Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boje się że bede w ciąży

Polecane posty

Gość gość

kochałam się z chłopakiem bez żadnego zabezpieczenia w okres :( możecie mnie wyzywać ;( całe życie robilam to w zabezpieczeniu chcialam poczuc jak to jest bez :( i bylo super bo w koncu poczulam prawdziwą bliskosc

Gość makaronnn
Nie będziesz spokojnie;))

Gość gość
skąd wiesz,że nie będę? logika mówi - w okres nie można zajść, ale na forum (tym i jeszcze jednym) wyczytałam,że jest taka szansa, a to,że nowa komórka już była w środku, gdy stara wypływała a to ,że plemniki będą żyć 7 dni (w książkach do biologii za moich czasów było,że plemnik może żyć maks 4 dni)

Gość DrEzyna
Nie jest to pewne w 100%, okres nie daje takiej pewności, ale szansa jest mała.

Gość DrEzyna
Im bliżej końca okresu było współżyie tym większa szansa na ciążę, ale ogólnie i tak niewielka.

Gość gość
dostałam okres we wtorek a współżyłam w czwartek i piątek... (czyli 3 i 4 dzień okresu) , zwykle krwawienie trwa u mnie 5-6 dni, a tym razem ustąpiło już po piątku :O

Gość gość
No czasem nie ma okresu a np. krwawienie śródcykliczne i wtedy są spore szanse na ciążę. A poza tym zależy jak długie są cykle.

Gość gość
ja wiem czy są szanse na ciążę, moim zadniem żadne. Ja współżyję po okresie i przed bez zabezpieczenia i w ciąże nie zaszłam

Gość gość
A ja znam osobę która myślała że ma okres i że nie zajdzie a tu niespodzianka i ciąża.

Gość gość
mam okresy regularne, cykle trwają około 28-31 dni, ostatni trwał właśnie 30 dni, od jutra powinny zacząć mi się płodne dni i owulacja 3-4 grudnia, jeśli wpadłam to pewnie owulacji nie będzie?

Gość gość
w czasie okresu nie mozna zajsc w ciaze

Gość gość
Małe szanse, ale zalezy który to był dzień cyklu. Moja koleżanka zaszła w ciążę przy współżyciu pod koniec miesiączki.