Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy cienka blizna po cc jest wskazaniem do kolejnej

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 2 ciazy po cc, moja blizna juz w 22 tyg miala tylko 4mm, mimo ze roznica miedzy ciazami wynosi 3 lata. Teraz jestem w 32 tygodniu, oszczedzam sie, bo lekarz straszyl ze blizna cienka i moze peknac. Czytalam duzo w necie przypadki innych kobiet, ktore majac blizny nawet 6-8mm mialy wskazanie do cesarki, moj gin ciagle mowi ze to nic nie wiadomo. A czytalam ze czesto robi sie ta cesarke czesciej by nie dopuscic do skurczy porodowych bo wlasnie wtedy macica jest narona na pekniecie. Jak to jest, mial ktos podobnie?

Gość gość
nie mam podobnie ale po cc lekarz przy wypisie powiedział mi, że następny poród tylko i wyłącznie cc - sn na własną odpowiedzialność - ryzyko pęknięcia macicy, może skonsultuj się z innym lekarzem.

Gość gość
straszy, że może pęknąć ale mówi, że nic nie wiadomo, ja na Twoim miejscu poszłabym na konsultację do innego lekarza

Gość gość
On to mowi na zasadzie ze jeszcze troche czasu zostalo i nie wiadomo, ale no to juz 32 tydzien i chcialabym jednak sie jakos nastawic.

Gość gość
ja ze względu na wąskie biodra miałam cc, przy drugim porodzie po 1,5 roku, jako wskazanie do cc było już podane, że "stan po pierwszym cc", nie wiem jaki to był stan, bo nikt na ten temat ze mną nie rozmawiał,a też i blizną nikt się nie rozczulał, coś tam było wspomniane o pękaniu macicy, ale przy trzecim ewentualnie porodzie

Gość gość
mimo wszystko dla własnego spokoju poszłabym do innego lekarza, tym bardziej, że pewnie dużo się naczytałaś na ten temat i się martwisz ale to jest tylko moje zdanie, gdyby doszło do porodu naturalnego i coś rzeczywiście poszłoby nie tak mogłoby to się źle skończyć. mam przykład koleżanki, której lekarz się pomylił co do jednej sprawy, innej niż Twoja ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło, na wizycie po 6 tyg. powiedział przepraszam ale co z tego skoro mogło się to źle skończyć.

Gość gość
a nie jest to lekarz - przeciwnik cc - zapalony zwolennik sn?

Gość gość
Ciezko powiedziec, nie pytalam go o to czy jest zwolennikiem, ale nie pracuje w szpitalu, takze tak na dobra sprawe i tak nie on o tym zadecyduje. Mysle ze poprosze go zeby mi napisal skierowanie na cc, a juz w szpitalu rozpatrza czy rzeczywiscie powinnam je miec.