Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Donieść na sprzedającego na allegro pytajnik

Polecane posty

Gość gość

Licytowałam łóżko, oczywiście na aukcji "za ile wylicytujesz, za tyle kupisz" - normalnie kosztuje 490 zł ta rama przy Kup Teraz u tego sprzedawcy, ale stwierdziłam że a nóż widelec uda się taniej. Nie tylko ja licytowałam. Po pierwszej kwocie dostałam od sprzedającego maila: Jeśli chce Pani kupić łóżko od ręki to proszę zaproponować cenę, dogadamy się" - czyli namawianie do zakupu poza allegro, ok, rozumiem, bo wiadomo - prowizja. ALE - licytacja miała się skończyć dziś o 21, łóżko rano było na poziomie 306 zł,chciałam wieczorem spróbować wygrać licytację, bo przy urządzaniu domu to każda dycha ważna, a tutaj dostaję maila od allegro że sprzedający odwołał moją ofertę i powód "wykryto wadę produktu". Nosz kurde, nie wierzę w to że akurat dzisiaj, 5h przed zakończeniem licytacji nagle odkrył że rama ma wadę, prędzej z kimś się jednak dogadał poza allegro, albo stwierdził że go taka kwota jaka jest nie satysfakcjonuje, i to jest chamstwo, niezgodne z regulaminem allegro :o Nie jestem typem donosicielki, nigdy na nikogo skargi nie złożyłam, ale teraz naprawdę gotuję, bo to bezczelność jest :( Tak, wiem, wyjdę na kafeteryjną żebraczkę biedaczkę która skąpi na łóżko, że jej zależy żeby kupić taniej o 100 zł, bla bla, ale zależało mi na tym, bo do tej powiedzmy zaoszczędzonej 100 dołożyłabym sobie 50 zł i kupiła regał na książki :(

Gość gość
pitu pitu idz do sklepu daj 490 i d**y nie zawracaj z takim durnym tematem :P Ameryki to ty nie odkryłaś

Gość gość
sprzedający ma prawo w każdej chwili wycofać ofertę i g***o powinno cię obchodzić, czy się z kimś dogadał, czy nie !!!! Twoja strata...takie są zasady handlu, albo uda ci się złapać okazję, albo nie.

Gość gość
Ale też ma zakaz do namawiania do zawarcia transakcji poza serwisem, allegro tępi takich sprzedawców (bo omijają opłaty dla all). Ja bym napisał, ale nie o odwołaniu tylko o namawianiu do zakupu z pominięciem serwisu.

Gość gość
Zgadzam się allegrowicz ma prawo wycofać ofertę nic nie zdziałasz. A jeśli komuś zależało na wygraniu tej licytacji to ciężko było by Ci ją wygrać tym bardziej że istnieją programy do "wygrywania takich licytacji". Pozdrawiam.

Gość gość
Tyle że to na milion procent nie jest prawdziwy powód, facet produkuje te metalowe ramy i wg dostępności na Kup Teraz ma ich na stanie 19, więc totalna ściema że akurat ta którą wystawił na licytacji jest uszkodzona. A na aukcji nie było ani słowa o tym że rama jest wystawiona do licytacji bo wadliwa czy coś.

A co miał Ci napisać? Że Ci nie chce sprzedać? Musiał coś wymyślić i nie udowodnisz nic mu........

Gość gość
gość z 16:39 - wiem że są programy i wiem że innym osobom też na pewno zależało, ale mimo tego i tak bym licytowała a jeśli nie udałoby się wygrać to przynajmniej miałabym świadomość że zostałam potraktowana w uczciwy sposób.

Zgadzam się z Tobą, ale co powiesz na policji? "Proszę Pana policjanta ten allegrowicz mnie oszukał wystawił łóżko po czym jednak się zorientował że jest ono wadliwe i wycofał ze sprzedaży ale moja intuicja mówi mi że mnie oszukał" ? Tak? :D

Gość gość
Czatka, bez przesady :D Po prostu zastanawiam się czy nie napisać do allegro że dostałam ofertę zakupu poza aukcją, no i też dodać że zakończył przed czasem że niby wada mimo że przesłanki wskazują że wady nie ma albo że nie musiałby wysyłać wadliwego skoro ma 19 bez wady na stanie

Gość gość
jak nie udowodnisz? Aleegrowicz NIE M A WPRAWA wycofac licytacji i tymbardziej namawiac do kupna poza serwisem pazerna menda:) pisz do all i nie mysl, najlepiej zasyp ich 15 mailami i mailami od niego, tak, zeby cie nie olali, a niesttey czesto im sie to zdarza :O

ale on Cię nie namawiał tylko zaproponował ... często pisze w aukcjach że możliwe zakończenie przed czasem.może też chciał szybko kase. podniecasz się bez sensu

Gość gość
jeden chooj zy namawial czy zaproponowal nie moze i juz

Gość ggghgg
no sorry, ale ja tak czesto robie i mam takie prawo, dogaduje sie poza allegro podczas gdy ktos juz licytuje i sama kilka razy tak dogadywalam sie ze sprzedajacym, bo zalezalo na czyms, proste:D normalna sprawa

jeden z paragrafów Sprzedający może w każdym czasie zamknąć Transakcję, wówczas zwycięzców Transakcji ustala się według stanu na chwilę jej zakończenia. Jeżeli w trakcie Transakcji nastąpiła kradzież lub zniszczenie Towaru, Sprzedający w drodze wyjątku może zakończyć Transakcję bez ustalania jej wyniku (tj. nie ustala się zwycięzcy Transakcji), uprzednio odrzucając wszystkie złożone przez Licytantów oferty

Gość gość
A czy wy jełopy nie rozumiecie że Allegro jako serwis tego nie dopuszcza i jest specjalny regulamin dla sprzedawców odnośnie namawiania do zakupów za pominięciem serwisu, i odnośnie kończenia aukcji przed czasem bez powodu (bądź kłamiąc przy podawaniu powodu). Mało to kont zostało zablokowanych i ostrzeżeń danych, jak komuś "niby" coś zginęło czy się zepsuło, a za dwa tygodnie to wystawiał znowu, bo go po prostu cena nie satysfakcjonowała? Jak się będzie takie zachowania piętnować i zgłaszać to się oduczą. To samo dotyczy sprzedaży poza allegro, dają ostrzeżenia i zawieszają konta. Jak działasz niezgodnie z regulaminem serwisu to wylatujesz.

Gość gość
Ale towar nie uległ zniszczeniu skoro na innej aukcji ma 19 sztuk, nie? Tyle że przez kup teraz

wcale nie musiał namawiać do sprzedaży poza allegro , ja tak miałam , wszystko było legalnie . Poprostu jesteś zła że Ci aukcja przeszła koło nosa i szukasz zemsty.

Gość gość
ok, ale ta jedna sztuka mogla sie uszkodzic przeciez jezu jakie jełopy:D oczywiscie na niby uszkodzic

Gość gość
A im więcej osób będzie zgłaszać takie przypadki, tym bardziej będą się sprzedawcy bać z ofertami poza all i kończeniem aukcji przed czasem "po dogadaniu", bo za 3 ostrzeżenia dostają bana i konto zostaje zamknięte. I się skończy w końcu takie nabieranie i licytujących i serwisu. Nieraz też podejrzewałem że sprzedający wałki robi z licytacjami, i właśnie to co mu się "zniszczyło na amen i do wyrzucenia" jakimś czasie nagle się naprawiało samo i pojawiało na jego innej aukcji

Gość gość
no dokladnie nie ulegl dlatego pisz do all i nie mysl. teraz bardziej chronia kupujacych niz sprzedajacych (kilka lat temy bylo odwrotnie) bo teraz generalnie sprzedajacych na all jest duzo a nie ma komu kupowac. czesc osob to w ogole zajmuje sie tylko sprzedaza na all.

Gość gość
No to wtedy uszkodzoną zamienia na działającą, tym bardziej że w aukcji nie była uszkodzona. Miał te łóżka numerami podpisane na magazynie że np nr 15 jest do licytacji, i akurat nr 15 się zepsuł? Przestańcie p*******ć, dziewczyna ma pełne prawo zgłosić, a nawet powiedziałbym że obowiązek, bo takich oszustów trzeba z all wyrzucać.

(bądź kłamiąc przy podawaniu powodu).......................................... a jak mu jelopie udowodnisz kłamstwo

Gość koniushykrolewski
wstaw mu negatywa, i straci klientów

Gość gość
Tym że ma wystawione dodatkowe 19 takich samych łóżek i może spokojnie sprawne wysłać, kretynko?

Gość gość
ewa1508 - po prostu koles marnuje czyjs czas, nie dziwie sie, ze sie wsqrwila. tepic tepic dziadostwo.

Gość gość
napisz do all za pierwszym razem i tak dostanie tylko pouczenie. jak bedzie dalej tak robic, to mu zablikuja konto

Gość gość
a jak mu allegro udowodni,ze gosc akurat tej sztuki nie ma uszodzonej:D idiotki