Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

korpulentna czyli

Polecane posty

Gość gość

slownik mowi, ze osoba korpuletna to osoba z nadwaga, otyla, jednak czesto spotykam sie z osobami, ktore tego terminu uzywaja do okreslenia np. ladnej kobiety, ale troche wiekszej na to zeby nazwac ja szczupla. czyli nie gruba, ale nie szczupla... a wy jak to rozumiecie?

Gość arnicca
Wg mnie korpulentna osoba to taka "nabita" ciałem, niekoniecznie gruba, ale większa niż normalna.

Gość to na przyklad ona
http://pokazywarka.pl/kpiwxj/ jest dla was korpulentna? bo do szczuplych na pewno bym jej nie zaliczyla (chodzi mi konkretnie o to foto)

Gość arnicca
Muszę zmienić swoje zdanie na temat osób korpulentnych. Wg słownika języka polskiego to osoby otyłe.

Gość gość
wachowicz nie jest kurpulentna, jeśli jakaś kobieta ma biust to nie oznacza że jest kurpulentna bo są kobiety płaskie a mają szeroką doope albo grube nogi, wkurza mnie to że jak kobiecie widać biust to określana jest jako kurpulentna

Gość gość
no ale talię tez ma szersza

Gość gość
ona jest dokladnie korpulentna :D nie moglas znaleźć lepszego przykladu, idealnie 🖐️

Gość gość
pewnie ludzie maja różne swoje definicje:o moje pierwsze skojarzenie niestety było korpulentna = troche gruba:o pewnie inni moga to rozumieć inaczej ale to już bardzo względna sprawa, wiec np chcąc użyć takiego słowa w opisie jakiejś osoby lepiej sie trzymać takiej definicji jak w słowniku

Gość gość
kiedyś sie jeszcze używało okreslenia "przy kosci" :D

Gość gość
moim zdaniem to calkiem ladna dziewczyna, no ale "korpuletna", jeszcze jedna fota: pokazywarka.pl/r8qslg/ tak wlasnie ja okreslam i o to mi mniej wiecej chodzilo :) a przy kosci to dla mnie okreslenie jakiejs grubej laski, ktorej nie chce sie obrazic...

Gość gość
Podoba mi sie ta laska ze zdjec. Z potencjalem, tak bym to powiedzial. Gdyby schudla te 5-7 kg :)

Gość gość
o. a beata tadla jest wedlug was korpulentna? bo szczupla na pewno bym jej nie nazwala

Gość gość
locha...