Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tylko dlugie wlosy sa sexy

Polecane posty

Gość gość

Mam naturalne blond wlosy, dlugosc sporo za lopatki. Mojemu mezowi bardzo sie takie podobaja a najlepiej, jak bym jeszcze zapuscila. ALE mam te klaczki strasznie delikatne i im dluzsze, tym bardziej musze stawac na glowie, by wygladaly ladnie. Do tego mam juz kilka siwych. Poza tym mam 30 lat prawie, a wygladam na 20 i ta fryzura jescze mi dziewczecosci nadaje. Wiec zamierzam radykalnie zmienic wizerunek, dobrac fryzure, nawet krotka i nowy kolor. Chce wygladac powazniej, zatuszowac siwe wlosy i nie miec problemow z pielegnacja dlugich wlosow. Maz niby racje mi przyznaje, ale szkoda mu moich dlugich wlosow, bo mu sie takie podobaja. Czy tylko dlugie wlosy sa pociagajace? Ja mu zawsze dogryzam, ze tak dlugie, niewazne, ze siwe wychodza i przez delikatnosc lamia sie, musze dbac podwojnie, ale wazne ze beda dlugie.

Gość gość
Moj maz tez uznaje tylko dlugie i tylko takie na niego dzialaja. Wiem to do pierwszego naszego spotkania i prze 11 lat nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Mam dlugie i bede miec zawsze, tez ma 30 lat. Inna kwestia to taka,ze mi krotkie wlosy nie pasuja. A nawet jak mam skrocone to wymagaja wiekszej pielegnacji niz dlugie bo musze je ukladac. A sa ciezkie do ulozenia.wiec nam obojgu moje dlugie wlosy pasuja,mimo ze tez mnie bardzo odmladzaja i tez chcialabym juz wygladac powazniej.

Gość gość
Nie dokonca moj uznaje tylko dlugie, jego poprzednie partnerki tez zmienialy fryzury, czasem z lepszym, czasem gorszym efektem. Ja sama 3 lata temu musialam sciac wlosy do dlugosci do brody, bo biorac tabletki anty wlosy wypadaly mi garsciami i sie lamaly, wiec innego wyjscia nie bylo tylko je sciac i z tabletek zrezygnowac.

Gość gość
Ja naprawde strasznie mlodo wygladam, na miescie, gdy moja 5-letnia corka powie do mnie "mamo", to ludzie sie strasznie gapia. Mialam zamiar zapuszczac dalej wlosy, zachowac jak najdluzej swoj kolor, ale teraz te siwe ulatwily mi decyzje. Mam cienkie, delikatne wlosy, wiec jak zaczne farbowac, to nie utrzymam ich w idealnym stanie. dlatego chce sciac, dobrac fryzure krotsza.

Gość gość
Jesli ktos ma ladne, mocne, zdrowe dlugie wlosy to ok, wyglada to fajnie. Ale nie ma co na sile nosic dlugich wlosow, gdy sa na przyklad slabe, a koncowki sie rozdwajaja. Osobiscie w moim gronie znajomych kobiety preferuja krotkie fryzurki, ktore wg mnie sa bardzo seksi. Wazne, by odpowiednio dobrac ciecie i kolor. Znam osoby, ktore o niebo lepiej prezentuja sie majac krotkie wlosy.

Gość gość
Nie tylko długie, ale króciutkie też nie.

Gość gość
Mam 34 lata i też długie - prawie do pasa. Mój mąż nie uznaje innych i wiem to od początku. Zresztą zgadzamy się w tej kwestii:-)

Gość gość
to ja , autorka. Mi tez podobaja sie dlugie, ale mam delikatne i slabe i jak sa dluzsze, to sie niszcza. wiec nic na sile. Jestem na piatek umowiona do fryzjera-dobierze mi fryzure i kolor.

Gość gość
autorko, jak masz cienkie i delikatne to zmień fryzurę. Długie wyglądają pięknie ale jak są gęste.

Gość ten pierwszy gosc
Jak masz sie meczyc to pewnie. Ja co jakis czas troche podcnam ale szybko mi odrastaja. Moj maz wrecz nie moze patrzec na kobiety z krotkimi wlosami. Jeszcze jakos ciekawie podciete do ramion,cos ala bob ale dlugi zaakceptuje. Ale na krotko sciete u kobiety reaguje prawie odruchem wymiotnym:P no coz, niektorzy maja fetysz stop,inni innych czesci ciala,na mojego dzialaja dlugie wlosy:p

Gość gość
mojemu mężowi podobały się długie dopóki mnie nie poznał, ja noszę krótkie irokezy nawet. Jemu się podobam całościowo :) sam mnie do fryzjera nawet wygania jak się zapomnę ;)

Gość gość
Bardzo długo miałam włosy do pasa i pomimo że były naprawdę fajne, gęste i błyszczące, to gdy skończyłam 30 lat stwierdziłam że już czas coś zmienić. Od ścięcia otrzymuję dziesięć razy więcej komplementów i właśnie powszechna opinia jest taka, że odjęłam sobie 10 lat (więc nie zawsze długie włosy odmładzają). Ważne jest żeby na to pierwsze ścięcie nie iść do byle jakiego fryzjera. Znajdź kogoś kto ma tylko dobre opinie, nawet gdybyś miała słono zapłacić. Potem już będziesz bardziej luzacko do ścinania podchodzić, ale ten pierwszy efekt jest naprawdę ważny.

Gość gość
Znalazlam fryzjerke, ponoc bardzo dobra, uzywa fryzjerskich kosmetykow i o dziwo slono sie u niej nie placi. Moje naturalne wlosy lekko faluja, chcialabym fryzure krotsza, ale przy ktorej nie trzeba sie meczyc z ukladaniem, bo na to nie mam czasu i ochoty. a wiadomo, zaraz powyjsciu od fryzjera wyglada sie super, a potem juz trudno samemu w domu osiagnac taki efekt. Fryzjerka proponowala pasemka, nawet farba robione, ale ja nie chce, chcialabym jednolity kolor, wygladajacy naturalnie a nie tecze na glowie. A teraz u nas wlasnie w modzie np. rudy kolor i blond pasma albo u nasady ciemniejsze wlosy, stopniowo rozjasniane ku koncom. Nie chce tak, wole naturalny kolor, by uniknac potem paskudnych odrostow.

Gość gość
a ja mam króciutkie włosy i mój mąż bardzo je lubi...podobają mu się krótkie włosy,dlugie mu sie nie podobają....

Gość gość
Popieram, pasemka to jakaś masakra. Bardzo nieliczne pasemka wyglądają po prostu dobrze. Zazwyczaj człowiek się zastanawia co widzi - ni to zebra, ni skunks...

Gość gość
Uważaj ja też mam delikatne i jak ściełam wcale lepiej nie wyglądały. Koleżanka ścieła na krótko też ma delikatne i wygląda o wiele gorzej. Moje włoski to jasny blond i najlepiej wyglądają do brody do obojczyka. Podetnij końcówki nie scinaj radykalnie. Obciąć krócej zawsze można. Zresztą jeśli chcesz krótkie to się pobaw fryzurami najpierw trochę krócej za miesiąc jeszcze krócej ale nie od razu krótko. Włosy nie lubią radykalnych cięć a już na pewno delikatne.