Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona320

proszę o radę

Polecane posty

Gość zagubiona320

Witam! piszę ponieważ chciałabym żeby ktoś mi udzielił jakiejś sensownej rady jestem osobą cierpiącą od pewnego czasu na depresję.. mam strasznie niskie poczucie właśnej wartości może to jest spowodowane tym że nie mam przyjaciół.. Ostatnio moja 'przyjaciółka' ostatnia osobą z którą mogłam pogadać i spędzić trochę czasu zostawiła mnie nie odzywając się zupełnie... wybrała sobie nową koleżankę które obydwie poznałyśmy na początku tego roku 1LO jak coś. Oczywiście jak ona miała jakieś problemy itd to wiedziała do kogo zadzwonić ale jak tak to ma mnie w d***e za przeproszeniem.. Nie radzę sobiez tym wszytskim to nie tylko z tego powodu ale jest wiele takich sytuacji w życiu których nie potrafię olać nie wierzę w siebie ani trochę. Mam bardzo wielkie marzenia chciałabym dostać się na studia do szkoły tanecznej bardzo kocham taniec i chciałabym się w nim spełniać ale z góry zakładam że mi się nie uda. 4 lata grałam na pianinie i śpiewałam no ale przestałam bardzo bym chciała do tego powrócić ale nie mam siły ma ochotę siąść i tylko płakać albo umrzeć nie wiem dlaczego taki ciężko mi to wszystko przychodzi nie potrafię sobie z niczym poradzić. A i od półrocza chciałam zmienić szkołę nie tylko ze względu na dziewczyny ale ta szkoła nie ma zbyt dobrej opinii czy powinnam ją zmienić ? Proszę Was o jakąś radę nawet nie mam do kogo się zwrócić z pomocą

Gość gość
Powiedz o swoich problemach rodzicom. Może powinnaś pogadać z psychologiem? Jesteś młoda, całe życie przed Tobą, jesteś w najpiękniejszym wieku, w którym możesz podjąć cudowne decyzje, od których będzie zależała Twoja przyszłość. Nie zmarnuj tego, ja mam 30 lat, oddałabym wszystko za to, by być na nowo w Twoim wieku i podjąć decyzje ODWAŻNE i SAMODZIELNE. Rób to co kochasz. Jeśli uważasz, że zmiana szkoły byłaby dla Ciebie dobrą opcją - zrób to. Jeśli kochasz taniec, grę na pianinie, śpiew - idź w tym kierunku. Zaufaj mi - jeśli teraz nie spróbujesz, jeśli nie zaryzykujesz, do końca życia będziesz tego żałowała. Potem może być już za późno. Masz cały świat w swoich rękach, Twoje życie zależy tylko od Ciebie. Nie bój się tego, to piękne :)

Gość gość
na pewno znajdziesz sobie lepszą koleżankę. jesteś dobrym człowiekiem i poradzisz sobie w życiu. uwierz w siebie i nie przejmuj się takimi pseudo koleżankami

Gość gość
jak chcesz zmienić szkołę to zmień. ja zmieniłam i byłam z tego bardzo zadowolona.