Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zasiłek rodzinny poszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

W tamtym roku składałam wniosek o przyznanie zasiłku rodzinnego około 20 września. W październiku tamtego roku wiadomo wypłacono mi jeszcze ostatnie pieniądze przed zamknięciem okresu zasiłkowego ( 1listopad-30październik). Potem w listopadzie wypłacono mi już pieniądze na nowy okres zasiłkowy ( z wniosku z 20 września). W tym roku mam inaczej. Nie dałam rady w wrześniu tego roku złożyć wniosku, więc zrobiłam to 12 października. Decyzję odbieram dopiero za 3 dni! ( wiem, ze przyznają bo nam się nic od tamtego roku nie zmieniło). Martwi mnie fakt, że podobno wnioski z października są wypłacane w grudniu. Więc wygląda na to że będę ten miesiąc bez zasiłku. Jak potem wypłacają w grudniu, czy dostanę też wyrównanie za listopad? Bo jeśli nie to widzę pewną lukę prawną. Okres zasiłkowy jest od listopada do następnego października, czyli trwa 12 miesięcy, i osoby które składały we wrześniu dostaną zasiłki przez 12 miesięcy, a osoby które składały miesiąc później ( w październiku) to za 11 miesięcy jeśli bez wyrównania? Pierwszy raz mam taką sytuację, bo zawsze składałam we wrześniu. Z drugiej strony po co są aż dwa terminy składania wniosków jeśli tylko ci co złożą w pierwszym terminie będą mieć płynność zasiłkową, a ci z drugiego terminu będą miesiąc bez zasiłku. To takie trochę mylenie ludzi, bo zasiłek też można złożyć w listopadzie i w grudniu tylko wiadomo dłużej się będzie nie miało pieniędzy i tym samym płynności zasiłkowej.

Gość gość
ja zlozylam paipiery 28 pazdziernika a juz 5 listopada dostalam decyzje o przyznaniu rodzinnego. i kase dostalam 2 dni temu.

Gość gość
w grudniu dostaniesz kase za dwa miesiace

Gość gość
Ja też składałam w październiku i chyba ten miesiąc będę bez zasiłku jak ty...

Gość gość
AZ taka bieda ze miesiąca bez tych groszy nie wyzyjesz? To rusz d**e do roboty wtedy się domagają o zarobione pieniądze!!!

Gość gość
ja w październiku dostałam ostatni zasiłek. nowy miałam złożyć do końca października (tak mi powiedzieli). byłam pod koniec października ale brakowało mi jednego papierka i kazali przyjść zaraz na początku listopada ale byłyśmy z córka chore i byłam dopiero 9listopada. decyzyja ma być na początku grudnia a pani w MOPSie powiedziała że jeżeli rodzinne zostanie przyznane to dopiero w grudniu wypłaca pieniądze- za grudzien i zwrot z listopada.

Gość gość
ja mogę zlożyc nawet 31 pażdziernika a i tak zawsze dostaje 26 listopada a co do decyzji to wysylają mi ja nawet w grudniu.Ale gdybym złożyła 1 listopada to podwójne dostałabym w grudniu