Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzssss

jak znalesc inna prace jesli ma sie tylko doswiadczenie jako au pair i niania

Polecane posty

Gość zzzssss

Pracowalam tylko jako au pair 8 miesiecy. jako niania pracuje obecnie prawie 2lata mam juz dosc moja pracodawczyni jest w ciazy spodziewa sie 2 dziecka chce zebym tym nastepnym opiekowala sie ok 3 godziny dziennie bo ona musi isc na ploty czy na kawe chce raczej zebym pracowala za te sama kase a dochodzi opieka nad noworodkiem !!!! Jak mam znalesc inna prace skoro moje dowiadczenie w Anglii to tylko niania wysylam cv ale zero telefonow zreszta nie dziwie sie:-( Co zrobic jakie kursy ?? Na studia nie mam kasy tylko wyc sie chce .

Gość gość
wydaj się za mąż!

Gość wtf kurde
super wyjscie potem juz tylko narobic dzieciakow i dolaczyc do grupy matek polek na benefitach w anglii

Gość gość
nie, lepiej do końca życia pracować jako niania i za półdarmo niańczyć cudze dzieciaki!

Gość gość
Zacząć od słownika ortograficznego bo analfabeci raczej nie dostają intratnej pracy. A co sobą przedstawiasz i na co liczysz? Może do niczego innego się nie nadajesz po prostu? Może zajmij się star*****i w domu opieki, skoro dzieci cię denerwują?

Gość zzzssss
Dzieci mnie nie denerwuja ale gdy dojdzie opieka nad noworodkiem za te same pieniadze to raczej mi to nie odpowiada gdyz pracodawcy sa raczej bogaci. Jednak nie chca mo zaplacic wiecej wiedza ze jak nie ja to znajda kogos innego

Gość gość
no to siedź u nich i płacz nad swoją niedolą!

Gość wtf kurde
tu na forum nikt ci zyczliwie nie doradzi co dzis sie obudzilas ? nie wiesz jak zlosliwi i zazdrosni sa Polacu tutaj dowiedz sie o kursach zacznij szukac w necie czegos co cie interesuje

Gość gość
A jakie masz wykształcenie? Co ciebie interesuje? Bo prace fizyczna można znaleźć jak to tu piszą za jakaś najniższa stawkę ale do niczego cię to nie doprowadzi. Jak np interesuje cię praca w służbie zdrowia i masz doświadczenie w pracy z dziećmi to możesz poszukać pracy jako health care assistant na jakimś oddziale dziecięcym. Poszukać na nhs jobs. Zarobki w Londynie jakieś 15 tys rocznie na początek. To nie jest dużo ale z takiej pozycji można zawsze dostać secondment i iść na Nursing opłacone przez nhs. Po takich studiach zarobki ok 25-35 tys rocznie. I tez wiem se to nie żadne kokosy ale stała praca i emerytura.

Gość gość
25-35 tys to żadne kokosy? To juz są dobre pieniadze

Gość gość
To tez zależy z której strony patrzeć. Oczywiście nie są to takie zarobki jak lekarzy czy bankierów. Ale myśle ze generalnie sa ok. Tez trzeba patrzec na koszta zycia w londynie. I wydaje mi sie tez ze w uk pielęgniarki i pielegniarze maja trochę wiecej szacunku niż w pl. Chociaż to tez zależy. Oczywiście angielski musi być przynajmniej komunikatywny ale tez nie musi być od razu biegły. Bo jak używa sie języka cały czas to sie szybko uczysz.. Ja jak zaczynałam studia w Londynie to byłam przerażona ze na wykladach mało rozumiem ale jakoś powoli sie udało.

Gość gość
Nie są to kokosy, ale tez zależy jak dla kogo. Dla kogoś kto zarabia minimalna to 35 tys rocznie to juz są bardzo dobre pieniądze...

Gość gość
Zgadzam sie. Tylko zeby dojść do tych 35 tys to trzeba zacząć od health care assistant przynajmniej rok. Potem 3 lata Nursing degree. Ale potem jes stała praca. I w sumie nie mogą cię zwolnić chyba ze naprawdę coś spierdzielisz poważnego a i wtedy często jest tylko nagana, ostrzeżenie itd. Mental health Nursing jest generalnie uważany za łatwiejszy bo nie robi sie nic fizycznego przy pacjetach.

Gość gość
LUDZIE zapamiętajcie sobie raz na zawsze. Pisze sie ZNALEŹĆ a nie znalesc. To najbardziej popularny błąd jaki niedoedukowani robią!

Gość gość
Tak samo jak wziasc, zamiast wziąć...

Gość gość
kochanie bierz się za jakiś kurs albo studia! Poszperaj na necie o miejscowych college'ach :-)

Gość gość
Kursy i studia sa platne, a jak nie bedzie miala pracy to wiesz...

Gość gość
Nie wszystkie kursy i studia sa platne. Nursing jest sponsorowany przez NHS i jeszcze ci daja bursary. Tak samo midwifery. I tak samo occupational therapy. I chyba jeszcze kilka innych ale takich medyczno/ terapeutycznych. Tylko to wszystko nie od razu. Z mojego doswiadczenia to tutaj jest taka jakby drabina. Wspinasz sie od najnizszego szczebla i jak masz troche sily przebicia to sie pniesz w gore. To nie jest latwie ale tez nie jest niemozliwe. I oczywiscie ja mam tylko doswiadczenie z pielegniarstwem i psychologia wiec przyznaje ze w innych dziedzinach sie nie orientuje.

Gość gość
przecież autorka nie zna angielskiego - jak ma w takim razie robić specjalistyczne kursy???

Gość gość
Chyba przegapilam ze napisala gdzies ze nie zna angielskiego. Jakos tak wyszlam z zalozenia ze nawet au pair musi znac przynajmniej komunikatywnie zeby zrozumiec czego sie od niej oczekuje, co dziecko je a czego nie co wolno czego nie itd. Widac moj blad.

Gość gość
poszukaj pracy w ochronie, tylko bedziesz musiala za licencje i kurs zaplacic ale jako dziewczyna masz szanse dostac prace .

Gość zzzssss
gdzie ja niby napisalam ze nie znam angielskiego ???

Gość gość
Nie masz szans

Gość gość
Tez pracowałam jako au pair w UK i przy sprzataniu, teraz szukam innej pracy, ale lipa, bo brak doświadczenia np.w handlu...Angielski i referencje to za mało.

Gość gość
Bo do pracy w sklepie w UK teraz na pol etatu za minimalna musisz miec min.6 mc doswiadczenia z UK w handlu i obsludze klienta, referencje, biegly angielski, dobra aparycje ... No wnet to najlepiej skonczone studia na Oxfordzie !

Gość gość
A ja pracuje w uk jako niania jestem z ta sam a rodzina juz szesc lat, mam £15/h odchowalam im trojke dzieci I teraz tez swojego malego przyprowadzam ze soba I jestem w sumie zadowolona. Przez ten czas skonczylam duzo roznych kursow zwiazanych z dziecmi I nie chcialabym niczego innego robic na chwile obecna. Kiedys pracowalam w szkole I przedszkolu I nie chcialabym do tego wrocic...