Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama innego kwartału

matki pierwszego kwartału

Polecane posty

Gość mama innego kwartału

Czytam na ich fb, że "strach się bać" wracać do roboty, że "to już" itd. Tyle że nie wypowiedziane luźno, tylko z pretensją. Wkurza mnie to, bo obserwowałam ich bezwzględne poczynania, przyfarciło im się równo, ale... wciąż mało. Żeby nie było: tez uważam, że rok przy dziecku to żaden luksus, a głównie dużo pracy. Ale żeby teraz zwoływać się i kombinować, jak to wydłużyć (jakieś L4 po rozpoczęciu urlopu wychowawczego po tym rodzicielskim) to przegięcie. Wiem, że tu jest sporo mam z 1 kwartału - nie bijcie. Może wy jesteście spoko. Piszę o tym, co zauważyłam i co bije po oczach.

Gość gość
A z jakiego powodu L4?

Gość gość
żeby po macierzyńskim nie musieć iść od razu do pracy takie sztuczne przedłużanie

Gość gość
Ale przecież lekarz bez powodu l4 nie,wystawi

Gość gość
Nie rozumiem ...przeciez po to jest urlop wychowawczy zeby z niego korzystać.

Gość gość
ilu jest lekarzy którzy wypisują ile się chce Znajomy tak pół roku ciągnął bo był na wypowiedzeniu.

Gość gość
a z czym ty masz problem, ich życie, ich dzieci, ich sprawy, idź lepiej zajmij się swoim dzieckiem a nie interesuj się życiem innych

Gość gość
bezwzględne poczynania, przyfarciło? - żałosna jesteś!

Gość gość
a jak ktoś ma dużo zaległego urlopu i chciałaby go wykorzystać po macierzyńskim a pracodawca wyraża na to zgodę - to też Ci się nie podoba, z tym też miałabyś problem? idź zajmij się czymś pożytecznym.

Gość gość
Dla mnie rok to byko za dlugo. Z niecierpliwoscia czekam na koniec. Niestety przeprowadzilam sie i musze najpierw znalezc druga prace. Boje sie,ze bede dluzej z dzieckiem w domu niz przewidywalam.

Gość gość
L4 ciągnąć można na dziecko. Normalnie szok jak czytam, ze to tak ciezko w srodku zimy wracac i byle jakos do wakacji przeciagnąć. Pewnikiem wychowawczego nie chcą brać. Tylko ta kombinacja wkurza, bo źle robi innym mamom. A teraz na fejsie rady, jak zrobić by się nie narobić, a zarobić. Tyle że nieuczciwie, choć możliwie.

Gość gość
Temat I kw. znam ale po podaniu zmian dot. daty wejścia w życie przestało mnie to interesować bo mnie nie dotyczyło -mam starsze dzieci. A ty dlaczego tak się tym tematem interesujesz? Czyżbyś była zawiedzioną matka IV kwartału 2012r.?