Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przybieranie na wadze a leki

Polecane posty

Gość gość

Witam, niedługo zaczynam leczenie kwasem walproinowym (leki nazywają się Convulex). Wiem, że jest duża szansa na wzrost masy ciała, ale o jakiej liczbie w kg mowa i czy da się to powstrzymać? Od zawsze mam problem z nadwagą. Udaje mi się od jakiegoś czasu zrzucać powolutku, cieżko mi to idzie, ale idzie ;) Nie mogę uprawiać sportu, podejmowac się wysiłku fizycznego, a sama dieta nie przynosi szybkich efektów. Teraz mam brać te leki i mam jeszcze bardziej przytyć, a to tragedia. Czy macie jakieś doświadczenie z podobnymi lekami? Czy masa naprawde wzrasta szybko i znacznie, i czy da się mimo wszystko utrzymac wagę, bez ćwiczeń? Pozdrawiam

Gość gość
nikt?

Gość gość
Dodam, że Convulex przypisano mi nie ze względu na problemy psychiczne, ale na padaczkę, o ile to ma znaczenie :P

Gość gość
nikt?

Gość gość
do gory

Gość gość
ja brałam kwas walproinowy ale pod inną nazwą Depakine Chrono ale bardzo krótko... też na problemy psychiczne. Po tym leku byłam bardzo senna. Teraz jestem na Tegretolu (karbamazepina). Mam nieco problemy z wagą i trzeba się niestety bardzo pilnować. Z tym, że ja biorę poza tym jeszcze 3 inne leki - też psychiatria.

Gość gość
a... w najniższym punkcie miałam 58 kg a w najwyższym 86 kg... tak właśnie po lekach miałam taki apetyt... z tym, że ja brałam bardzo wiele leków i byłam 4 razy w szpitalu... aktualnie znów jestem w szpitalu ale w czwartek wychodzę... czyli w sumie 5 pobytów przez 6 lat

Gość gość
nie doczytałam że na padaczke ;/

Gość gość
to ja, autorka: Ja będę to brac na padaczkę, innych leków na razie nie przyjmowałam i mam nadzieję, że nie będę musiała. Boję się wzrostu wagi. I tak ważę dużo za dużo. Ostra dieta pozwoli mi nie przytyć? O padaczce powiedziano mi niedawno, diagnozowana jestem od pół roku. Nie mam ostrych ataków, moja choroba przebiega bardzo łagodnie i dlatego nawet zastanawiam się, czy w ogóle za te leki się brać...

Gość gość
ponawiam