Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

3 kot w domu co robic

Polecane posty

Gość gość

Czesc prosze o pomoc to dla mnie mega wazne 5lat temu wzielam malego porzuconego kotka do domu, byla troche rozwydrzona ale mialam 10 letniego (wtedy) pieska, suczke mianowice i troche ja wyszkolila kotka zaczela byc spokojna. Po 2 latach okocila sie miala wtedy ok. 5 kotkow i przez tydzien byly razem potem oddalam 4 z nich kotce kolegi ktora dopiero co stracila swoje. Wiec zostal jeden byl troche niegrzeczny ale takze 12letnia juz psinka nauczyla go jak ma byc. Jego mama rzadko z nim siedziala wiecej zajmowala sie nim moja siostra, zawsze byli we ttzech psinka, kotka i kotek. Kotka zawsze dziwnie zachowywala sie wobec kotka raz go grzyla a raz przytulala i lizala, kotek to wszystko akceptowal. Dzis kotka ma 5 lat a kotek 3, niecale 2 miesiace temu urodzil sie znowu malutki kotek, ale niestety moja psinka ktora miala 15 lat zginela:( a kotek byl sam urodzily soe dwa ale jeden zdechl w ten sam dzien wiec najmniejszy kotek od malego byl sam, z czasem zaczol wychodzic na dom, co gorsze, zaczol grysc 3letniego kota i wgl jest bardzo niegrzeczny wszystko grzyie wchodzi gdzie chce chodzi cwanym krokiem po calym mieszkaniu i robi co chce. Przez pierwsze tygodnie siedzial tylko z 5letnia kotka i mna u mnie w pokoju. Nie mam pojecia co moge zrobic zeby go jakos uspokojic zawsze to moja psinka pokazywala ze to ona tu rzadzi i bylo tak jak ona chciala, koty sie przyporzadkowywaly teraz nie mam juz psinki i nie mam pojecia co robic z malichiem ktory na za duzo sobie pozwala. Co gorsze 3letni kotek bardzo sie go boi, i ucieka przed nim a juz koedys byl z malitkomi kotkami bo zawsze oddaje je jak maja 3 miesiace wiec nie wiem z jakiej racji starszy kot od tego 2miesiacznego sie go strasznie boi. Gdy go glaskamy a podchodzi maluch ten ucieka. Co robic ? Czy starszy kot ma jakas depresje czy cos ? Co moge zrobic zeby jakos uspokojic malutkiego kotka ? Prosze was o pomoc i oonkretne odpowiedzi bardzo prosze :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować