Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Kkkkk555

Slub koscielny bez ludzi

Polecane posty

Go艣膰 Kkkkk555

Chce wziasc slub koscielny ale tylko ze swiadkami pozniej normalne przyjecie weselne do rana ;) Niechce aby ktos po za swiadkami byl w kosciele poniewaz na sama mysl sie trzese mam paniczny strach przed mikrofonami itd czy nie bedzie to dziwne zaprosic tylko na zabawe? czy goscie mieli by czekac pod kosciolem ? pozniej wyszlibysmy i pokazali obraczki;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Aero
A jak sobie wyobra偶asz wesele, skoro jeste艣 tak chorobliwie nie艣mia艂a? Tam te偶 b臋dziesz w centrum uwagi, Wszyscy b臋d膮 patrzy膰 na Wasz pierwszy taniec, b臋d膮 patrze膰 jak b臋dziecie kroi膰 tort, publicznie dzi臋kuje si臋 rodzicom, publicznie ca艂ujecie si臋 do "gorzko". Zastan贸w si臋, czy b臋dziesz si臋 dobrze bawi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nawet rodzic贸w nie chcesz mie膰? dziwne troch臋 kaza膰 ludziom czeka膰 pod ko艣cio艂em ja bym by艂a... lekko niezadowolona gdybym by艂a Twoim go艣ciem i jak chcesz napisa膰 w zaproszeniu? "Zapraszamy na wesele, ale nie na 艣lub"? Bez sensu. 艢lub, zw艂aszcza w ko艣ciele, jesli jeste艣 wierz膮ca, to bardzo wa偶ne i g艂臋boko poruszaj膮ce wydarzenie. Dla Twoich najbli偶szych (a chyba ich chcesz mie膰 na weselu?) na pewno tak偶e. Dla mnie pow贸d 偶e si臋 denerwujesz jest za s艂abym argumentem. W koncu nikt tam Cie nie b臋dzie ocenia膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
na weselu juz wiadomo luzniejsza atmosfera ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
rodzicow i swiadkow tak.. ale nie wyobrazam sobie wiecej osob ..strasznie sie wstydze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
no to nawet nie zapraszac do kosciola tylko odrazu na sale weselna.. wiem dziwne i glupie ale naprawde nie wiem co zrobic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to mo偶e zr贸b ma艂y 艣lub, tylko z lud藕mi kt贸rym ufasz? bo mam wra偶enie 偶e boisz si臋, bo robisz weselicho na 150 os贸b, dla pociotk贸w z trzeciej linii po k膮dzieli, kt贸rych prawie nie znasz, i si臋 ich wstydzisz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
nie , robimy wesele tylko dla najblizej rodziny tylko do rodzenstwa rodzicow czyli moich ciotek itd odemnie bedzie 50 osob i od mojego narzeczonego .. tylko ze calej rodzinie juz mama rozpowiedziala o weselu.. moja mama jest katechetka wiec ciezko bedzie ..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
czyli zaproszenie z ladnym wierszykiem ze chcemy sami byc w kosciele itd na ktorym zaprosimy tylko na weselicho byloby dziwne?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no dla mnie by艂oby dziwne. chocia偶 gdyby艣 by艂a dajmy na to moj膮 kuzynk膮, kt贸r膮 znam i lubi臋, i wiem 偶e jest nie艣mia艂a, to bym zrozumia艂a. wszystko zale偶y od relacji mi臋dzy Tob膮 a go艣cmi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
ehh jeszcze musze pomyslec o tym wszystkim.. dziekuje za pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
po prostu musisz si臋 liczy膰 z tym, 偶e kt贸ra艣 z ciotek mo偶e by膰 mniej wyrozumia艂a i strzeli focha na Twoim weselu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
chyba ze przed kosciolem lampke wina na rozluznienie .. ale tez dziwnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
i tak sie wytrzase jak galareta co ledwo obraczke narzeczonemu zalozy..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mia艂em taki, oboje z 偶on膮 byli艣my wdowcami i by艂 to dla nas drugi 艣lub, rodzice nie 偶yj膮, 艣wiadkami byli moi synowie ju偶 doro艣li, a uroczysto艣膰 odby艂a si臋 po mszy i jak kto艣 chcia艂 to zosta艂, organista zagra艂 hymn do mi艂o艣ci a potem , uroczysta kolacja i noc po艣lubna

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
no bardzo bym sie cieszyla gdybysmy byli tylko we 2 swiadkowie rodzice i kamera.. ewentualnie i tak bede sie stresowac po co mam jeszcze bardziej przy ludziach sie stresowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie licz na to,偶e ksi膮dz wyprosi innych. Ko艣ci贸艂 to miejsce otwarte w czasie eucharystii i ka偶dy mo偶e wej艣膰. Jeste艣 niepowa偶na,rozumiem 偶e masz trem臋 ale nie przesadzaj. A poza tym prowo, nie ma tak g艂upich ludzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
tylko zabawe weselna chce zrobic tradycyjna .. poniewaz tam bedzie wiadomo luzna atmosfera kazdy po wodeczce to nawet nie ma sie co wstydzic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
ale ludzi nie zapraszac do kosciola lecz odrazu napisac miejsce lokalu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie wygl膮da na prowo. i brzydko tak ludzi wyzywa膰 od g艂upich na podstawie kilku post贸w. 偶eby jeszcze naprawd臋 g艂upoty pisa艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mo偶e doro艣nij do 艣lubu i we藕 go za par臋 lat kiedy b臋dziesz na to gotowa. A jak chcesz przebrn膮膰 przez por贸d ? Tam dopiero ludzie b臋d膮 c***atrze膰 w krocze. Trzeba w 偶yciu dojrze膰 do ka偶dej decyzji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
Zrozum ze doroslam do takich rzeczy ale niektorym niesmialosc zostaje nawet do konca zycia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
Bardzo chce wziasc slub koscielny i bardzo bym chciala aby wszyscy tam byli ale jak ominac moj lek? moze sproboje zagadac z ksiedzem aby bylo bez mikrofonu. Jak bylam mala mialam spiewac w kosciele psalm ze stresu zapomnialam melodii i ucieklam , naprawde tego stresu sobie nie wymyslilam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
Marzymy oboje o tym weselu od dawna wkoncu data zostala wypisana na lato i sie obudzilam ze mowi sie do mikrofonu i chodze caly czas zestresowana jak to bedzie . Bardzo prosze o pomoc moze razem znajdziemy jakies wyjscie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nienormalna jeste艣? Na weselu to niby nie b臋dziesz si臋 stresowa膰? Przecie偶 nie napijesz si臋 od razu w贸dki, 偶eby by膰 wyluzowana. Wszyscy b臋d膮 si臋 gapi膰 na ciebie i twojego ma艂偶onka, b臋dziecie w centrum uwagi. W ko艣ciele nawet bez ludzi b臋dziesz stremowana. Za艂o偶臋 si臋, 偶e wielu go艣c***oczuje si臋 ura偶ona tym, ze nie chcesz ich w ko艣ciele. Sama jestem nie艣mia艂a i wstydliwa no ale kurna bez przesady :o Sorry, ale jak dla mnie jeste艣 walni臋ta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
Hmm dla mnie ty tez , poniewaz zamiast czytac ze zrozumieniem , osadzasz;) Czytaj ze zrozumieniem!!,,bardzo chce aby byli ludzie w kosciele lecz stres jest silniejszy '' moze zagadam z ksiedzem aby przysiega byla bez mikrofonu'' Ja jeszcze nie postanowilam i po to zalozylam te forum aby zrobic ten slub dla wszystkich ale znalezc rozwiazanie jak ten stres zwalczyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 1039
strasznie 艂atwo wam przychodzi ocenianie tej dziewczyny. przykre to troch臋. mi te偶 pomys艂 wydaje si臋 nie na miejscu ale teksty "jeste艣 walni臋ta"? mo偶e laska ma fobi臋 spo艂eczn膮 i dla niej to jest powa偶ny problem? ale je艣li nie to chyba musisz zacisn膮膰 z臋by i prze偶y膰 te par臋 sekund mowienia do mikrofonu... pogadaj z kim艣 komu ufasz, bo tutaj jak wida膰 nie znajdziesz zrozumienia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z艂y spos贸b na obej艣cie problem. Bo problem masz, i to ewidentnie. Powinna艣 zwalczy膰 "strach przed mikrofonem", a nie przed nim ucieka膰. Te偶 kiedy艣 ba艂am si臋 艣piewa膰 psalm przed ca艂ym ko艣cio艂em - prze艂ama艂am to stopniowo, najpierw ksi膮dz pozwoli艂 mi za艣piewa膰 w pustym ko艣ciele, potem na mszy, gdzie by艂o tylko kilka bab膰, potem posz艂o. Musia艂aby艣 pocwiczy膰. Gdyby Ci na tym zale偶a艂o, to da艂aby艣 rad臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kkkkk555
Dziekuje za wsparcie ale wlasnie dlatego tu pisze poniewaz nie mam zaufanej osoby.. przyjaciele zawiedli a mama jest katechetka wiec nie zrozumie . Poprostu poprosze ksiedza aby przysiega odbyla sie bez mikrofonu . Moze strach mnie zezre bede sie trzasla jak galaretka ale warto .. dla przyszlego meza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Moja kuzynka w艂a艣nie tak mia艂a - w sensie z tym mikrofonem. A raczej z jego brakiem. Sk艂adali przysi臋g臋 bez mikrofonu (i w dodatku z pami臋ci, nie powtarzali po ksi臋dzu). Nawet si臋 艣miali艣my, 偶e 艣lub niewa偶ny, bo nikt nic nie s艂ysza艂 :p ;)

Udost臋pnij ten post