Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy posiadanie samochodu w Londynie to glupi pomysl

Polecane posty

Gość gość

Jezeli nie jest to samochod sluzbowy...

Gość sluzba nie druzba
na cos trzeba przeciez wydawac :D

Gość gość
No jesc tez trzeba, miec gdzie mieszkac, miec sie w co ubrac to tez kosztuje...

Gość gość
Troche tak, bo metro, autobusy kursuja regularnie. A samochod to ubezpieczenie, paliwo czasem tez parkingi, obowiazkowo road tax, przeglad, naprawy plus stanie w korkach itd. Ale jest to tez taka mala wygoda np. jedziesz na wieksze zakupy np.raz dwa razy w tygodniu i nie musisz tego taszczyc itd.

Gość gość
Te 2 razy w tyg to można sobie mini cab zamówić i taniej wyjdzie niż posiadanie samochodu i używanie go od czasu do czasu na zakupy. My mamy samochod od 10ciu lat i mieszkamy w Londynie. Chyba sprzedamy bo naprawdę się noe opłaca.

Gość gość
chyba zalezy w ktorej czesci Londynu mieszkasz, ja mieszkam w 4 strefie i bez samchodu , szczegolnie z 2 dzieci.. czuje sie jak bez reki, zawiezc mala do przedszkola, druga na zajecia, zakupy, no i pracuje pod Londyniem, nie wyobrzam sobie zycia bez, ale moja mama, mieszka w samym centrum i sama mowi ze w jej przypadku samochod to bezsens..

Gość gość
samochod to luksus. jesli cie stac to fajnie jest miec auto. ale trzeba sie liczyc z oplatami , paliwo, przeglad, NAPRAWY itd. to bardzo duzy wydatek

Gość gość
Samochod to luksus??? Hm...

Gość gość
Samochod to zaden luksus.

Gość gość
Luksus to jachty, własne domy, wyspy, samoloty, kupa kasy...

Gość gość
W Polsce to może i luksus. Tutaj to codzienność. Owszem wszystko kosztuje, ale jesteś niezależny i mobilny. Mobilność bardzo się liczy przy szukaniu pracy. Obecnie nie dałabym rady bez auta, ale ja mieszkam w 6 strefie i z komunikacją różnie. A pracuję w innym mieście niż mieszkam. Posiadanie auta też miało duży wpływ na dostanie pracy bo firma się przenosiła i potrzebowała kogoś kto da radę dojeżdżać.

Gość gość
Samodzielny wynajem mieszkania w UK? Luksus... Samochód? Luksus... Nowe ubranie, kosmetyk, wyjście na miasto? Luksus... To jak Wy tam żyjecie?

Gość gość
22:27 No widzisz, cuda jakieś ! Niby narzekają, że drogo, że gorzej z pracą a mimo to jakoś nie wracają do tego dobrobytu jaki zgotował im Tusk. Miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze.

Gość gość
no to zalezy gdzie mieszkasz i gdzie pracujesz. ja mieszkam w 3 strefie a pracuje w 1 - auto nie jest mi potrzebne ,a do pracy nie moglabym go uzyc bo nie ma miejsca na parking,za duzo by kosztowalo utrzymanie go nic to byloby warte .