Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość007

3 latek płacze w nocy dlaczego

Polecane posty

Gość gość007

Dzień dobry, może ktoś ma podobne doświadczenia i mi pomoże, bo już mi ręce opadają. Mój syn ma trzy lata. Od kilku dni w nocy budzi się z płaczem, co chwilę. Mam tak też, kiedy ma katar, ale teraz jest zdrowy. Dzisiaj budził się niezliczoną ilość razy, jestem wykończona tą nocą, on rano też. Kiedy pytam go, o co chodzi - nie wiem. Kiedy już na przykład o 4 jestem wykończona i powiem ostrzejszym tonem "Dziecko, nie pomogę Ci, jeśli mi nie powiesz, o co chodzi" to zaczyna przepraszać i dalej płacze (a ja wtedy w ogóle czuję się strasznie). Twierdzi, ze nic go nie boli. Ignorowanie tego w sensie - teraz wszyscy śpią, nie będziemy zwracać na Ciebie uwagi, jest raz trochę niemożliwe do wykonania, dwa i tak nic nie daje. W ciągu dnia jest radosny, gadatliwy i wszystko jest super. A w nocy ciągle płacze. Nie wiem już, po prostu nie wiem, co mam robić.

Gość gość
A nie ma przypadkiem jakiś koszmarów/ lęków? Może mały się czegoś boi? Kilka dni temu mój smyk miał podobnie. Pół nocy przepłakał.Obstawiam że czegoś się bał bo kurczowo łapal mnie za rękę i ciągle chciał żebym go przytuliła. Od tej pory zostawiam mu zapaloną lampkę nocną. Na razie jest spokój.

Gość gość
Może mu się coś śni i budzi się zaniepokojony i nie wie o co chodzi? Pytałaś się czy boi się czegoś? Moje budziły się gdy był za ciemno, bały się ciemności. Teraz moja 4-latka też budzi się z płaczem, bo boi się Mikołaja. Niby już wie, że on jest wymyślony, a mimo to nie chce spać sama.

Gość gość007
Raczej nie chodzi o strach, mówi, że się nie boi. Zresztą ciągle powtarza, że jest już duży i nie boi się odkurzacza/potwora i innych. Ale robię jutro badanie moczu, może to jest przyczyna.

Gość gość
Zrób mu badanie moczu :P

Gość gość
Witaljcie moj smyk ma 3lata a ja moglabym policzyc na palcach jego przespane noce.kochmar normalnie dzis tez co chwile sie budzil plakal i nie wiadomo co chcial.masakra normalnie

Gość gość
poszukajcie szeptuchy, pisze wam z wlasnego doswiadczenia

Gość gość007
Do tej od szeptuchy - poszukaj psychiatry, piszę z własnego doświadczenia.

Gość gość
moze ma robaki ? przez to dzieci czesto budzą sie w nocy

Gość gość
gosc 007 daj znac o wynikach moj mial badanie krwi bo w nocy bolaly go nozki ale zdziwiona bylam ze tak male dziecko moga tak bolec trwalo to kilkamiesiecy ale okazalo sie ze maly ma bole wzrostowe juz.no i co jakis czas tak ma ale to mowi kiedy go bola nozki.

Gość gość
a co to jest ta szptucha???

Gość malla27
a jak rozpoznac zema robaki?

Gość gość
a zgrzyta zębami jak spi ?

Gość gość
podobno u 3 latków najczęściej pojawiają się koszmary, których dziecko nie pamięta, mój tez sie budzi z płaczem (nie tak czesto, czasami) i przybiega, a jak pytam co sie stało to nie wie, ale pediatra mówiła że to normalne w tym wieku i zeby absolutnie nie krzyczeć i zapewnić dziecku poczucie bezpieczeństwa - minie samo