Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imbir podstawą zdrowia

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie sposoby na wykonywanie napoji imbirowych. czas odstawić zieloną herbatę ( do wiosny) która wychładza i zabrać się za picie imbiru. Kupiłam sproszkowany i nie chcę przesadzić, bo to też niezdrowo. 1/2 łyżeczki na szklankę będzie ok, czy to za dużo?

Gość gość
Kupiłam wczoraj imbir świeży bo jestem przeziębiona. Kroiłam na drobniutkie plasterki,do tego plaster cytryny i brazowy cukier.Zalałam wrzatkiem.Jak troszkę przestygł piłam,super rozgrzewa i przeziębienie przechodzi

Gość gość
Tak, wiem jak stosować świeży imbir, Mam problem ze sproszkowanym, takim kupionym w dziale z przyprawami. Wiem, ze dodaje się go np do herbaty. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć w jakiej ilości.

Ja zawsze kiedy jestem przeziębiona robię sobie czarną herbatę, dodaję do niej cytryny (nie kwasek cytrynowy!), dużo miodu i posiekany korzeń imbiru. Sproszkowany imbir niewiele daje, przynajmniej jak dla mnie najlepszy jest świeży:)

Gość gość
Sproszkowany,niestety alke nie ma tych wartosci co świeży. Sproszkowany tylko nadaje sie do grzańca (wino,piwo)

Gość gość
No skoro nadaje się do grzańca no to i do napoju? W czym więc problem. I ten i ten są rozgrzewające. imbir działa też przeciwgrzybiczo. Dziwi mnie ,że tak mało osób go stosuje. Podobno ma właściwośc**przeciwbakteryjne wyższego rzędu niż czosnek i w dodatku nie śmierdzi się po nim. Świeży jest lepszy, tak jak każda swieża rzecz, ale można ze spokojem i dla pełni zdrowia stosować i ten sproszkowany.

Gość gość
Niech no zgadnę............wielbiciel damskich stópek.........

Gość gość
19:29 Co Ty bredzisz?

Gość gość
no wcale ...............myśłałby kto