Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podgrzewacz do mleka kupować czy nie

Polecane posty

Gość gość

jakieś opinie na ten temat? Miał ktoś? Jak często był używany i czy faktycznie jest wygodny w użyciu?

Gość gość
też się z chęcią dowiem co myślicie na ten temat :)

Gość gość
kupować, nie rozstaję się z nim nawet na dzień :)

Gość gość
czytalam gdzies tu na forum, był wątek o karmieniu dziecka i 90% odradzało podgrzewacz. grzały wodę w czajniku, dolewały ostudzonej i tyle.

Gość gość
a w nocy to rewelacja - odmierzoną ilość wody wlewam już do butelki i ustawiam 40*C, kiedy się nie obudzi małe - woda i mleko gotowe w minutę. warto mieć też miseczkę... łaźnię na zupki i przeciery. mam BabyOno, sprawdza się jak mało co :)

Gość gość
a ja miałam termos z gorącą wodą i w kubeczku zimną przegotowaną raz dwa i mleko zrobione.

Gość gość
Ja się zastanawiam nad zakupem TT, bo takie mam też butelki. Wydaję mi się dobrym wyjściem szczególnie w nocy, bo metoda na garnuszek w środku nocy tak się dłuży, że prawie zasypiam przy tym garnku z wodą.

Gość gość
polecam podgrzewacz, do Pani wyżej - do każdego innego też będą pasowały butelki TT, ja mam Happy Family kupiony na Allegro i jestem zadowolona, kiedyś był podobny wątek to niektóre wyjechały z tekstem po co C***odgrzewacz, wystarczy mikrofala, tylko nie mądralińskie nie wpadły na to, że nie każdy mikrofalę posiada, a co do Pani, która wypowiedziała się jeszcze wyżej odnośnie termosu - też dobry pomysł, ja mam termos z wrzątkiem, dzbanek z przegotowaną wodą - na mleko, podgrzewacz służy mi trzymania temperatury herbatki i mleka, które zrobiłam a Mała w tej chwili nie chce ale je za 15/20 min, ja polecam kupić jeden z tańszych, naprawdę są dobre, nie ma co przepłacać - ale to jest tylko moje zdanie.

Gość gość
Według mnie to jeden lepszych zakupów, choć sam podgrzewacz kosztował na allegro ok 40 zł.Gdy dziecko je w nocy z butelki, to jest niezastąpiony.U nas już działa 10 miesięcy. Mozna mieszać wodę z termosu z zimną, ale po co. Musisz odmierzac, probować, dolewac, odlewać, żeby woda miała dobrą temperaturę. Ja uzywam wode mineralna, więc nie musze jej zagotowywac***problemów z przygotowaniem mleka nie ma. Żałuję tylko, że nie kupiłam samochodowego.

Gość wczymmamyproblem
Ja tez nie zaluje zakupu. Moje dziecko w nocy nie je a dopiero o 6 rano i karmie je na spiocha. Tzn obie strony polspia;) nie musze sie rozbudzac i zastanawiac nad temperatura,zeby dobrze wymieszac tylko wsypuje odmierzony proszek do odmierzonej butelki, mieszam,podaje do lozeczka i tylko podtrzymuje butelke,maly pije,jak konczy przewraca sie na bok i spi a ja odstawiam butelke i spie dalej rowniez. W ciagu dnia tez sie u nas sprawdza,bo wstawiam mu wode do picia. Niestety w temperaturze pokojowej nie moze pic,bo nie wiem dlaczego,ale po takiej zimnej mocno ulewa.a po cieplej nigdy.a ma problemy z refluksem.

ja dostałam podgrzewacz od siostry w prezencie przed porodem jeszcze. myślę, że to jeden z najlepszych prezentów :) w nocnym karmieniu sprawdza się w 100% woda się cały czas grzeje na odpowiednią temp. i jest git. Metody z termosem spróbowałam, ale szybko mi się odechciało.

dodam, że mój podgrzewacz jest też przystosowany do podgrzewania np. słoiczków, także na pewno będzie długo pełnił swoją funkcję

Gość gość
kupować!!!!!!