Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EllaMozzarella

Zaprosić faceta na kawę

Polecane posty

Gość EllaMozzarella

Cześć wszystkim :) Taka sytuacja: chodzę sobie do pracy na piechotkę i jest chłopak, który chodzi też. Wiadomo, czasem się spotkamy po drodze, czy to rano czy popołudniem. No i wtedy sobie rozmawiamy tak, że aż szkoda się rozdzielać, no ale każde w swoją stronę musi iść, a rozmowa ta trwa maksymalnie 5 minut, jak nie mniej :( Ale tak nam się dobrze rozmawia! Aż mam chęć się uśmiechać bez przerwy jak go widzę i wyczekuję co dzień tej krótkiej przyjemności, która nie zawsze następuje. Nie wiem o nim nic poza tym, że pracuje w tej firmie co ja, wiem jak się nazywa i parę pierdółek z rozmów, ale nie wiem czy kogoś ma... Zaprosić go na kawę? Nie wiem czy czekać na krok z jego strony, czy się wyrwać z tym jakoś... Niemrawo by było, gdyby się okazało, że jest zajęty... I nasze rozmowy byłyby wtedy krępujące dla mnie :( I jak to zrobić? Wydaje mi się, że jest troszkę nieśmiały :)

Gość gość
Zapros przeciez nie musisz sie go pytac na spotkaniu czy jest zajety tylko rozmawiajcie na te tematy co zawsze a moze po spotkaniu on zaproponuje nastepne

Gość EllaMozzarella
Jak sobie wyobrażam coś w stylu: "Spieszysz się dzisiaj do domu? Może byśmy porozmawiali dzisiaj chwilę dłużej?" To mam ochotę spalić się ze wstydu! A maila na pewno(!) mu nie wyślę, bo już wolę widzieć jego reakcję niż czekać na odpowiedź i się stresować...

Gość gość
Sralis mazgalis...

Gość gość
Albo pierogi? :-D Mniam.

Gość gość
Spokojnie zaproś go na kawę. On pewnie też się zastanawia czy ciebie gdzieś nie zaprosić. Może jest nieśmiały.

Gość EllaMozzarella
Tak bardzo bym chciała, żeby to była prawda! (: No nie odpuszczę, po prostu dawno nie miałam takiej chęc**** prostu porozmawiać! Poznać kogoś ciut bliżej. Nie mam pojęcia jak to jest, le humor po prostu mi się przy nim poprawia.

Gość gość
To w czym masz problem?? Ty też jesteś nieśmiała?? Bo będziecie tak sobie w drodze do pracy rozmawiać kilka lat.

Gość EllaMozzarella
Jestem, nie jestem... Bądź co bądź jestem kobietą, a mamy jakieś kanony niestety... Poza tym przeraża mnie fakt, że nie wiem czy jest sam, jakbym miała pewność to nic by mnie nie powstrzymało :)

Gość EllaMozzarella
Jak zupka z Knorr :) Dostałam kiedyś mmsem, że to ja właśnie jestem EllaMozzarella :)

Gość gość
Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Ja jestem facetem i nie widzę problemu w tym żeby kobieta zapraszała na kawę. To jakieś bzdurne przekonanie, że to facet powinien wykonać jakiś krok.

Gość EllaMozzarella
to znaczy jak mówię, ja jestem spontaniczna dosyć mocno i już mnie denerwuje, że tak świetnie nam się gada a tu nagle: hoop! I on już jest po drugiej stronie drogi i ucieka do domu. Może dlatego, że koledzy z pracy mają tam wyjazd na główną drogę i mu głupio? Takie odniosłam wrażenie, bo sam rozmowę ciągnie kolejnymi pytaniami mimo, że czasu nie ma, a jak się auta ustawiają to ucieka ;) Dooobra, jak go złapię w poniedziałek przy powrocie z pracy to go chyba porwę! Byle jakoś kawałek wcześniej (:

Gość gość
Powodzenia.

Gość EllaMozzarella
Dziękuję :) Mam nadzieję, że nie stchórzę! ;) Chyba poczekam do środy w ogóle, będę zdobywać odwagę :)

Gość gość
Nie czekaj. Dzisiaj Jest zły dzień?? Odwlekanie nic nie zmieni.

Gość gość
dodam jeszcze że w środę stwierdzisz że lepiej jutro .....

Gość EllaMozzarella
Dziś muszę koniecznie po pracy do domu :( I to już niestety nie do odwołania... Och, no może odwlekanie nic nie zmieni, ale nie wiem czy nie za szybko..? W sumie kilka razy tylko się tak spotkaliśmy po drodze, rano ciężko, a on często zostaje po godzinach. A najlepsze, że ja jestem z innej miejscowości i płacę, żeby z kimś autem dojechać do domu i w razie jakiegoś spotkania będę musiała łapać autobusy :) OK... a jak to zrobić w takim razie, żeby facet nie uciekł z krzykiem? ;) Albo, żeby mi nie walnął w twarz "mam kogoś"? Już wolę, żeby ten fakt z rozmowy wyniknął...

Gość gość
Tego nie unikniesz w żaden sposób :)

Gość Mikaoooi
Daj znać jak C****szło!

No i nie przewiduję powodzenia, eh... nie spotkałam tego Pana ani w piątkowe popołudnie, ani dziś rano. Tak łatwo jest się nam rozminąć, gdy wychodzimy z różnych stron firmy :( Poza tym jak go dziś przez przypadek minęłam to serce mi o mało nie wyskoczyło, chyba zaczynam się stresować ;) Ma ktoś jakiś pomysł jak mogę to rozwiązać bez większego uszczerbku na swojej psychice? :P Nawet nie wiem czy mu się podobam.. :)