Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xMarta10

Czy moge byc w ciazy

Polecane posty

Hej! Witam wszystkie mamusie :) Sama jestem jedna z nich , mam 3letniego synka i ostatnio przytrafia mi sie taka sytuacje , ze kochalismy sie z narzeczonym w ostatni dzien mojego okresu i moj narzeczony zrobil swoje :) W zwiazku z tym mam pytanie czy moge byc w ciazy nawet jesli to byl ostani dzien okresu? I przede wszystkim rowniez kiedy najwczesniej moge wykonac test ciazowy? Sytuacja miala miejse kilka dni temu , ale ja juz nie moge wytrzymac z ciekawosci. Oczywiscie oboje chcemy miec drugie dziecko , ale z drugiej strony jest to jednak duza obawa i strach . Pozdrawiam cieplo :)

Gość gość
test najwcześniej po 14 dniach

Gość gość
nie ma testów, które wykrywają ciażę po tygodniu

No trudno , w takim razie bede musiala uzbroic sie w nieziemska cierpliwosc. Zastanawiam sie czy moze znajdzie sie jakas osoba , ktora jest lub byla w podobnej sytuacji do mnie ;)

Gość gość
w którym dniu cyklu się kochałaś i ilu dniowe masz cykle?

Gość gość
Zrobił swoje czyli co? Spuścił ci się do środka? hahahah

Nie obliczalam nigdy dokladnie mojego cyklu ale zazwyczaj okres mam regularnie i trwa on do 4-5 dni wiec ciezko mi powiedziec. Tak wlasnie to zrobil , ulyzlo ci gdy napisales to w ten sposob? Boze jacy ludzie sa zlosliwi ... :/

Gość gość
Twój cykl trwa 4-5 dni???????????????????

Okres trwa do 4-5 dni!! A mojego cyklu nigdy dokladnie nie obliczam , ale mysle ze jest to te 28-29 dni.

Gość gość
a co to ma do rzeczy ile trwa miesiaczka???? ważne jest to, ile trwa cykl, dziewczyno masz już dziecko, a podstaw nie znasz, no proszę Cię

Gość gość
czyli rozumiem, że nie wiesz, czy masz cykle 20 dniowe czy 40? jeżeli kochałaś się 5 dc to żebyś zaszła w ciąże musiałabyś miewać krótkie cykle, owulację ok 10-11dc najpóźniej, czyli cykle około 24, 25dniowe góra.

Gość gość
Także podsumowując wątpię żebyś zaszła w ciążę, chyba, że owulacja wystąpiłaby nadzwyczaj wcześnie.

Wobraz sobie , ze znam podstawy .... Ludzie ja was naprawde prosze o co wam chodzi skad w was tyle jadu? Nie udzielam sie wlasnie z tego powodu na forach , bo zaraz ktos pisze cos chamskiego zamiast normalnie odpowiedziec na pytanie. No ale w sumie w internecie mozna wszystko heh....zalosne. czyli szansa , ze jestem w ciazy nie jest jednak wysoka? No niestety nie obliczam mojego cyklu ani dni plodnych i nieplodnych i teraz jestem w kropce stad moje pytania i licze na normalne dalsze wypowiedzi...

Gość gość
Udzieliłam Ci normalnych dwóch wypowiedzi i jednego pytania.

Gość gość
ale jakiego jadu? weź Ty sie lecz, bo strasznie jestes przewrażliwiona, a podstaw najwyraźniej nie znasz, skoro na pytanie o długosc cyklu odpowiadasz że Twoje miesiączki są regularne, bo trwają 5 dni

Dziekuje za odpowiedzi ale to uszczypliwe zdanie apropo tego , ze mam dziecko a nie znam podstaw nie bylo naprawde potrzebne.

Gość gość
Nie mamy wpływu na złośliwców, nie przejmuj się. Ale na przyszłość myślę, że powinnaś sobie liczyć długość cykli, to bardzo pomocne i dla samej siebie i przy wizycie u ginekologa.

Mysle , ze masz racje , ale odkad urodzilam juz kilka lat temu synka nie przywiazywalam do teog duzej uwagi , dopiero od niedawna zrodzila sie w nas chec posiadania drugiego dziecka.

Gość gość
No to tym bardziej przy staraniach to się przyda :) i możesz sobie poczytać o naturalnych metodach planowania rodziny, to bardzo pomocne, a to wcale nie jest kalendarzyk :) i przy staraniach taka wiedza się przyda i przy odkładaniu ;)

Poki co juz sobie wkrecilam , ze jestem w tej ciazy haha ale jelsi nie bede to na pewno poczytam na ten temat. Z tym , ze pierwszego synka poczelismy za pierwszym razem wiec mysle , ze nie bedzie problemu z nastepnym , choc roznie to bywa:-)