Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matejka89

Ruchy dziecka

Polecane posty

Gość Matejka89

Witam:) Chciałabym poczytać opinie doświadczonych matek. Jestem w drugiej ciąży w 12 tygodniu:) od kilku dni jestem prawie pewna że czuję ruchy mojej dzidzi. Pamiętam to uczucie z pierwszej ciąży. Wtedy pierwszy raz poczułam w 17 tc. Jestem bardzo szczupłą kobietą i nawet jeszcze nic nie widać prócz powiększonych piersi i naprawdę delikatnie zaokrąglonym brzuszkiem. Moje maleństwo ma 7cm i około 9g. Ale mój lekarz uparcie twierdzi że to niemożliwe. Że to na pewno jelita płatają mi figle. Moje pytanie brzmi kiedy czułyście ruchy w drugiej ciąży i czy to jednak możliwe żebym już je odczuwała?

Gość gość
Mnie tez sie wydawalo ze tak wczesnie czuje ale naprawde nie wiem czy tak bylo czy rzeczywiscie jelita. Tez jestem bardzo szczupla.

Gość Matejka89
a teraz czujesz coś innego?? Ja miałam często problemy trawienne i wiem mniej więcej jak moje jelita się poruszają pracując. A to co czuję od piątku dokładnie to zupełnie co innego bardzo przypomina pierwsze kopniaki mojego już 15 miesięcznego synka:) Lekarz twierdzi że jak za 3 tygodnie powiem mu że czuję to się zgodzi ze mną ale teraz na pewno nie. Na usg widać że drugi szatan w brzuchu mi się rozwija. Wierc**ięta:)

Gość gość
ja w 3 ciazy poczulam tak ok 15/16 tyg

Gość jak dbasz tak masz
Ja czułam w 12 tygodniu.Każdego dnia czułam to samo a z czasem coraz intensywniej i częściej.Jak najbardziej jest to możliwe,że już je czujesz:)

Gość Matejka89
ach:) Czyli jednak to nie moje urojenie:) Dzięki.