Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niski progesteron Zanik objawów ciąży ROZPACZ

Polecane posty

Gość gość

jestem w 7 tygodniu ciąży, przyjmuję duphaston z powodu plamień. 2 dni temu miałam badany poziom progesteronu. Wyszedł 19 ng/ml przy normie dla 1 trymestru 9.3-33.2 ( dodam, że mieszkam za granicą, więc normy mogą być tu ustalane inaczej). Pomimo, że wynik jest w normie lekarz stwierdził, że to zdecydowanie za nisko i mam dalej kontynuować branie duphastonu. Tymczasem dzisiaj niespodziewanie ustały mdłości i ból piersi..zdarzało się już, że objawy słabły, ale od kilku godzin całkowicie ustąpiły :( obawiam się najgorszego a usg kontrolne dopiero w sobotę . Czy któraś z Was miała podobnie???

U mnie pierwszym objawem ciąży był straszny ból piersi. Zdenerwowałam się więc kiedy w 7 tc przestały bolec i wpadłam w histerię, że już po ciąży. Na szczęście okazało się, że wszystko ok, do teraz (12 tc) nie mam żadnych objawów ciąży, a dzidziuś się ślicznie rozwija. I tego Ci życzę :)

Gość gość
Ale w przypadku autorki progesteron jest naprawde niski hm może to źle wpłynąć na ciąże i zanik objawów hmm nie wygląda to dobrze.

Gość gość
3 tabletki na dobę. właśnie nie rozumiem, czemu ten progesteron niski, skoro norma dla 1 trymestru w tym badaniu zaczyna się na 9.3 a kończy na 33.2 .... wydaje mi się, że 19 to nie jest jakaś dolna granica w tym wypadku......dodam, że mierzę codziennie temperaturę w pochwie z rana, na leżąco i wynosi 37,5-37,6.C

Gość gość
W ciąży zdrowej nie zagrożonej progesteron powinien być blisko 30

Gość gość
cykle miałam bardzo regularne, w ciążę zaszłam w pierwszym miesiącu starań. nie wiem co się dzieje :(

Gość gość
A ty chcesz się grzxybicy albo innych infekcji nabawic?? Nie poinformował cie lekarz ze w ciazy pochwa jest bardziej narażona na infekcje Po ch*j pchasz termometr tam??? Nie normalna jakaś jestes

Gość gość
autorko nie martw się! moje wyniki progesteronu wskazywały na to że nie miałam owulacji po czym okazało się że jestem w 7 tyg ciąży!!! progesteron miałam 3,3 brałam całą ciążę luteinę i teraz mam zdrową córeczkę;) dbaj tylko o siebie i miej wszystko pod kontrolą!

Niestety nie wiem jak C***omóc, jedyne co mogę zrobić to mocno trzymać kciuki, żeby wszystko było dobrze :(

Gość gość
ja ten termometr odkażam, a mierzyć w ten sposób kazał mi lekarz. To z Tobą coś nie tak, wpadasz się wykrzyczeć jak jakaś frustratka.

Gość gość
proszę nie spamować mojego tematu :O