Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAJA J

DUKAN 12 2013

Polecane posty

Gość MAJA J

Witam Wszystkich. :) powiedzcie mi stosowałyście lub stosujecie dietę Dukana?jakie efekty?

Gość gość
hejka ,ja jestem 2 dzień na d dukana białkowej ,wcześniej byłam na niej i zakończyłam pomyślnie ,schudłam z 76 do 62 kg ,trzymałam sie zasadefekty utrzymywały sie nie tyłam ani nie chudłam , no ale teraz chcę schudnąć jeszcze jakeś 7kg ,więc zaczełam od nowa i nikt mi nie powie że d jest nie zdrowa i że nie pomaga ,powiem ci tak najgorsze będą pierwsze dni a potem poleci z górki

Ja jestem dzis 7 dzień. Miałam 5 dni I fazy, schudłam 1,5 kg . Teraz mam 5 dni z warzywami, waga stoi, ale tak w tej diecie jest. zacznie spadac w dniach proteinowych. Nie jest źle. na razie wytrzymuję:), ale ja jestem stara , mam 50 lat :D jak jestes młoda, to będziesz chudła dużo szybciej :)

Hej dziewczyny, ja też dobrze czuje się na tej diecie. Ale u mnie najłatwiejsze są p-oczątki. Jestem od 5 listopada i właśnie teraz od tygodnia mam kryzys . Straciłam 4 kg ale znów +1,5 ;/ ale polecam :) Nie każdy dobrze się na niej czuje dla mnie jest rewelacyjna.

Gość MAJA J
Miło, ze jesteście :) ja na diecie jestem od 25.11.13. zaczynałam z waga 65kg. pierwsza faza u mnie trwała 5 dni. dziś jestem piaty dzień na fazie II i moja waga pokazuje 62 kg :) pierwsze załamanie maiłam 6 dnia.... :( źle się czułam. mdliło mnie i byłam bardzo osłabiona. chciałam się poddać... zjeść pyszna bułeczkę z dżemem i wypić cieplutkie kakao z duża ilością cukru. na szczęście opanowałam się. pomyślałam,że każdemu przydarza się gorszy dzień ale nie można od razu rezygnować :) i tak trwam dalej :) SILNIEJSZA I PEŁNA WERWY DO DALSZEGO DZIAŁANIA !

ja jak widać po stopce zrzucam z bagatela 105 kg -.- Polecam stronkę kulinarną " z kotem w kuchni " świetny blog dukanowych przekąsek. Przejrzyjcie sobie :)

ja stosowałam 2 razy, po obu ciążach i za każdym razem schudłam ponad 20 kilo. Teraz zaczynam 3-ci raz, bo chcę jeszcze zrzucić ok. 10 :)

Gość MAJA J
dziewczyny wspierajmy się co ? :) bedzie nam łatwiej. dzielmy sie fajnymi przepisami... jest ich tak wiele na internecie. założyłam sobie specjalny segregator, drukuje wszystkie fajne przepisy tak aby każdego dnia jeść cos innego... mój cel to 55 kg. DAMY RADĘ ? :)

Cześć dziewczyny, dołączę się jeśli można :) Gratuluje spadków przede wszystkim, które tak motywują do dalszego działania. Jestem na Dukanie od 16 grudnia i prawie 4 kg mniej :) Wsparcie zawsze się przyda, ja jestem na tej diecie 2 raz, poprzednio schudłam 13 kg więc też chętnie pomogę.

Gość MAJA J
Tynkuś_ WITAJ :) w kupie zawsze raźniej :) napisz ile wazysz i jaki jest Twój cel.

Gość gość
Mam 2 pytanka: 1. na diecie można jeść korniszony (ogórki w occie), ale bez cukru - przeglądnęłam w sklepie oferty wszystkoch producentów i nie było żadnych korniszonów, które by nie miały cukru w składzie. Znalazłyście takie? Jaka marka? 2. czy na diecie (I, II faza) mozna ksylitol albo stewię? Nie jestem fanką sztucznych słodzików, więc się zastanawiam, czy można te naturalne. Ksylitol ma chyba niski indeks glikemiczny

Zaczynałam z wagi 72,7 dziś, 24.12.2013 było 69,0 teraz nie wiem bo ważenie w poniedziałek :) Cel I 65 kg, cel II 60 kg a potem zobacze jak będę wyglądać. Kiedyś takie ogórki były w biedronce ludzie na dukanie polecali więc może tam zobacz. Stewię i ksylitol jak najbardziej mozna, ja nie używam żadnych słodzików przez co później nie ciągnie mnie do słodkiego Na śniadanko polecam tosty dukana na słodko i na ostro. Pyszności a robią się praktycznie same: -jajko -2 łyżki otrąb owsianych -1 łyżka serka wiejskiego lub serka homogenizowanego 0% - przyprawy w zależności od tego czy na słodko czy słono Ciasto dokładnie mieszamy, powstałą masę wlewamy do sandwicha i pieczemy ok 10 min aż się zrumienią. Do masy można dodać ser piórko albo szyneczke czy w dni PW jakies warzywka, ale można też położyć później na wierzch. Naprawdę smaczne Miłego dnia Wam życzę :)

Gość gość
ja do almy mam daleko a w tesco ostatnio sera piorko nie ma , wie gdzie go kupi/ mieszkam w krakowie

Gość gość
mialo byc - wiecie gdzie go kupic?

Gość gość
ja akurat kupuje w sklepie z nabiałem na ryneczku, może i u Ciebie się taki sklepik znajdzie dziewczyny piszcie jak Wam idzie, mam nadzieję że zapał Wam nie minął. Ja dziś na śniadanko zjadłam jajka faszerowane, obiad placki z cukini z sosem i kurczakiem, a na kolację jeszcze coś wymyśle:)