Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwia3333

czy zgodzic sie na prace w sylwestra za 200 zl

Polecane posty

Gość oliwia3333

postanowilam dorobic na obsludze sylwestra w restauracji, dzis byłam na rozmowie i okazało się że do moich obowiązków będzie należeć: obsługa do ostatniego gościa a potem sprzątanie sali i mycie naczyń. Dostanę za to 200 zł czy to nie za mało za taką pracę ? Ponieważ będę tak pracowac pierwszy raz i nie mam pojęcia ile się dostaje za taką współpracę.

Gość oliwia3333
upupup

Gość gość
Ile godzin, jaka umowa?

Gość oliwia3333
nie ma umowy wszystko jest na słowo ale facet wydaje się kompetentny. Od 17:00 do końca ok 4:00 ale musze jeszcze po wszystkim zmyć naczynia i sprzątać salę :o

Gość gość
Malo. Powinnaś zazyczyc sobie z 400zl. Bo będziesz tyrać gdzieś do 8 rano

Gość gość
Super mało 200 zł powinno się dostac za samo kelerowanie na weselu bez zmywania i sprzątania. Sylwester min, 400

Gość oliwia3333
no właśnie wiem że w najlepszym wypadku do 8:00 :o i to 200 zł to kurcze trochę mało :O

Gość gość
W sumie nie tak źle, poczytaj sobie w internecie ile zarabiają kelnerki na weselnych (150-200 zł), ale nie szkoda c**pracować w sylwestra?

Gość kosmata tt
ale wiocha robić w sylwestra :D

Gość oliwia3333
nie szkoda, dla mnie dzień jak każdy inny, miło byłoby się pobawić ale potrzebuję pieniędzy więc szukam każdej okazji do dorobienia. Chyba się zgodzę na to 200 zł :o mało ale zawsze coś.

Gość gość
Jakbyś pracowała od 17 do 8 rano to masz ile? 15 h 200 zł/15 = 13,33 co wcale nie jest złą stawką godzinową, jeszcze zależy jaki region, jak biednie i ciężko z pracą to stawka jest bardzo dobra Ale i tak cholera w tym momencie ja mam wyrzuty że zapłaciłam za bilet na sylwka kasę, a ktoś musi pracować właśnie w sylwestra za prawie taką samą kwotę którą ja na zabawę wydałam :( i serio to piszę, poczułam się głupio

Gość oliwia3333
bez przesady z tymi wyrzutami ;) miłej zabawy :)

Gość gość
Ja kiedys tez tak dorabialam. Praca ciezka ale fajnie było. Do tego masz jeszcze wyzywienie za frii i pewnie jeszcze zjakimis sloikami wrocisz do domu. Jak jestes "zadomowiona" to i drina wypijesz.

Gość gość
Wiesz ja też pracuję w takiej branży w której się zapierdziela w weekendy, w święta, ale akurat sylwestra zawsze staram się wolnego wywalczyć, siedzę w andrzejki, ostatki itd, po to żeby wtedy wolne mieć. A u nas dziewczyny które w restauracji są mają tę samą stawkę niezależnie czy impreza czy normalna zmiana, szefostwo powiedziało że mogą mieć imprezy płatne więcej ale wtedy mniej dostaje za normalną zmianę na godzinę, no i każda dostaje taką propozycję jak do pracy przychodzi, wszystkie wybierają stałą bo imprez jest niedużo (zwłaszcza że restauracja nie organizuje takich właśnie jak sylwester czy andrzejki), i mają płacone - "nowe" 10 zł, te które długo pracują 11 zł, na rękę oczywiście, więc np w Sylwestra wyjdą mniej niż Ty, tyle że pracę mają stałą a nie dorywczą, i lepiej się im opłaca takie wesele czy imieniny za 10 zł/h a póżniej w tygodniu też 10 zł/h, niż przy imprezie 15 zł/h a w tygodniu 7-8 zł

Gość gość
ojej ja idę na sylwestra do Villa Nuova na Wilanów i nie wyobrażam sobie, że tego dnia miałabym pracować zamiast się bawić. Dla mnie Sylwester to taki wyjątkowy dzień.

Gość gość
"w sylwestra wyjdą mniej niż Ty" - zrobiłam skrót myślowy, nie organizuje restauracja sylwestra jako takiego, ale po prostu czynna jest dłużej wtedy niż zwykle

Gość oliwia3333
gdybym miała stałą prace jako kelnerka to zgodziłabym się pracowac za mniej w takie okazyjne dni

Gość gość
Wiocha na Wilanów!