Gość gość Napisano Listopad 29, 2013 Czesc prosze o pomoc to dla mnie mega wazne 5lat temu wzielam malego porzuconego kotka do domu, byla troche rozwydrzona ale mialam 10 letniego (wtedy) pieska, suczke mianowice i troche ja wyszkolila kotka zaczela byc spokojna. Po 2 latach okocila sie miala wtedy ok. 5 kotkow i przez tydzien byly razem potem oddalam 4 z nich kotce kolegi ktora dopiero co stracila swoje. Wiec zostal jeden byl troche niegrzeczny ale takze 12letnia juz psinka nauczyla go jak ma byc. Jego mama rzadko z nim siedziala wiecej zajmowala sie nim moja siostra, zawsze byli we ttzech psinka, kotka i kotek. Kotka zawsze dziwnie zachowywala sie wobec kotka raz go grzyla a raz przytulala i lizala, kotek to wszystko akceptowal. Dzis kotka ma 5 lat a kotek 3, niecale 2 miesiace temu urodzil sie znowu malutki kotek, ale niestety moja psinka ktora miala 15 lat zginela:( a kotek byl sam urodzily soe dwa ale jeden zdechl w ten sam dzien wiec najmniejszy kotek od malego byl sam, z czasem zaczol wychodzic na dom, co gorsze, zaczol grysc 3letniego kota i wgl jest bardzo niegrzeczny wszystko grzyie wchodzi gdzie chce chodzi cwanym krokiem po calym mieszkaniu i robi co chce. Przez pierwsze tygodnie siedzial tylko z 5letnia kotka i mna u mnie w pokoju. Nie mam pojecia co moge zrobic zeby go jakos uspokojic zawsze to moja psinka pokazywala ze to ona tu rzadzi i bylo tak jak ona chciala, koty sie przyporzadkowywaly teraz nie mam juz psinki i nie mam pojecia co robic z malichiem ktory na za duzo sobie pozwala. Co gorsze 3letni kotek bardzo sie go boi, i ucieka przed nim a juz koedys byl z malitkomi kotkami bo zawsze oddaje je jak maja 3 miesiace wiec nie wiem z jakiej racji starszy kot od tego 2miesiacznego sie go strasznie boi. Gdy go glaskamy a podchodzi maluch ten ucieka. Co robic ? Czy starszy kot ma jakas depresje czy cos ? Co moge zrobic zeby jakos uspokojic malutkiego kotka ? Prosze was o pomoc i oonkretne odpowiedzi bardzo prosze :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach