Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Świadome rozszerzanie i zweżanie źrenic

Polecane posty

Gość gość

Naszła mnie pewna refleksja, czy jest to normalne że potrafię kontrolować swoje źrenice, w każdej chwili mogę rozszerzyć je lub zwęzić. Również kontroluje szerokość ich (stopień otwarcia). Czy wy też tak macie?

Gość gość
Nie wiem jak to robię, od zawsze to potrafiłem. Po prostu wystarczy że o tym pomyśle.

Gość gość
Najfajniejsze jest to że mogę kontrolować szerokość ich otwarcia.

Hmmmm :) ale do czego to właściwie potrzebne???? :D Ja np. potrafię zgiąć palce w szpony tylko na pierwszych zawiaskach tych blisko paznokci :p potrafisz tak? :p

Gość KinqaStefankaFanka
podczas nałogowego palcowania nabyłam taką umiejętność :classic_cool:

Gość gość
Nie wiem sam do czego to może być przydatne, mam to od dzieciństwa kiedyś musiałem wysilać się aby spowodować tą reakcje, teraz jest jeszcze lepiej ,czasami mnie to przeraża

Gość neon97
Ja to potrafię od dziecka sam nie wiem dlaczego. Może dzięki temu można polepszyć ostrość wzroku regularnie ćwicząc. W końcu tak w zasadzie to kontrola soczewki oka bo zmienia się ostrość obrazu. Nie wiem czy źrenice zmieniają kształt kiedy to robię ale ostrość obrazu się zmienia i nie muszę się specjalnie koncentrować np. tak jak przy poruszaniu ręką, po prostu to robię.

Gość Uchica
Mam tak samo, ale rozszerzyć nie potrafię. Jedynie zwężać a rozszerza się następnie sama jak przestanę sie skupiać :D Nikt tak nie potrafi z mojego otoczenia. Jestem ciekawy czy może to mieć jakiś związek z późniejszymi wadami wzroku... Hmm....