Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość face23pokershe

w 5 tc macie objawy ale urojone

Polecane posty

Gość face23pokershe

jezu jakie to wszystko mamejowate. Ledwo ujrzy 2 kreski na teście a nie ma nawet karty ciąży a już ma dolegliwości i zdycha

Gość gość
króliki też mają urojenia :-D a w 5 tygodniu hahahaa to co powiedzą w 39tyg :-d

Gość gość
nom i to że wymiotowałam też mi się uroiło :)

Gość gość
w 5 tyg , nie trzeba było żreć jak świnia to i by się nie wymiotowało:-D

Gość gość
hahaha :D jak sie nie bylo w ciazy to sie pie*** głupoty :) akurat mało jadłam bo mnie mdlilo :)

Gość gość
Ja miałam w drugiej ciąży objawy już od 4 tyg.do 14 tc i nie były to moje urojenia. W pierwszej miałam objawy od 8 tc.

Gość gość
Jejku, przestańcie. Objawy może mieć takie jak np. nudności, ale jak już ktoś pisze że ma apetyt na dziwne rzeczy to już przesada. Ale też trzeba zrozumiec dziewczyny które się starają o dziecko że wiele syndromów sobie dopowiadają.

Gość gość
taaa zachcianki żywieniowe, bóle kręgosłupa w 5 tyg idiotki

Gość gość
podobno hormony robia swoje;)

Gość gość
Ciekawe co powiedzą później ja jesterm w a36 teraz to mogemowic o bólu kręgosłupa, atu kiedyś pisała jakaś ze w 7 tyg juz ma większy brzuch i bóle pleców kuzwa myslalam ze pełne ze śmiechu:-) Co za durnoty niektóre zachcianki zaraz po spuszczeniu partnera brzuch w a7 tyg rośnie w 10 ruchy czują haha

Gość gość
Chyba autorka nie była w ciąży albo to po prostu autor :) moim pierwszym objawem był właśnie ból kręgosłupa ale nie był uciążliwy.Plecy w ciąży bolą przede wszystkim przez wzrost hormonu!!!Przynajmniej na początku każdy ginekolog powie że w tak wczesnej ciąży ból kręgosłupa jest również całkiem normalny i każda kobieta przechodzi ciąże inaczej!!Moje objawy na pewno nie były urojone bo ciąża nie była planowana więc się nie nakręcałam ale pewka nie ma to jak zakładać temat o którym się pojęcia nie ma :)

Gość takisobieiee
co to kogo obchodzi co kto ma?:) zazdrosne tych dwóch kreseczek?:D to doczytajcie od kiedy zaczynają się objawy i jakie są potem można pogadać :) w 5 tyg ciąży zaczynają się objawy:)Większość kobiet w pierwszych tygodniach ciąży cierpi z powodu nudności i/lub wymiotów. Większość Pan była też już raz w ciąży więc wie o co ''biega'',reszta jest po raz pierwszy i ma prawo czuć niepokój:) dla Pań nie dokształconych,niedoczytanych wklejam przykładowe informacje:) W czasie 5 tygodnia ciąży możesz zaobserwować niemal wszystkie jej objawy. Zobacz, co w tym czasie dzieje się z twoim maleństwem! Poziom hormonu hCG, informującego o ciąży, jest dostatecznie wysoki i można go wykryć za pomocą domowego testu ciążowego. Możesz więc potwierdzić to, co podejrzewałaś: spodziewasz się dziecka! 5 tydzień ciąży - Jak zmienia się twoje ciało Nie miałaś okresu – to jedna z bardziej oczywistych oznak, że jesteś w ciąży. Ale będą też inne. Jak to uczucie wyczerpania i te wrażliwe piersi. Albo te fale nudności, które dopadają cię na widok jedzenia lub gdy poczujesz jakiś określony zapach. Noszenie w łonie dziecka to ciężka praca, a twoje ciało tak na to reaguje. 5 tydzień ciąży - Jak rośnie dziecko Twoje maleństwo przypomina teraz bardziej kijankę niż dziecko. Jego serce bije równomiernie, formują się oczy i uszy. Zaczyna się także kształtować szkielet. Zobacz: 10 rzeczy zakazanych w ciąży 5 tydzień ciąży - Jak duże jest twoje dziecko Nadal bardzo małe, ale pod koniec tego tygodnia będzie miało ok. 2 mm długości.

Gość gość
takie to pokolenie rozmemłane. :-/ a potem zdziwione że urodziły a nikt im dywanu czerwonego na porodówce nie rozwija

Gość gość
w 5 tygodniu strasznie bolal mnie zoladek i to byl pierwszy objaw ciazy.

Gość gość
Ciąża i poród to nie jest takie hop siup !!! Zajdź sobie w ciąże urodź a później pogadamy z resztą mi to się wydaje, że ten temat założył facet :P

Gość takisobieiee
albo zazdrosna pipa:D

Gość gość
2 razy byłam w ciązy i 2 razy rodziłam , nie kwękałam jak wy :-D

Gość takisobieiee
ja 10 razy rodziłam i 10 razy była w ciązy i się nie chwalę jak ty:)

Gość gość
leniwe pasożyty :) jak sracie to tez celebrujecie?

Gość gość
autorko ale Ty głupia jesteś :o ja miałam silne wymioty już tydzień przed terminem @ utrzymywały się do porodu. W ciąży duzo schudłam przez to. Nie dla każdego ciąża jest łaskawa.... módl się żeby nie cierpieć przez 9 m-cy jak niektóre

Gość gość
Już w 4 tygodniu pojawia się w organizmie hormon HCG, dzięki któremu zawdzięczamy te objawy... Niedouczone dzieci...

Gość gość
posracie się przy porodzie to te "dolegliwości 5 tygodnia ciązy" będziecie wspominały z łezką w oku hahahah. Jakby dolegliwości były naprawdę to lekarz by L4 wypisał a tak to nawet karty ciązy nie macie pustaki

Gość gość
można mieć niektóre kobiety są wrażliwsze i mają dużo empatii wyczucia dziecka w sobie ja od pierwszego dnia wiedziałam że jestem w ciąży poszłam do lekarza w 16 tygodniu ominęłam niepewność i poznałam płeć a są kobiety mało uczuciowe szorstkie oschłe które nic nie czują na początku podobno po krowie też ciężko stwierdzić że za skoczyła no i teraz kłócić się i ubliżać

Gość gość
a i nie posrałam się podczas porodu lewatywę mi zrobili

Gość gość
no nie wiem... stan po cięciu cesarskim to był pikuś w porównaniu do ciąży... 10h po cesarce chodziłam dużo lepiej niż poprzedniego dnia z brzuchem. W ciąży od 4 m-ca nie umiałam sama wstać z łóżka (rwa kulszowa, ale taka, że nie wierzyłam że cokolwiek może aż tak bolec. kolka nerkowa to przy tym pikuś- wiem, bo miałam. Do tego rozchodzące się spojenie łonowe od 4 m-ca). Od 7 m-ca nie mogłam chodzić, stawać na lewą szczególnie noge (rwa z tej strony właśnie plus dramatyczny ból bioder). Po schodach sschodziłam tylko z mężem i trwało to ok 15 minut. Ze względu na naprawdę ciężki stan fizyczny mimo zagrożenia, mimo, ze sama ciąża była książkowa lekaże pocięli mnie nim minął 37tc ze zwykłej litości! Więc skończcie z tymi przytykami o dolegliwościach, bo pojęcia o tym nie macie

Gość gość
dokładnie ale na kafe nie może być po środku tu albo czarne albo białe

Gość gość
* mimo BRAKU zagrożenia- przepraszam za błąd

Gość gość
Jakbyś faktycznie rodziła to podejście miałabyś inne :) wątpię w to szczerze.Głupia jesteś babko i tyle.Może dzieci mieć nie możesz i marudzisz albo twój partner zrobił innej dziecko i gadasz na babki w ciąży :D Jeśli kiedy kol wiek będziesz posiadać dzieci to miejmy nadzieję że nie będą tak tępe jak ty

Gość gość
a ja jestem w 6 tygodniu ciąży i czuję się bardzo dobrze :) jedynym potwierdzeniem ciazy jest brak miesiaczki, pozytywny test i USG :) no czasami mnie lekko muli jak z przejedzenia ale takie objawy przed ciaza tez miewalam:) poza tym nie narzekam póki co, chociaż stresuję się stroszke bo to moja pierwsza ciąża. dziewczynom majacym straszne mdlosci i wymioty wspolczuje i zycze, aby sie szybko skonczyly. mam nadzieje ze mi sie nie zaczna :P

Gość gość
Ja 2 dni po owulacji miałam ciągnięcie jajników i ból (nie uciążliwy i inny niż podczas @) brzucha w okolicach macicy czego nigdy nie miałam. Po 7 dniach miałam malutkie plamienie (implantacyjne) i po 5 dniach od tego (3t1d) zrobiłam bete HCg. Wynik-ciąża :) Zanim zrobiłam bete skutki miałam tak wrażliwe że nie dało się dotknąć (normalnie tak nie mam). Poza tym czuje się dobrze, nie mam nudności ani wymiotów, ani nawet osłabienia ale nikt mi nie powie że na tak wczesnym etapie ciąży nie ma objawów. Jak kobieta dobrze zna swoje ciało to wie kiedy może być "coś na rzeczy"