Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problemy z mężem

Polecane posty

Gość gość

Witam... chyba potrzebuję się wygadać... ehhh życie... zacznę od początku. Małżeństwem jesteśmy od prawie 4 lat, mamy 3 letniego synka który jest Naszym oczkiem w głowie. Generalnie uważam że jesteśmy dobrym małżeństwem, są jakieś drobne sprzeczki i nieporozumienia ale do przeżycia. Problem zaczął sie całkiem niedawno... kiedy to sytuacja mojej siostry- rozstała się z mężem, musiała się wyprowadzić z mieszkania bo było męża- jako że my mieszkamy w domu po moich rodzicach, zaproponowałam aby wprowadziła się do Nas dopóki nie 'stanie na nogi' i jakoś sobie tego nie ogarnie- mąż nie miał nic przeciwko. Ale teraz są ciągłe problemy: mąż stroi fochy twierdząc że: - za dużo czasu spędzam z siostrą- sam przyznaje że jest zazdrosny - że mamy jakieś sekrety przed nim ( co zupełnie nie jest prawdą, wynika to z tego że razem we 3 pijemy kawę, po czym on idzie do pokoju, a potem ma pratensje że czegoś nie wiedział ) - syn siostry będzie miał urodziny, i zdażyło się tak że wstępna rozmowa o urodzinach nie była przy mężu- dopiero później ja mu powiedziałam że w sobotę będą urodziny siostrzeńca- on wielce się oburzył bo stwierdził że wszystkie decyzje w 'Naszym" domu zapadają bez niego i że niema nic w tym domu do powiedzenia. - dodatkowo zabrał mi kartę od bankomatu twierdząc że za dużo wydaje- fakt że może najoszczędniejsza nie jestem, ale w sumie wszystkie wydatki idą na Naszą rodzinę- tymbardziej że stać Nas na prowadzenie zwykłego życia- na siebie nie wydaję dużo pozatym również pracuję. Kto wg Was ma rację- bo brak mi sił do tego. Nie wiem jak dotrzeć do męża. Kocham go, z siostrą również zależy mi na dobrych relacjach ale niewiem jak to rozwiązać...

Gość gość
zmienić męża! Po prostu!

Gość gość
poszukaj siostrze gaha z mieszkaniem:D

czuje , ze zyjecie w trojkacie .To nie sluzy za bardzo . Oby nie zinteresowal sie siostra , jako biedna , nieszczesliwa, samotna . Moze nalezy sie skupic na pomocy jej i by jak najszybciej stanela na swoim niezaleznym gruncie ?

Gość gość
ciężko powiedzieć, my mieszkamy w domu rodzinnym męża na pietrze, na dole mieszka brat męza kawaler, moj mąz pracuje jako kierowca tira , mamy 3 dzieci,jak przyjeżdża do domu to wiekszośc czasu spędza u swojego brata, dośc często się o to kłocimy często płaczę, tak więc rozumiem twojego męża, postaraj sie ograniczyć kawki z siostrą-szczegolnie jak mąż w domu ,

Gość gość
siostra liczy się z wyprowadzką- deklaruje że po nowym roku, bo świąt i sylwka nie chciałaby spędzać sama

to tyle chyba da rade wyytrzymac :-P . Dobre serce masz , no i dom po waszych rodzicach, wiec zrozumiale ze siostra sie zatrzymala . Dobry kontakt z siostra tez bezcenna rzecz .

Gość gość
ciezko, no ale i mąż musi zrozumiec sytuacje i siostra. Ty także, może zamiast wieczorem siadać w trójkę na kawie zamknij sie z mężem w sypialni, obejrzyjcie cos albo poprostu pobądzcie razem.. Podejrzewam ze wczesniej pewnie wieczory i wolne chwile spedzaliscie razem a teraz we troje... No a troje to juz tłum.

Gość gość
wyprowadzka wiąże się z jakimiś kosztami- wynajem itd... więc prawda taka że też potrzebuje "czasu" żeby sobie to wszystko zorganizować