Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak żyje się wam w NIEMCZECH

Polecane posty

Gość gość

Zamierzam w styczniu wyjechać do niemieć i jestem ciekaw Jak tam wygląda życie ? Jak Polacy tam się zachowują i jak są poszczegani przez innych ?

Gość niemra
Żyje się spokojnie i poukładanie. Niemcy nie cierpią Polaków,gardzą nimi i uważają za dzikusów ale tego nie pokazują zazwyczaj. Generalnie dobre miejsce do życia.

Gość gość
hahahhah nooo przyjedz a poczujesz na wlasnym garbie jak tu sie zyje :D

Gość gość
poszczegani sa strasznie :D

Gość gość
żyje się fantastycznie,tu nawet trawa jest bardziej zielona :) O ile masz tu kogoś,kto cię wspiera i masz pracę.

Gość gość
Super

Gość gość
Super

Gość gość
od 18 lat mieszkam z mężem - nieźle nam się wiedzie, Oboje posiadamy obywatelstwo niemieckie.

Gość gość
zyje mi sie niezle, od 28 lat i mam obywatelstwo polskie.

Gość gość
Ok, nieźle, od ponad 10 lat mieszkam w Schlezwig- Holstein, Polaków tu mało, ale może dzięki temu powodzi nam się super! Nie narzekam, praca, płaca i warunki socjalne doskonałe.

Gość gość
nie jest zle jesli chodzi o zarobki. Niestety dla Niemcow jestes takim biedakiem z Europy wschodniej. Kiedys jakis Niemiec zagadal mnie na basenie, chcial sie umowic. Ale jak uslyszal moj akcent to mu ochota przeszla:/ To czasem obciach dla Niemca miec dziewczyne ze wschodu.

Gość gość
A ja mieszkam w Krefeld. Bliskość granicy holenderskiej sprawia, że w tym mieście całkiem fajnie się żyje. Praca co prawda nie leży na ulicy, ale bliskość granicy z Holandią sprawia, że tam czasami opłaca się pracować, a tu żyć. Dwa lata gimnastykowaliśmy się ,teraz mamy niezłe zaplecze -zostaliśmy docenieni. Nieźle nam się żyje z dwójką dzieci. Fakt, dobra znajomość języka i pochodzenie niemieckie nam pomogło

Gość gość
hahhahahahahahhaha Krefeld kraina biedakow !!! dziadostwo i melina najgorsza w NRW jak cie czytam to mnie sie rzygac chce bo wiem z czego zyjecie z zasilkow ja p*****leeee ile jeszcze takich dziadow tu przyjedzie ilu jeszcze bedzie nam wyrabiac renome bidoli i smieci zerujacych na zasilkach bachory przywiezliscie?? no taaaa kindergeld jest hahahha! masakra .....nie ma sie co dziwic ze na sam nasz akcent rzygac im sie chce ! kojarzymy sie tylko z kelpaniem bachorow i nierobstwem oraz kombinatorstwem Krefeld hahhahah miasto plebsu .....dla plebsu :) Ta burak w Polski idealnie tam pasuje !

Gość gość
Przepraszam, jest tu ktoś kto już był albo jest w Niemczech? Chciałam się zapytać, jak najlepiej dojechać z płn Polski. Znalazłam takie busy www.artour.pl, jeżdżą z mojego miasta. Czy ktoś miał do czynienia?

Gość gość
tak, ja i nie polecam. kierowca nie wyspany, w busie nie posprzatane i brzydko pachnialo czyms kwasnym, jakims sosem do grilla albo keczupem sama nie wiem. wiec nigdy wiecej! w necie znalesc mozna mnostwo innych przewoznikow.

Gość gość
Dobrze. Praca z umową na czas nieokreślony, pełny etat, wymagająca wiedzy i doświadczenia, ale i opłacana bardzo dobrze. Obywatelstwo tylko polskie. Poziom języka w tej chwili dość dobry, choć czasem zdarzy mi się coś śmiesznie przekręcić. Wolę towarzystwo Niemców, niż Polaków, szczególnie tych, którzy przyjechali tu w latach dziewięćdziesiątych, jak Balcerowicz mieszał w Polsce. Niemcy może mnie nie lubią, ale szanują np. moją fachowość w pracy. Wolę to, niż fałszywe uśmieszki rodaków.

Gość gość
a to ciekawa wypowiedz polacy klepia dzieci w niemczech i zyja na zasiłkach, ja widze co innego zupełnie, nawet majac dzieci oboje rodzice zapieprzaja w jakiejkolwiek pracy, a przepraszam to w takim razie co twoim zdaniem niemcy mówią o Turkach, którzy faktycznie mają po 4-6 dzieci i zyja na socjalu, to im nie przeszkadza

Gość gość
A gdzie w Niemczech są niemcy..na wsiach chyba:)

Gość gość
Zyje sie bardzo dobrze choc Niemcy maja na temat Polakow bardzo zla opinie. Nie bez przyczyny :O Ostatnio w gazecie pisali znowu o jakims Polaku, ktory cos ukradl :( Wstyd, po prostu wstyd!

Gość gość
Polacy to mendy i złodzieje.Nawet obywatele Rumuni tak nie kradną jak polscy złodzieje.Zdarza sie że kradną brudne i śmierdzące kosze na śmieci sprzed domów.

Gość gość
zgadzam sie że polacy to złodzieje cyganie już od nich odstają a byli lepsi w tym fachu

Gość gość
najgorsze mendy i dna to tacy polacy ktorzy tu wypowiadaja sie o polsce i polakach w sposob godny pozalowania swiadczy to tylko o was jak nisko upadlisci warcholy tepe !

Gość gość
nie, to swiadczy z jakiej patologii pochodza, tez rodzinnej.

Gość gość
tak ,to fakt im nizszy status tym gorsze goffno wstyd mi za polakow powinnismy sie wspierac i jedno za drugim trzymac sztame! a nie kopac pod soba dolki !

Gość gość
jak zyje sie w DE ano dla kasy i pracy OK poza tym ch*joooowwooooo totalne zero z dnia na dzien az do smierci

Gość Szukam znajomych
szukam kolezanki z okolic Bonn. mieszkam w Niemczech z chlopakiem od 2 lat . Mam 22 lata ;)

Gość gość
Jak mi sie zyje? Mam niezle platna prace. To tyle. Niemcy sa na ogol grzeczni i kulturalni, ale i tak niechec wyczujesz na kilometr. Polakow unikam, bo innego wyjscia nie widze. Niestety smutna prawda jest taka, ze nikt cie za granica tak nie uj***e jak drugi Polak. Oczywiscie nie chce generalizowac, poznalam tu kilkoro ludzi z Polski i sa w porzadku, ale jak na ulicy slysze polski jezyk, udaje ze nie rozumiem. Doswiadczenie mnie nauczylo ze tak jest lepiej. I nie oszukujmy sie, z obywatelstwem niemieckim czy bez dla NICH zawsze bedziemy biedota ze wschodu.

Witam. Jestem studentką III roku Europeistyki na Politechnice Gdańskiej. W jednym z rozdziałów pracy licencjackiej muszę przeprowadzić badania własne, stąd moja prośba o wypełnienie ankiety. Tematem mojej pracy licencjackiej są warunki życia emigrantów, jako rezydentów Unii między innymi w Niemczech. Ankieta jest całkowicie anonimowa i posłuży jedynie do jednego z rozdziałów mojej pracy licencjackiej. Bardzo proszę o pomoc!:-) i z góry dziękuję za poświęcony czas. Link do ankiety: http://www.ebadania.pl/508e6295e8f70dec

Gość gość
ch*jjjjjooooowooooooo