Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakaz palenia węglem zrujnuje Polaków

Polecane posty

Gość dyskutant1
Ewidentnie po tym widać, że zakaz ma na celu dobicie Polaków, zwłaszcza na wsiach i małych miastach, mają się pozbyć majątku za grosze lub umrzeć.Jest również opracowana metoda przeróbki CO2 na nowe paliwo, ale też nie doczeka się wprowadzenia w życie. Pomysłodawców ograniczenia emisji CO2 w pierwszej kolejności do pieca.

Gość dyskutant1
Trzeba bedzie wybudowac … reaktor atomowy.

Gość goscinna123
Wyglada na to, ze Polacy nie sa gospodarzami w Polsce, swojej ojczyznie. Wrogowie przejeli wladze nad zasobami ziemi i tubylcami. Tworza prawa im sluzace. Promowane jest wszystko, co niszczy Polakow, ich kulture, tozsamosc, wiare. Odbiera sie nadzieje, a nawet pozbawia srodkow zaspokajania podstawowych potrzeb zyciowych. Pytanie, ilecczasu musi uplynac, by zdecydowana wiekszosc wreszcie pojela, w jakiej czarnej d… tkwimy. I jak z niej wyjsc?

Gość gość
1. Miloscia wieczna I przebaczaniem wygonimy wrogow naszej OJCZYZNY.Siedz cichutko Polaczku

Gość gość
Ja taki sposób uprawiam. W domu mam ledwie 18 stopni. Ale jak pociągnę na rowerku stacjonarnym przez 20 minut, to potem przez następne 40 minut łażę pod domu rozebrany do rosołu (od pasa w górę, ma się rozumieć) a potem ubieram koszulkę i przez następne 2 godziny jeszcze jest mi ciepło. Sweter zakładam po tych 2-ch godzinach. Zdrowie mam gratis. Nawet, zauważyłem, kondycji mi przybywa… Z drugiej strony w mieście, gdzie wielu ludzi pali węglem, nie bardzo idzie oddychać. To jest fakt. Po prostu śmierdzi i koniec. Podejrzewam też, że nie jest to obojętne dla zdrowia, wdychanie tych syfów. Co innego elektrownia z zespołem elektrofiltrów, ale kto ma w piecu CO elektrofiltry?

Gość gość
w radiu gadaja ze do 2015 ma tez nie byc kominiarzy

Gość gość
To juz przedostatnia proba/test na wytrzymalosc polskich gojow Ostatnia bedzie zakaz pierdzenia i wsadzenie kolka w du. e. Sa pytania ?

Gość gość
1. te wszystkie komentarze to wielka paplanina ponoć my polaczki jesteśmy w tym dobrzy.a żyd swoje zrobi.Jedynym rozwiązaniem na te całe unijne szambo jest powstanie zbrojne…ale kto to zrobi?? My goje jesteśmy narazie za głupi

Gość gość
Narodzie Polski! a nie prościej było by wyp……..ć z POlski tego POmysłodawcę??? ???????? Teraz płacimy najdrożej za gaz z Rosji ( zasługa Pawlaka) a co będzie POtem ?

Gość gość
..a moj znajomy kolekcjonowal makulature-gazety, ktore pozniej w okresie zimowym upychal z przodu klatki piersiowej i na plecach…i w okresie grzewczym-zima chwalil swoj racjonalizatorski pomysl (Polak potrafi..)

Gość gość
Z Polski wyjechali ludzie po raz kolejny / były to lata 80- te i teraz / , to są ci , którzy są aktywni , nie dziwmy się , że pozostali ci co są pasywni , skłoni do narzekania , oni nigdy nie zdobędą się na większy wysiłek od biadolenia na swój los ! Ci , którzy nie potrafią się zorganizować , sami stali się roszczeniowi . Bo przecież komuna wszystko dała , a teraz trzeba się zainteresować ! To nie wróży zmiany na lepsze . O swój byt należ walczyć , w jakikolwiek sposób , ale aktywnie . Lekko nie jest , ja to robię całe życie.

Gość gość
Obiło mi się gdzieś o uszy, że niemiecki gigant energetyczny RWE ma chrapkę na polski węgiel… ale to pewnie tylko głupi zbieg okoliczności!

Gość gość
Mnie nawet na wegiel brunatny nie stać :( siedze przy 8 stopniach

Gość OloPons
No słabe to jest. Ale opcją do rozważenia są np. piece na paliwa płynne. Jak się wybierze dobry olej, to nie wychodzi tak źle cenowo. Sam się przerzuciłem z węgla na takie coś http://www.rawski.pl/ekotermplus.html i dajemy rade.

Gość SaturatorK
Ha, witam w klubie :) ja mam nie tylko piec olejowy, ale całą kotłownię. Nie znam tego oleju, mogę natomiast polecić swietne podzespoły http://www.klimatech.net.pl. Jak tak dalej pójdzie to kompletne urządzenie na tym forum zbudujemy ;)

Gość gość
Może za to raka płuc będzie mniej... Ale to już drobiazg...

Gość gość
No to widzę, że topik opanowali, albo nawet wymyślili tani reklamiarze... Ile to? 300 stówki za 100 postów reklamowych?

Gość gość
Czekam na nakaz z Unii kupowania samochodow powyżej 250 tys. złotych, bo to jest dla naszego dobra: ekonomiczne, bezpieczne, nowe, prosto z salonu:-D Tych co nie kupuja, pozamykać w gettach. Ma być pięknie, slicznie i bogato.Bo tak nakazala UE.

Gość gość
węgiel to syf! przez to, że sąsiedzi dookoła kopcą węglem i czym popadnie mam przewlekłe zapalenie oskrzeli od 10 lat.czekam na ten zakaz jak na zbawienie, ale obawiam się, że i tak śmiecci będą spalać dalej. bo taniej.

Gość gość
A sadzisz mądralo, ze oni to robia abys miał zapalenie oskrzeli?? Nie woleliby pstryknąć palcem przy gazowym piecu i mieć w d*pie noszenie wegla, ladowanie go do pieca, czyszczenia z popiołu i wyrzucania go?? Pomysl trochę zanim napiszesz glupote. NIKT nie meczy się dlatego , ze kocha wegiel. Chodzi o prosty, zwykly rachunek ekonomiczny.

Gość gość
Sądzę, że są debilami. Gmina dopłacała do nowych instalacji kupę kasy - skorzystał tylko jeden sąsiad, wcale nie najbogatszy...

Gość gość
Wyglada na to, ze ty jesteś debilem: do instalacji "gmina doplacila", dopłaci również do rachunkow za gaz?

Gość gość
Nie zainstalował gazu - kupił ekologiczny kocioł węglowy i przynajmniej tak nie kopci, poza tym dokłada raz na kilka dni a nie lata co pięć minut z wiaderkiem. Twój brak wyobraźni jest powalający. Jak będziesz zdychał na raka ty albo twoje dziecko, wtedy pogadamy, kto był debilem.

Gość gość
Czy mnie się wydaje, czy ty piszez na kacu??? ZAKAZ PALENIA WEGLEM. Umiesz czytac i czytasz ze zrozumieniem?

Gość gość
Jasne, tylko kasa się liczy. Leczenie raka i niewydolności płuc też kosztuje, nie wspominając, że kosztuje życie. Ale o tym ludzie o krótkim rozumku nie chcą pamiętać, co nie znaczy, że ich nie dopadnie. Tylko dlaczego za ich bezmyślność mają odpowiadać inni? Syf nie ogranicza się do własnego podwórka. Opalanie drewnem wychodzi nawet taniej jeżeli kupić wprost w leśnictwie, a tak nie syfi. Trzeba tylko trochę pomyśleć i chcieć coś zmienić, żeby nie żyć w g****e.

Gość gość
"ZAKAZ PALENIA WEGLEM. Umiesz czytac i czytasz ze zrozumieniem?" Czytam ze zrozumieniem i marzę o czasach, kiedy to nastąpi (o ile dożyję, bo wcześniej mogę się udusić) A sąsiada przytaczam, bo przynajmniej się postarał, poza tym jego kocioł jedzie też na brykietach drewnianych...

Gość gość
Jak cię nie stać na utrzymanie domu i opłaty za ogrzewanie, sprzedaj go i kup mniejsze mieszkanie w bloku. Dlaczego mam przez zdychać przez ciebie i twoje oszczędności? A najtaniej wychodzi palenie śmieci.

Gość gość
a może to ty się wyprowadz do miasta , gdzie jest centralne? Będziesz mogla wdychać nie dym z kominow tylko z rur wydechowych aut. K*a , jak czytam takie debilne kafeterianki, to az się chce plakac nad glupota ludzka :-D Napisze jeszcze raz drukowanymi, bo widze, ze nic nie dociera : NIKT NIE CHCE SIE TRUC WEGLEM I MECZYC PALENIEM W PIECU! każdy by wolal zaplacic normalne pieniadze, mieć czyste powietrze i nie mieć brudu w domu i wokół domu. Jedynym czynnikiem , który kaze uzywac wegla jest EKONOMIA.

Gość gość
To żesz ci tłumaczę, że leczenie raka EKONOMICZNE NIE JEST, ale głąb tego nie pojmie, póki go samego nie dopadnie. Nie po to mieszka się na wsi, żeby w ogrodzie wdychać syf z komina sąsiada, tylko żeby mieć kontakt z przyrodą.

Gość gość
Węgiel wcale nie jest najtańszym rodzajem paliwa. Najtaniej wychodzi ogrzewanie drewnem. Pamiętam, że u mnie na osiedlu jeszcze jakieś 10 lat temu w zimie prawie wszyscy palili węglem, a teraz prawie nikt już nie pali. Wszyscy przeszli na drewno, . Najgorsze, że te urzędasy chcą zabronić wogóle kotłów na paliwa stałe, więc drewno też będzie nielegalne. Przecież drewno to dość ekologiczne paliwo.