Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migottka65656

czy zaczyna sie PORÓD pomocy

Polecane posty

Gość migottka65656

Nie wiem co się przed chwilą stało.... jestem w 36 tygodniu ciąży , byłam w łazience gdy zaczeło mi coś cieknąć po nogach jakbym zaczeła sikać ale nie było tego dużo ( nie tak jak na filmach) natomiast na dywaniku zauważyłam jakby taki mały okresowy "glut" tzn jasnobrązową wydzielinkę ( taką jak się okres kończy czasami na podpasce pojawia się taki brązowy śluz). Śluz został także na papierze ale wielkość była malutka. Generalnie doświadczone koleżanki czekać na skurcze ....? ale to chyba za wcześnie :(

Gość gość
jedź do szpitala bo widać coś się zadziało a to jeszcze nie czas.

Gość jak dbasz tak masz
To był czop śluzowy ale to nie oznacza,że urodzisz od razu.Ja urodziłam 6 dni po odejściu czopa a odchodził mi przez trzy dni po trochu.

kochana jedź do szpitala, bo to mokre to mogły być wody, a to zapewne jest czop, on może schodzić nawet kilka dni przed porodem

Gość gość
zakup w aptece wkładki do sprawdzenia, czy nie ciekną wody, mogą się sączyć delikatnie, a to co po nogach poleciało, mogło nimi być, albo śluzem, bo tuż za gęstym i galaretowatym czopem jest nieco rzadszy, który nadal zasłania wejście do wnętrza macicy i chroni przed dostaniem się wewnątrz bakcyli. Jeśli nie masz skurczów, to nie panikuj, tylko spokój zachowaj, bo nerwowe ruchy mogą niepotrzebnie przyspieszyć poród (stres). Jeśli nie masz daleko do apteki, to poproś kogoś, może c***odejdzie i kupi i dostarczy do domu. Jak nie, to może zadzwoń do lekarza, bądź szpitala na oddział położniczy i podpytaj, czy musowo jechać, czy spokój zachować. Odradzam kąpiel, prysznic też oszczędnie, żebyś cały czas kontrolowała sprawę wycieku.

Gość migottka65656
odszukałam swój temat - dla ciekawskich odeszły mi wody zaraz pojechałam na izbę przyjęć a za kilka godzin urodziłam śliczną zdrową córkę :) pozdrawiam

Gość gość
gratulacje :) jaką wage miała mała i ile cm? :)

Gość migottka65656
3050/55 więc jak na "wcześniaka" wcale nie mała :)

Gość gość
mogł byc zle obliczony termin-36tydzien to juz praktycznie donoszony dzidzius:)

Gość gość
Gratulacje :-) duża dziewuszka

Gość gość
no super gratulację :)