Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona1705

Czerwona krew przy łagodnym stolcu

Polecane posty

Gość zaniepokojona1705

Witam, mam prawie 18 lat. Około 4 dni temu podczas podcieraniu się po oddaniu stolca na papierze zauważyłam krew mimo, że nie mam okresu. Była czysto czerwona, wyglądająca na świeżą. Powtarza się to teraz codziennie. Przy załatwianiu potrzeb fizjologicznych nie czuję żadnego bólu ani dyskomfortu. Stolec jest miękki i nie narusza budowy o***tu. Niestety zaobserwowałam też, że o tego dnia mam całodniowe mdłości. Co to może być?

Gość gość
To bardzo niedobrze. Zawsze należy ustalić skąd jest takie krwawienie. Powinnaś wybrać się do chirurga.

Gość gość
To znaczy najpierw idź do rodzinnego i on cię skieruje. Ponieważ nie boli cię od[byt można podejrzewać, że nie stąd pochodzi krwawienie. Nie chcę cię tutaj straszyć, ale tego nie można po prostu tak zostawić i czekać aż przejdzie, bo możesz sobie zrobić krzywdę. To może być coś bardzo poważnego.

Gość zaniepokojona1705
powiedziałam o tym znajomej, to ta stwierdziła żeby poczekać jeszcze kilka dni i obserwować co i jak ale ja z tymi mdłościami nie wyrabiam do tego ta krew...

Gość gość
Trzeba iść do lekarza jak najszybciej. Jeśli dzieje się coś poważnego to czas może mieć duże znaczenie. Tym bardziej, że dobrze się nie czujesz.

Gość gość
rak jelita grubego.

Gość gość
@ 02.12.13 Rak jelita grubego to jedna z możliwości i bardzo mało prawdopodobna w jej wieku. Musiałaby mieć naprawdę ogromnego pecha. Może się tak stać, trzeba sprawdzić, ale nie ma się co jeszcze denerwować. Prędzej może mieć polipy z których może rozwinąć się rak, ale jeśli to zwykle bezproblemowo można je usunąć żeby temu zapobiec.

Gość gość
Może to być choroba zapalna jelit, może to być choroba zakaźna, może coś zjadła ostrego i twardego przez przypadek i się tak nieszczęśliwie wbiło po drodze.

Gość gość
hemoroidy masz po prostu

Gość gość
Przy uchyłkach jelita grubego można krwawić.

Gość gość
głupoty piszecie jak jest smolista krew - to z żołądka jak z jelit grubych to zmieszana z kałem i śluzem i nie będzie czysta krew, A jak jest świeża czysta krew to z żadnego jelita - tylko z o***tu zaraz, czyli albo hemoroidy albo szczelina o***tu, ale to drugie to by ją bolało jak cholera, więc pierwsza opcja zostaje. idź dziewczyno do lekarza najlepiej

Gość gość
O******ca jest częścią jelita grubego.

Gość gość
ja nie mówię że z o******cy, tylko z o d b y t u

Gość gość
A co powiesz na to, że wiele nowotworów jelita grubego jest w zasięgu palca? Krew z polipów jak najbardziej może być czerwona.

Gość gość
co powiem? nic nie powiem. wszystko można tutaj wymyślać, teoretycznie może być nawet endometrioza albo zaburzenia krzepliwości krwi albo inne pierdoły. ale po co wymyślać, jak to jest proste jak barszcz: im wyżej jest połozone źródło krwawienia w jelicie grubym, tym większy jest stopień zmieszania kału z krwią. Jak jest jasnoczerwona krew i pokrywa stolec (pokrywa, a nie przemieszana jest ze stolcem) to pochodzi z kanału o***tu. A dziewczyna ma żywą, świeżą krew, nawet nie z kałem zmieszaną i jeszcze normalne stolce - to po co wymyślać jej nowotwory od razu, jak wiadomo, że to najczęstsza przyczyna takiego rodzaju krwawienia to są właśnie hemoroidy. Myślisz, ze przy nowotworach to nie miałaby jeszcze innych objawów? Prawie 50% doroslych ludzi ma/.mialo hemoroidy, więc to najpewniej tu jest przyczyna. Najlepiej to straszyć. Niech idzie lekarza i będzie po strachu.

Gość gość
Przecież piszę, że w tym wieku prawdopodobieństwo, że to rak jelita grubego jest minimalne. Ale wymienianie różnych możliwości jest dobre, bo większa szansa, że dziewczyna do lekarza pójdzie. Twoim zdaniem najlepiej powiedzieć, że to hemoroidy i uspokoić. I co będzie? Może skończyć się na tym, że kupi sobie coś w aptece i nigdzie nie pójdzie, a to nie jest dobre wyjście. Ona nie ma nawet swędzenia, a za to są silne mdłości. Mogą się wiązać z krwawieniem, ale nie muszą. Krew nie wystarczy żeby stwierdzić, że to hemoroidy. Lepiej jeśli ktoś ją zbada i zobaczy to z bliska.