Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taksieciesze1

SIERPIEŃ 2014 PRZYSZŁE MAMUSIE i staraczki

Polecane posty

Gość Taksieciesze1

Witam serdecznie!!!:) właśnie niedawno ujrzałam upragnione dwie kreseczki:) po długim czasie prób jesteśmy bardzo szczęśliwi.:) Wszystko się dopiero zaczyna, przede mną długi czas oczekiwania , jestem dopiero w 5 tygodniu więc nawet nie trafiłam jeszcze do lekarza:) nawet nie wiem , kiedy się do niego wybrać bo nie mieszkam w Polsce i tutaj to nieco odmiennie wygląda.Bardzo jednak bym chciała podzielić się emocjami,radością i długim oczekiwaniem z innymi mamusiami czekającymi na swoje szczęście:) Mam nadzieję ,że znajdą się tu takie wczesne ciężarówki :)

Gość Taksieciesze1
może jeszcze za wcześnie na mamusie sierpniowe? poczekam troszkę:) sama mam termin na 05,XIII więc poczekam :)

Gość agnieszka198787s
hej, ja też zostane mama w sierpniu 2014!!!

Gość gość
05,XIII????

Gość gość
Nie bylas ulekarza może nawetvzarodka nie ma może puste jajo płodowe a ty juz tematy zakladasz..l dziewczyno ogarnij się do12 tyg masa kobiet roni ciąże, a i później SA problemy a ty u lekarza nie bylas a juz wielce mamusdia??? Później będziesz kolejna aniolkowa mama na Kafe jak nie daj boże poronisz?? I będzie płacz bo nie ma zarodka np?? Kobietom jajestem w 36 tyg i uwierz mi ze jeszcze nie czuje się grudniowa mamucia dopuki maluszek nie będzie cały i zdrowy na moich rekach nie chgce xapeszac. A ty no bez przesady... Czym chcesz się dzielić?? Objawy SA od 7 tyg a ty równie dobrze możesz mieć biochemiczne ciąże Potwierdza u gin około 8 tyg słychać serce będzie wtedy ewentualnie się ciecz AS nie teraz....

Gość gość
gosciu jesli sama jesteś w ciąży i snujesz tak czarne wizje innym przyszłym mamusiom... to współczuję twojej dzidzi... puste jaja płodowe,biochemiczne ciąże... weż może nie siedz za bardzo na necie i nie czytaj bo potem sama masz czarne myśli a maleństwu to szkodzi:) ciesz się i daj innym cieszyć:D czarne scenariusze zachowaj dla siebie:)jeśli je lubisz:D

jestem i ja :) 1 test zrobilam we wtorek i byla 2 kreska bardzo jasna, dzisiaj powtorzylam i wyszly 2 wyrazne kreski. to byl pierwszy cykl "staran" :) tak sobie wyliczylam termin na 7 sierpnia :) mam 29 lat i to bedzie moje 2 dziecko. mam corke - 3,5 roku. gosciu ale z ciebie pesymistka... kazdy inaczej odczuwa radosc, moze ty jestes bardziej powsciagliwa ale to nie powod zeby od razu kogos pouczac... na kazdym etapie ciazy moze sie cos zlego stac, nie tylko do 12 tyg... a ze ktos sie cieszy to co ci do tego? zabronisz? ja tez sie ciesze i mam nadzieje ze bedzie wszytsko ok i tego sie trzymam :) taksieciesze1 napisz cos o sobie :) pozdrawiam!

Gość miki86
marze aby do was dołączyć !!!! jestem już po owu i czekam na testy !!!!

Gość taksieciesze1
hej hej:) z tego wrażenia zrobiłam wtopę:D oczywiście nie XIII a VIII .o5 mam termin:) na szczęście jest tu pewna grupa osób , która pilnuje wszystkiego i przywołuje nas do porządku:) hehehe:D gosciu:) ja już jestem raz mamusią :) to moja druga ciąża ,więc nic tego faktu nie zmieni:) moj syn ma prawie 13 lat , a to moja druga ciąża po dłuuuuugiej przerwie:) labella123 witaj:D gratulacje dwóch paseczków:) broń boże nie czytaj gościa poprzedniego bo mdłości z nerwów dostaniesz:D cieszmy się obecnym stanem rzeczy , a nie spekulujmy i nie przepowiadajmy czarnej przyszłości:) Labella jak się czujesz? masz super różnicę między dziećmi, zanim maleństwo sie pojawi , mała będzie rewelacyjną starszą siostrą:) ja testy też zrobiłam we wtorek , zrobiłam 2 i kreseczki wyszły bardzo zdecydowane, może to zależy od rodzaju testu?dziś w nocy ciągle budził mnie ból piersi, co do reszty jest ok, ale pamiętam z poprzedniej ciąży silne mdłości więc mam nadzieję ,że tym razem ich uniknę:) napisz jak się czujesz:) miki- miałam trochę problemów z zajściem w ciąże, więc wiem jak to jest z czekaniem na test, życzę gorąco upragnionej drugiej kreseczki na Mikołaja:)

miki zycze 2 kreseczek :) taksieciesze to bedziesz miala bardzo duza roznice wieku miedzy dziecmi :) ale lepsza duza niz zadna :) jedyny objaw ciazy to brak okresu i bol piersi :) tak samo mialam z corka. nie mialam mdlosci, wymiotow. ciaze przeszlam wzorowo. no moze poza zgaga ktora meczyla mnie od ok 20 tyg do dnia porodu (42 tydz). to byla masakra. no i spaaaanie... tak mnie wtedy meczylo... smialam sie kiedys ze 3 miesiace przespalam. wracalam z pracy i tylko koc****odusia i palulu :) nie mam za bardzo apetytu i to mnie troszke zdziwilo bo przed @ mialam napady wilczego glodu a tym razem nie... wiec zrobilam 1 test we wtorek i wyszla 2 kreseczka bardzo jasna. dzisiaj powtorzylam i juz wyszla duzo ciemniejsza. hmmm... wiesz czego sie boje? wiem ze to glupie ale... w poprzedniej ciazy przytylam 18 kg i teraz chcialabym duzo mniej przytyc... pilnuje sie. jem 5 razy dziennie. kolacja przed 20 a pozniej tylko woda. boje sie tez juz porodu. porod mialam wywolywany. 2 dni chodzilam z "balonikiem", jak sie zaczely skurcze to urodzilam po 23 godzinach, bez znieczulenia. wymiotowalam i mdlalam z bolu. masakra... teraz mam zamiar rodzic tam gdzie dadza mi znieczulenie i koniec! :)

Gość gość
labella a kiedy wybierasz sie do lekarza? ja się na nic nie nastawiam byłam w ciąży w sierpniu ale okazało się puste jajo odczekałam 2 @ i znowu zaczynam starania ........

w poniedzialek mam zamiar sie zapisac :) mysle ze gdzies tak za 2-3 tyg zeby juz serduszko bylo. z corka poszlam w 5 tyg, serduszka nie bylo, gin sciagnal ze mnie 150 zl, przepisal badania i kazal przyjsc za 2 tyg. wizyta 5 minut. za 2 tyg bylo juz serduszko, wizyta jakies 5-10 minut i znowu 150 zl i dalej tak co 3 tyg. teraz mam zamiar zapisac sie do przychodni. wpakowalam w niego kupe kasy a jak przyszlo co do czego to nawet znieczulenia mi nie zalatwil. dlatego tym razem nie bede chodzic prywatnie. znalazlam lekarza ktory przyjmuje na nfz i ma siwtna opinie i bardzo dobry, nowy sprzet w gabinecie. pozniej bede kombinowac jak tu zalatwic znieczulenie :)

wkurzal mnie tez tym ze jak trzeba bylo zrobic te 3 glowne usg to musialam jezdzic do innego gabinetu bo tam mial lepszy sprzet i dodatkowo kazal sobie placic za to usg 170 zl, czyli wizyta + usg = 320 zl. zdzierstwo! w 8 m-cu wizyty co 2 tyg, w 9 co tydzien!

Gość Taksieciesze1
hej hej Labela!!! jak tam?? byłaś na badaniach???

Gość mloda11
Witam ja tez dopiero początki według moich obliczeń termin na 9 sierpnia :) starania od 4 miesięcy to już 3 ciąża - dwie córki 10 lat i 1.5 roczku także teraz liczę na chłopca ale oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe Dziwne bo obliczalam dni płodne przez te ostatnie 4 miesiące a cykle mam od 28 do 32 dni i wyszło mi w listopadzie owulacja na 16.11 a do zbliżenia doszło 13.11 i 22.11 także jestem w szoku bo nie spodziewałam się ze w tym cyklu zajdę według testu cyfrowego zrobionego 30.11 wyszło ze jestem w 2-3 tygodnie od zapłodnienia.....tez nie byłam jeszcze u lekarza ale mieszkam w uk i tu cała ciąże nie zobaczę ginekologa tylko położna która zrobi wszystkie badania i posłucha serduszka no i 2 usg mi przysługują w 12 tyg i 20 tyg Piersza ciąże byłam w Polsce a druga tez tu w uk i biegałam prywatnie do polskiej pani ginekolog i tylko kasy wydałam dużo a wizyty trwały 5 min także tym razem stwierdziłam ze tylko w razie koniecznośc**pójdę.... już mnie korci żeby iść zobaczyć na usg czy wszystko jest ok bo tu pierwsze usg na 12 tydzień ale zobaczę może poczekam :) Gratuluje wszystkim które miały to szczęście zobaczyć 2 kreseczki i życzę powodzenia tym które się dopiero starają ;) mam nadzieje ze wątek się rozwinie Pozdrawiam

Gość mloda11
to znowu ja spać nie mogę hehe chciałam napisać jeszcze tylko co do objawów ciąży to ból piersi straszna ochota na śledzie jadła bym je non stop a normalnie może raz do roku się skusilam no i najdziwniejszy objaw - mnóstwo energii i bezsenność , dodam ze choruje na niedoczynnością tarczycy i bardzo dużo śpię przeciętnie 12h na dobę ale zdarza się i dłużej i ciagle czułam się zmęczona a teraz czuje się jak nowo narodzona także pozytywnie tylko boje się mdłości w poprzedniej ciąży dopadły mnie w 6 tygodniu..... Oby tym razem było inaczej wogóle to w poprzedniej ciąży miałam chyba wszystkie książkowe objawy 1 trymestr spałam i modliło mnie całe dnie 2 trymestr bóle krzyża takie ze wstać z łóżka nie mogła chodzić czasem nie mogłam coś okropnego a 3 trymestr zgaga i problemy z oddychaniem mój TŻ śmieje się ze znowu będę jak lokomotywa chodzić i sapać :) strasznie jestem podekscytowany ta ciąża już myśle jak to wszystko zorganizować a tu jesczcze tyle czasu Moja mała będzie miała 2 latka 3 miesiące jak się dzidzius urodz a starsza przechodzi okres fochów i obrażania się ciągłego w końcu była jedynaczką długi czas także u mnie będzie wesoło :) piszcie jak tam u was czy byliście u lekarza i czy wszystko ok

Gość gość
hej! zapisalam sie do lekarza ale wizyta wyznaczona dopiero na 7 stycznia... jak zadzwonilam do przychodni to polozna powiedziala poczatek lutego, a jak pojechalam osobiscie too troszke "po znajomosci" udalo sie wcisnac na 7 stycznia. to bedzie juz skonczone tygodni. troche pozno... zastanawiam sie czy nie pojsc do jakiejs innej przychodni tylko "podejrzec" czy jest ok :) taksieciesze a ty bylas juz u lekarza? jak sie czujesz? mloda11 gratulacje!

Gość Taksieciesze1
czesć młoda, witaj labella:)moda gratulacje:) zazdroszczę też energii:D ostatnio tylko bym spała a i pogoda robi swoje:( cieszę się ,że będziecie mieli nowego dzidziusia i oczywiście życzę synka:) ja już jednego mam 12 l więc uwierz mi fochy 10 letniego dziecka to jeszcze nic:D teraz marzę o córeczce:) mężowi jest to obojętne:) na badaniach nie bylam bo tutaj jest jak u ciebie w uk:( zglosic sie moge dopiero po 8 tyg a usg robia dopiero po 12 tyg, w przyszłym tyg będę jednak w polsce więc mozliwe że gdzieś tam dorwę jakiegoś lekarza:) labella 7 stycznia na wizytę to trochę pózno, wogole uwazam ze jednak wczesniej powinno się sprawdzac czy wszystko jest ok,nastraszyli mnie tymi różnymi ciążami pozamacicznymi , pustymi jajami i takie tam ,że jednak wolałabym wiedzieć co i jak. Z drugiej strony mama mnie pociesza, że jak mam tak silne mdłości tzn że hormony pracują i wszytko bedzie ok. Pozdrawiam was dziewczyny:) piszcie co sie u was dzieje:):)

Gość mloda11
ja zdecydowalam ze prywatnie do polskiego ginekologa będę tylko chodziła w razie konieczności wizyta trwa chwilkę a kosztuje 130£ także wole coś dziecku za to kupić Mam wizytę u GP (lekarz rodzinny) w środę a położna pewnie zobaczę dopiero w styczniu i pod koniec stycznia pierwsze usg... Martwi mnie tylko ze mdłości jeszcze nie mam a to już 5 tydzień 1 dzień chyba już powinny się zacżac Nie powiem ze trochę mnie to cieszy bo pamietam jak w poprzednich ciążach się męczyłam ale z drugiej strony martwię się czy mam wystarczający poziom hormonów no i moja waga mnie martwi nagle zaczęłam zatrzymywać w organizmie ogromne ilości wody jestem cała spuchnieta nogi mnie bolą piersi tak nabrzmiałe ze żaden stanik nie pasuje i brzuch taki wdęty jakbym była już w 6 miesiącu no i nagle przytyłam 5kg co nie jest normalne w poprzedniej ciąży do 5 miesiąca nic nie przytyłam a w całej ciąży tylko 9kg.....myślałam ze tym razem tez tak będzie bo mam spora nadwagę nie chce wyglądać jak hipopotam po tej ciąży :( bardzo się tym martwię W pierwszej ciąży owszem przytyłam 30kg ale byłam o wiele młodsza i chuda jak patyk i w 3 miesiące po ciąży już warzyłam tyle co przed...:a teraz mam taki apetyt ciagle chodzę głodna :( chyba już wole te mdłości :p pewnie wpływ ma tez to ze paliłam elektronicznego papierosa z nikotyna i jak tylko test wyszedł pozytywny to przestalam i stad ten apetyt tez większy..... W ostatniej ciąży paliłam papierosy kiedy test wyszedł pozytywny nawet nie musiałam rzucać bo po kilku dniach dostałam takich mdłości ze aż do końca karmienia piersią (mała miała 6 miesięcy) nie mogłam nawet stać obok kogoś kto pali tak mnie odrzucalo ..... Tylko skończyłam mała karmić odrazu ochota na to co złe wróciła :) dziwnie się czuje wogóle jak nie w ciąży zero mdłości i humorów albo inaczej jak w ostatnim miesiącu ciąży cieżko mi się ruszać nogi mnie bolą brzuch ogromny itp już sama nie wiem co mam o tym myślec :(

Gość annajzg
Witam można się dołączyć? Ja jutro będę testować :)

Czesc .na termin mam na 18.08. To moja druga ciaza,mam cudowną prawie 3letbia corcie w domu Issabela w którym bedziesz tygodniu 7stycznia? Ja mam tego samego dnia wizytę będę wtedy w 8i1tygodniu i juz schizuje że to za pozno

Gość zagrozonaOna
Hej, termin na 5.08 1 ciaza jestem na podtrzymaniu..