Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 trzydziestosze艣ciolatek

historia

Polecane posty

Witam. Musz臋 si臋 wygada膰 , ale nie mam komu wi臋c sobie popisz臋. Maj膮c dwadzie艣cia lat o偶eni艂em si臋, jak mi si臋 wtedy wydawa艂o z mi艂o艣ci. Mijaj膮 lata (16) i ol艣ni艂o mnie 偶e ja nigdy zony nie kocha艂em. Wtedy, gdy mia艂em dwadzie艣cia lat tak mi si臋 wydawa艂o, ale jednak nie. Nie mam powod贸w do narzeka艅 , bo ma艂偶e艅stwo udane, mamy troje dzieci i wszystko jak nale偶ny. Ale jednak mam wra偶enie (pewno艣膰 raczej) 偶e prawdziwej mi艂o艣ci nigdy nie zazna艂em. Czuj臋 si臋 dziwnie z tym , bardzo mnie to m臋czy. Czas przemija a ja zastawaniem si臋 czy to mo偶liwe jest 偶e mi艂o艣膰 taka istnieje. Taka szalona, pi臋kna i nieobliczalna. Nie wiem , by膰 mo偶e to jaki艣 okres w moim 偶yciu (kryzys wieku 艣redniego) lub co艣 innego, ale jako艣 chcia艂bym zakocha膰 si臋, tak jak kiedy艣 gdy by艂em m艂ody. Co jest grane ??? Kto艣 powie?? Tylko ja mam takie dziwne my艣li w g艂owie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 leb siwieje dupa szaleje
jak sie nie potrafi kochac to sie nie kocha, to chyba jasne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ka偶dy pragnie takich pe艂nych uniesie艅 uczu膰, to normalne. Mo偶e wkrad艂a si臋 rutyna ..? Spr贸buj "od艣wie偶y膰" swoje uczucia wzgl臋dem 偶ony :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam to samo, tyle 偶e jestem kobiet膮.my艣艂臋, 偶e ludzie w tym wieku faktycznie przechodz膮 co艣 w rodzaju takiego kryzysu.Chyba nie艣miadomie mamy wra偶enie, 偶e co艣 nam ucieka.Ani nastolatkami ju偶 nie jeste艣my , starcami te偶.Stoimy na jakie艣 granicy i ogl膮damy si臋 za siebie, bo to ostatnia szansa zazna膰 niby co艣 szalonego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 23 lata i my艣l臋,偶e mi艂o艣膰 nigdy mnie nie spotka, chyba nie jest to dane ka偶demu. Nie jest mi z tego powodu przykro, bo to nie wina losu, tylko mojego podej艣cia do 偶ycia i ludzi,oraz charakteru. Jednak czasami chcia艂abym wiedzie膰 jak to jest kocha膰 i czuj臋,偶e co艣 mnie w 偶yciu omija.

Udost臋pnij ten post

Raz piszesz, ze chyba mi艂o艣膰 cie omine艂a a p贸藕niej, 偶e chcia艂by艣 zakocha膰 jak wtedy gdy by艂e艣 m艂ody.Zdecyduj sie w ko艅cu o co ci chodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wiem, co on ma na my艣li.To trzeba mie膰 taki etap w 偶yciu.Nie do ko艅ca wiadomo, czy ta mi艂o艣膰 sprzed lat to by艂o to no i dopad艂a rutyna-偶ycie.Taki sa艂okszta艂t.

Udost臋pnij ten post

To znaczy, 偶e sam si臋 nie m臋cz臋. Nie nigdy si臋 tak naprawd臋 nie zakocha艂em, ale b臋d膮c m艂odym cz艂owiekiem (nastolatkiem) to tak mi si臋 wydawa艂o. Chodzi mi o to uczucie jak to niekt贸rzy m贸wi膮 "motyle w brzuchu " Na temat rutyny, to owszem, wdar艂a si臋 i to strasznie. Nie wiem kiedy tydzie艅 przelecia艂. Codziennie taki sam dzie艅. I zastanawia mnie to w艂a艣nie, dlaczego to teraz mnie m臋czy. Czy to w艂a艣nie kryzys wieku 艣redniego? Czy w jakim wieku si臋 takie co艣 objawia? A mo偶liwe, 偶e to pragnienie jaki艣 dozna艅, kt贸rych cz艂owiek nie do艣wiadczy艂. I faktycznie to ju偶 ostatnia chwila (tak pod艣wiadomie ) na jakie艣 zmiany w 偶yciu. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Na temat "od艣wie偶eni" , to raczej nie ma czego od艣wie偶y膰. 呕ona moja jest bardziej partnerk膮 biznesow膮 (wyja艣ni臋 ) a ni偶eli 偶yciow膮. Dok艂adnie m贸wi膮c to od bardzo dawna nie jest tak jak powinno by膰. Ona ze mn膮 nie rozmawia jak nie musi, jak nie ma jakiej sprawy do mnie to si臋 nie odzywa. Gdy spytam no. Co tam w pracy u ciebie? S艂ysz臋 jedynie "dobrze" i koniec tematu. To tylko taki przyk艂ad. M贸g艂by wymienia膰 takich wiele, ale chyba ka偶dy rozumie co mam na my艣li. Pr贸by moje wyrwania jej gdzie艣 ko艅cz膮 si臋 na "nie chce mi si臋 " lub "jestem zm臋czona" . Nie mam do niej pretensji, nie na tym mi zale偶y, tylko zastanawiam si臋 czy to wina wieku w jakim jeste艣my? Chodzi mi g艂贸wnie o ch臋膰 (pragnienie) tego uczucia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyt艂aczanka
A tam, od razu kwestia wieku. 呕ycie trzeba z przyjacielem sp臋dzi膰 a nie z ... no w艂a艣nie z kim? 'Partnerem biznesowym' - 艣wietne okre艣lenie ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
klasyczny kryzys wieku 艣redniego nie kocha艂e艣 to po kiego grzyba p艂odzi艂e艣 z ni膮 troj臋 dzieci ?! nudzi ci si臋 widocznie za ma艂o z**********z

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
j臋czydupa z ciebie to nie nasza wina 偶e chajtn膮艂e艣 si臋 z piewsz膮 kt贸ra si臋 nawin臋艂a gdyby艣 pobalangowa艂 wcze艣niej i poczeka艂 z ustatkowaniem si臋 nie marudzi艂by艣 teraz prawda jest 偶e ka偶dy t臋skni za szale艅stwem i m艂odo艣ci膮 ale prawda jest taka 偶e na wszystko w 偶yciu jest odpowiedni czas i udawanie 偶e jest inaczej jest 偶a艂osne my艣lisz 偶e co ?! poderwiesz jak膮艣 studentk臋 i prze偶yjesz przygod臋 偶ycia ? ka偶da nowa partnerka na pocz膮tku b臋dzie atrakcyjna i interesuj膮ca by za jaki艣 czas znudzi膰 si臋 jak obecna problem jest w tobie a nie z partnerk膮 z kt贸r膮 jeste艣 znudzi艂a ci si臋 twoja obecna rola, obecne 偶ycie

Udost臋pnij ten post

W艂a艣nie znudzi艂o si臋 chyba 偶ycie, tak mi si臋 wydaje. By艂em m艂odszy i my艣la艂em, 偶e to tak ma by膰. Nie zastanawia艂em si臋 nad 偶yciem, by艂em szcz臋艣liwy (lub nie mia艂em czasu zastanawia膰 si臋 ), i lubi臋 dzieci. Nie szukam studentki. Nie szukam wcale innej kobiety. Chyba nie pisa艂em o takich poszukiwaniach. Tylko rozwa偶am dlaczego teraz dopad艂o mnie takie dziwne pragnienie czego艣 innego. Nie j臋cz臋, zdaj臋 sobie spraw臋 z tego 偶e za wcze艣nie si臋 o偶eni艂em. Ale nie z pierwsz膮 kt贸ra si臋 nawin臋艂a. Tylko nurtuje mnie pytanie. Dlaczego teraz? Przez szesna艣cie lat nie mia艂em takich my艣li. A przecie偶 sytuacja si臋 nie zmieni艂a jako艣 radykalnie ostatnio.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ONA_ONA_ONA_ONA
Bo jak wcze艣niej pisa艂am, jeste艣 w takim wieku...nie nastolatek ani te偶 starzec.To ostatnia chwila, 偶eby co艣 zmieni膰, cho膰 z drugij strony na zmiany te偶 brak ochoty.Tak ju偶 jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
po prostu kryzys wieku 艣redniego patrzysz wstecz co osi膮gne艂e艣 i patrzysz wprz贸d i zastanawiasz si臋 co zrobisz z pozosta艂ym Ci czasem jakos tak jest 偶e w m艂odo艣ci ko艅czymy kolejne etapy edukacji, potem praca, rodzina i jako艣 leci, cz艂owiek za du偶o si臋 nad sob膮 nie zastanawia refleksja przychodzi p贸藕niej gdy si臋 ju偶 ma ten sloganowy: dom, drzewo i syna.... co jeszcze mog臋 w 偶yciu prze偶y膰, zobaczy膰, zrobi膰 .....?

Udost臋pnij ten post

No to lipa jakby. Tak w艂a艣nie jest jak piszesz. Co艣 by si臋 chcia艂o zmieni膰, ale .... W艂a艣nie te "ale" take du偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ONA_ONA_ONA_ONA
To co Ci臋 dopad艂o jest dowodem na to, 偶e masz rodzin臋, ustabilizowan膮 sytuacj臋 materialna.Dzieci troche pewnie podros艂y i nagle si臋 ockn膮艂e艣 i co dalej....

Udost臋pnij ten post

Tak ockn膮艂em si臋. Dzi臋ki za wyja艣nienia. Jaki艣 czas zastanawia艂em si臋 czy to normalne. Jednak tak. Kryzys wieku 艣redniego. Ale teraz staro si臋 b臋d臋 cz贸艂 . Wiek 艣redni mi si臋 jako艣 藕le kojarzy. Co mam kabriolet kupi膰??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ONA_ONA_ONA_ONA
Nie ma nic gorszego jak podstarza艂y facet(wg ma艂olat) je偶d偶acy takim w贸zkiem :D. Wiesz co, musisz sobie co艣 znale藕膰, jak膮艣 pasj臋.Ja powoli ju偶 znajduj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie da si臋 "od艣wie偶y膰" uczu膰 ... to bardzo smutne, co piszesz. Stawia Ci臋 to w po艂o偶eniu, albo nigdy niespe艂nionego albo dokonuj膮cego prawdziwej zmiany w swoim 偶yciu. Zostaje jeszcze opcja zdrady. Cokolwiek by艣 nie wybra艂, b臋dzie bola艂o ...

Udost臋pnij ten post

Wiem . Z tym kabrioletem to taki 偶art. Pasje to mam nawet kilka. Raczej jestem aktywnym cz艂owiekiem i si艂膮 rzeczy musia艂em sobie co艣 do roboty znale藕膰. Te opcje trzy. Ma艂o jako艣. Wyb贸r niewielki. Zdrada odpada. Niespe艂nienie hmm no chyba te偶 w ko艅cu odpadnie. Wielkie zmiany, chyba poczekam jak dzieci jeszcze podrosn膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ONA_ONA_ONA_ONA
Nie b臋dzie 偶adnych zmian.Przyzwyczaimy si臋 do takiej sytuacji, mo偶e znajdziemy co艣 dla siebie-jakie艣 zaj臋cie.To taki czas, kt贸ry kiedy艣 minie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no bo nie ma wyboru. Nie bior臋 pod uwag臋, 偶e oszalejesz, bo tego Ci nie 偶ycz臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ona, nie wolno przyzwyczaja膰 si臋 do z艂ego... Trwanie w byle czym jest z艂ym wyborem. 呕adne t艂umaczenia, 偶e dla dobra tego czy tego nie s膮 usprawiedliwieniem. Je艣li kto艣 w zwiazku totalnie olewa drug膮 stron臋, to jak to mo偶na usprawiedliwi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a dzieci najlepiej czuj膮, tylko nam doros艂ym si臋 wydaje, 偶e nie rozumiej膮 sytuacji. Najgorsze jest, 偶e rosn膮, dojrzewaj膮 w takiej rodzinie, gdzie okazywanie uczu膰 jest jak na lekarstwo, albo wcale nie ma. Bardzo okaleczamy w艂asne dzieci, bo one te偶 b臋d膮 mia艂y p贸藕niej du偶y problem w relacjach z drugim bliskim cz艂owiekiem. I tak to si臋 ci膮gnie.

Udost臋pnij ten post

Tego mi nie 偶yczysz, takie rozwi膮zanie jeszcze najlepsze. W swoim 艣wiecie si臋 zamkn膮膰 i leci jako艣 mi艂o. :-) Te偶 tak my艣l臋, nie mo偶na przyzwyczai膰 si臋 do z艂ego. Gdzie tu logika. Co jak za 15 mo偶e 20 lat dopadnie mnie kolejny kryzys (jaki艣 ju偶 nie 艣redniego) , b臋d臋 p艂aka艂 偶e nic nie zrobi艂em wcze艣niej, i stwierdz臋 wtedy 偶e ju偶 za p贸藕no i kolejne latka przelec膮 na zastanawianiu si臋 co by by艂o gdyby...

Udost臋pnij ten post

W tym jest bardzo du偶o prawdy. Gdybym wiedzia艂 to wcze艣niej. Obserwowa艂bym bym te艣ci贸w uwa偶niej. Bo moja 偶ona w艂a艣nie z domu wynios艂a takie zachowanie. Te艣ciu nieraz mnie pyta co u mojego szwagra s艂ycha膰 ( jego syna), bo on z te艣ciow膮 jaki艣 czas nie rozmawia i on nic nie wie. Mo偶e te偶 zadzwoni膰 czy podej艣膰 do niego , ale m贸j te艣ciu prawie z nikim nie gada, tylko ze mn膮. Moja 偶ona ma taki sam charakter jak on.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
widzisz, ja to zrobi艂am jak by艂am w Twoim wieku. Tzn podj臋艂am decyzj臋. Nie by艂o 艂atwo, bo posz艂o na marne wiele lat. Rozwiod艂am si臋 po prawie dwudziestu latach ma艂偶e艅stwa. Nie mog艂am znie艣膰 samotno艣ci w zwi膮zku. Mnie w pewnym sensie by艂o 艂atwiej, bo do tego dosz艂a zdrada, co ju偶 w og贸le oznacza艂o dla mnie koniec. Jedno dziecko by艂o jeszcze ma艂e, ale i tak wiem 偶e oboje dzieci s膮 okaleczone do ko艅ca, bo nie wiedz膮 co to blisko艣膰, mi艂o艣膰, zaufanie itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przejd藕 na wegetarianizm zacznij 膰wiczy膰 albo znajd藕 nowe hobby

Udost臋pnij ten post