Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracodawca nie wypłaca mi macierzynskiego

Polecane posty

Gość gość

mój pracodawca nie wypłacił mi macierzysnkiego za ostatni miesiac. Podobno ma problemy finansowe ale przeciez dostaje zwrot z zus co mam robic? nie mam kasy zeby dalej zyc,

Gość gość
Pogadaj z ZUSem. ZUS wypłaca kasę pracodawcy a więc pracodawca de facto tylko pośrednikiem i nie ma prawa dysponować tymi pieniędzmi na inne cele.

Gość gość
no własnie to samo miałam jak byłam na L4 w ciazy....przez te pierwsze 33 dni to mi zapłacił chyba po 3 miesiacach jak juz na zus przeszłam jestem załamana a ten mi dzwoni i gada ze moze bym przyszła ze 2 razy w tyg bo nie ma rąk do pracy no jakis chory co z dzieckiem na reku jestem 3 miesiace po porodzie

Gość gość
przelał bo juz dzwoniłam sie dowiedziec ja tam juz nie wracam, ide na wychowawczy a potem szukam innej roboty bo mam juz dosc czegos takiego PRACODAWCY nie dziwcie sie, \ze tak robia kobiety w ciazy jak je tak traktujecie!!!!!!!!!!!!!!!

ale umowmy sie, tak szczerze, z jakiej racji pracodwaca ma za to placic. ja wiem ze ustawa jest ale kurde... jest ubezpieczenie i niech panstwo placi i sobie operacje robi finansowe. albo za okres zwolnienia przez pierwsze 30 dni...? z jakiej racji pracodawca ma placic hęęę?

Gość gość
no właśnie skoro opłacał tobie zus co miesiąc to czemu za te 30 dni ma tobie płacić albo czemu zus tobie kasy nei przelewa tylko posługuje się pracodawcą do tego a co to jego brocha?

Gość gość
mnie to g obchodzi, takie jest prawo i on ma go przestrzegac i tyle

Gość gość
Zasiłek macierzyński zawsze jest wypłacany przez ZUS tyle że przy liczbie pracowników pow. 20 osób za pośrednictwem pracodawcy. Chorobowe to inna sprawa.

Gość zwolenniczka konkubinatu
zalezy od wielkości firmy- ja dostawałam macierzyński bezpośrednio z ZUS.

Gość gość
i on za to nie płaci tylko posredniczy wiec o co to halo

Gość gość
biedny pracodawca pewnie ma problemy finansowe i jeszcze pracowników na macierzyńskim :(

Gość gość
"i on za to nie płaci tylko posredniczy wiec o co to halo" czyli ma dodatkową robotę - to sama pośrednicz u innych za friko - pogadamy, jak to łatwo oceniać innych oj jak łatwo

Gość gość
" takie jest prawo i on ma go przestrzegac i tyle" ty uważaj na siebie a nie na innych

Gość gość
DO GARÓW SPADÓWA albo pieluchy zmieniać

Gość gość
To nie pracodawca płaci macierzyńskie..tylko ZUS :) pracowadaca coś kituje