
Nie zdziwie sie jak w koncu ktos sie zdenerwuje i polamie ten krzyz. Mimo calego szacunku to zwyczajne narzucanie sie kleru. W sejmie ludzie sie nie modla.

Ostatnio gadałam z koleżanką ( bardzo wierząca) i krzyż jako symbol Chrystusa w sejmie ją bulwersuje. Chciałaby, żeby go stamtąd usunięto. Przez fakt że krzyż wisi w polskiej "sodomie i gomorze" :)

Dla mnie może wisieć . Może nawet w towarzystwie gwiazdy dawida , półksiężyca i innych symboli wszystkich mniejszości religijnych w Polsce . Ważniejsze jest dla mnie kto na tej sali siedzi .

Kiedyś był taki temat i napisze to samo co wtedy:jeden krzyż w sejmie nie wystarczy.Tych s*********w trzeba ukrzyżować wszystkich naraz żeby niepos*******ali

Gość kuniushykrolewski
zawiesili go nocą, po kryjomu, jest nawet filmik, jak wieszał ten krzyż i spadł z drabiny, to było ostrzeżenie, Bogu się nie podobało, ale nadgorliwcy zawsze coś muszą nawywijać

Gość gość
powinien zniknac na zawsze

Gość alejkumka siostra
Ja uważam że symbola krzyża nie powinno byc nigdzie w miejscach publicznych bo to rani moje uczucia religijne. W norwegii zwolniona prezenterke ktora miala krzyzyk na szyji i to jest wlasciwe bo ranilo uczucia religijne mniejszosci muzulmanskiej. Norwegia liczy sie z muzulmanami i zwolnila prezenterke. a w polsce krzyz jest wszedzie! i nie moge sie nigdzie poskarzyc chociaz mi sie to nie podoba! w Pulawach jak mielismy zjazd w szkole ktora wynajelismy wchodzimy a tam krzyz na scianie! Jakby zobaczyl to nasz Immam to przeciez by go to zranilo. Polacy to straszni rasisci.