Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co o tym myślicie

Polecane posty

Gość gość

Opiszę Wam sytuację, jaka jest w rodzinie mojej cioci. Jest ona dość bogatą osobą, ma dwoje dzieci: chłopaka (22 lata) i dziewczynę (25 lat). Są nawet inteligentni, wygadani, dziewczyna skończyła studia, chłopak studiuje, ale nie pracują, trudno powiedzieć dlaczego nie szukają żadnej pracy. Ich życie polega głównie na imprezowaniu. Co o tym myślicie?

Gość gość
stać ich na to żeby nie pracować, więc w czym problem?

Gość gość
Nic. A czemu miałoby mnie to obchodzić? Stać ich to siedza na utrzymaniu matki bo moga.

Gość gość
ok, rozumiem, ale chodzi mi o to, że oni są inteligentni i myślę, że mogliby liczyć na jakąś dobrą pracę, a nie przysłowiową na kasie w biedronce. Wg mnie powinni coś robić. Nie mówię im tego, bo nie chcę się wtrącać, ale to chyba nie jest w porządku. Sam jestem chłopakiem i mam 27 lat. (pracuję żeby nie było:)

Gość gość
ja myślę że żal ci dupf ściska

Gość proto
nie, to nie chodzi o to, że im zazdroszczę, po prostu wg mnie to marnowanie sobie życia. Za ileś tam lat mogą to boleśnie odczuć... Wszedłem na nick.

Gość proto
to nie jest normalne, żeby po studiach nic nie robić i nawet nie szukać pracy.

Gość proto
serio uważacie, że dobrze robią?

Gość znamie
Teraz sa duze kominy zyskow i dlatego potomstwo nawet nie rozglada sie za praca. W ogole jest masa ludzi, ktorzy nie pracuja, bo szybko zarabiaja pieniadze [globalna produkcja - dla miasta, dla kraju, dla swiata]. Popracuje taki dwa lata i ma kasy na kilka pokolen [tak mu sie przynajmniej wydaje]. Tym sposobem z dnia na dzien przybywa ludzi niepracujacych i nie poszukujacych pracy. Reszta umiera z glodu, bo malo dzisiaj placa za prace dla kogos. Tym sposobem zostana na swiecie niedlugo same nieroby !

Gość proto
oni nie są jacyś super bogaci, mają tyle, że im spokojnie starcza i na życie i na przyjemności, nie widzą sensu pracy, nic by to w ich życiu nie zmieniło.