Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenor

dziewczyny wyszla mi 3 grupa cytologi i zarazenie hpv co to takiego

Polecane posty

Gość lenor

Hej, wyszlo mi z cytologi 3 grupa i podejrzenie zarazeniem hpv, co to takiego? Czy jest sie czym martwic? Jutro ide do gina ale chce wiedxiec wczesniej, mozna sie tym wirusem zarazic w sensie ze np meza? Od 4 lat jestesmy razem i nic , ostatnio robilam cytologie 2 lata temu i byla 1 grupa i wirusa nie bylo, ani ja mie zdradzilam ani maz mnie... z kad takie cholerstwo? Pozdrawiam:)

Gość gość
albo udajesz albo rzeczywiscie malo wiesz :p twoj maz cie zdradza podziekuj mu ! to jest choroba wirusowa przenoszona przez mezczyzn droga plciawa od innych kobiet!! jest jedna z glownych przyczyn raka u kobiet, ale to juz raczej wiesz jesli poczytalas

Bez takich komentarzy.... jedynie daje d**y jak to ladnie ujoles mojemu mezowi od 4 lat... pozdrawiam, moze ktos madry sie wypowie?

Gość gość
chyba jednak zdradzil...

Gość gość
tym wirusem mozna zarazic sie tez przy porodzie, doczytajcie

Gość gość
skoro 2 lata temu tego wirusa nie bylo a teraz jest to skad sie wzial? przeciez jest przenoszony droga plciowa wiec...? ty albo maz....

Gość gosc 77
hej, III grupa cytologii nie wróży dobrze i natychmiast trzeba włączyć leczenie....ale spokojnie to też nie tragedia...miałam i przezyłam, urodziłam dziecko.... A wirus hpv....antybiotyk pomoże...podobno..a skąd to...nie mam pojęcia.... głowa do góry!!! Pozdrwiam

Gość gość
to straszna choroba

Gość gość
prawdopodobnie masz raka

Tylko tak sie mozna nia zarazic? Nie moze powstac sama z siebie? A moze to moj organizm ja "wychodowal" Pytam bo niewydaje mi sie abym hyla zdradzana ale dzieki za podpowiedz , czy to jest grozne? I ten wynik cytologi? Bardziej przejmuje sie soba niz tym czy mnie zdradzil..

Gość gość
Kochana masz wirus hpv jezeli ty nie zdradzilas to na 100% maz tego nie zlapiesz z powietrza. Takze albo sie przyznaj albo zapytaj meza skad ci to sprzedal. I sam tez to pewnie ma. Hpv powoduje raka szyjki macicy w zaleznosc od tego jaki masz typ zlosliwy albo nie. Oprocz tego moga pojawic sie tzn klykciny okropne wypustki "narosla" w okolicy pochwy i o***tu. Uciazliwe to cholerstwo. Lekarz powie ci co dalej.powodzenia.

Gość nikii85
wirus przenoszony droga plciowa, mezulek zaszalal :/

Gość gość
niepowazna jestes tyle lat czekac na kolejne badanie, a tak to dziwna sprawa :/

Juz teraz niewane czy zdradzil czy nie, zapytam jutro lekarza z kad to sie bierze, mam jedno dziecko ale rodzilam 3 lata temu wiec niebardzo? A jeslivwyjdzie ze ten wirus jest to tylko antybiotyki?

Gość gość
Czy ty nie rozumiesz czy udajesz? Nie zlapiesz tego z powietrza to wirus przenoszony droga plciowa czytaj seks bez zabezpieczenia. Czego nie kumasz? Albo sama sie zarazilas od kogos albo maz innej opcji nie ma!!!!!!

Gość gosc 77
lenor.....niepotrzebnie tu pytasz, widzisz jakie dostałaś odpowiedzi.... o hpv zapytaj swojego ginekologa, nie znam sie na tym ale ważniejsze jest leczenie III gr cytologii. Trzymam kciuki.

Ja na milion procent nie zdradzilam, niemam amnezji.. nie w glowie ji takie rzeczy...

Gość nikii85
nie wazne czy zdradzil czy nie... ale sie przejelas :/

Gość gość
Jaki antybiotyk? O matko ty naprawde nic nie wiesz? Na to nie ma lekarstwa wirusa juz masz i koniec. Nie pozbedziesz sie go. To jak hiv walczysz tylko z objawami na wirusy nie ma antybiotykow

Dzieki za normalne odp.. dodam ze nic mnie jie holi jie swedzi i niemam zafnuch guzkow czy czego innego przynnajniej na zewnatrz niewiem czy moga byc w srodku i jic bym nie czula?

Gość gość
maz Cie zdradzil na 100% a Ty piszesz , ze juz nie ważne czy zdradził czy nie ??!! Kobieto czy Ty jestes normalna ??

Gość Solanka 00
rozwina sie potem, mam nadzieje ze nie uprawialas seksu oralnego bo moze to nawet byc w przelyku czy w ustach :/

Narazie jest pewne ze 3 gr cytologi ale wirus pisze ze podejrzenie wiec jeszcze na 100% niewiadomo

Gość gość
jak ma meza to na pewno uprawiala.. chyba juz nie ma par , ktore zyja bez seksu oralnego..

Gość zoms ja zoms ne
ja na to choruje od 2 lat, tak dowiedzialam sie o zdradzie narzyczonego :-/ dzien po otrzymaniu wynikow i rozmowie z lekarzem zrozumialam ze bede z tym zyc do konca zycia :/ moj facet dostal kopa w ten sam dzien !!!! u mnie bylo bezobjawowo potem zaczely pojawiac sie wypustki kalafiorkowate, dopiero po badaniach okazalo sie ze te guleczki zwisajace pod jezykiem to tez to :/ (seks oralny)

Na wikipedi pisze ze mozna sie zarazic poprzez kontakt z naskorkiem lub droga plciowa co to znaczy kontakt z naskorkiem?

Gość Solanka 00
ja nie uprawiam seksu oralnego bo to dla mnie cos brudnego i niehigienicznego

Gość gość
a ktos kiedyś tu pisał na forum, że nawet na basenie albo w wc można się tym zarazić, to jaka jest prawda?

Gość gość
niepowazna jestes tyle lat czekac na kolejne badanie, a tak to dziwna sprawa :/