Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Licowki przebarwienia na zebach

Polecane posty

Gość gość

Mam przebarwienia na jedynkach . Bardzo mi przeszkadzają. Wygląda to okropnie i wstyd otwierać buzię:( Co jest wedlug was lepszym rozwiazaniem wybielanie czy licówki? Boje się, ze zapłace za wybielanie a efekt nie bedzie dobry albo sie nie utrzyma.. Ktoś miał robione licówki? To jest aż takie drogie?

Gość gość autorka
A masz je martwe czy jak? Jaki kolor? Bo ja zauwazyłam, ze dolna jedynka jest ciemniejsza od innych, ale nie rzuca sie w oczy. Nie wiem, czy to od kawy np czy robi sie martwy bo kolor jest ciemnozółtoszarawy.

Gość gość
Nie, nie są martwe. To fluoroza. Na jedynkach :( kredowo białe plamy na jedynkach , czasem znikają jak nie oddycham przez usta i nic nie mówie (! :( ) ale tak to si,e pojawiają:// Głupio to wygląda. Sprawia, że restza zębów wyglada na strasznie żółte:/

Gość gość autorka
idź do dentysty, ona najlepiej doradzi, na jedynkach nie oszczedzaj a le i nie daj sie wydoic, popytaj znajomych o dobre gabinety

Gość gość
fluoroza to straszna sprawa

Gość gość
Wiem:( Samemu nic z tym nie da się zrobić:(

Gość gość
czy wiecie moze czy od picia duzych ilosci herbaty mozna dostac fluorozy? po co w ogole fluoruje sie wode?

Gość asystentkaaa stomatologaaaaaaa
z fluorozy bliska droga do próchnicy, musisz zlikwidowac ten problem a nie zasłonic go licówkami, poza tym licówki sa słabe, lepiej wylecz przyczyne fluorozy bo jest ona szkodliwa dla całego organizmu

Gość gość
no wlasnie- czy jak sie kredow e plamki na zebach to dentysta robi plomby czy wybielanie?

Gość gość
jak uniknąc przedawkowania fluoru?

Gość gość
Moja fluoroza zaczela się bardzo dawno temu, wtedy juz mialam chyba za duże dawki fluru dawane. To bylo w okresie dojrzewania. Jak mam wyleczyć przyczyne?

jesli to tylko plamy a nie poczatek próchnicy to musisz te plamy zlikwidowac, odstaw zupełnie paste z fluorem, kup jakas bez fluoru dla dzieci, to podstawa, wybielanie moze pogorszyc sprawe

Gość gość
no wlasnie -kiedys to fluorowano wode, trudno kupic paste bez fluoru

Gość gość
a jesli fluoroze dostało sie w okresie dzieciecym ,nastoletnim to po wielu latach chyba nie tak łątwo to usunąć?

Gość gość
Myśli pani, ze nie próbowałam? To NIC nie daje.

Gość gość
czy gorne jedynki sa jakos szczegolnie narazone na fluoroze? bo w roznych topikach ludzie pisza o fluorozie , plamkach wlasnie tam

Gość gość
pasty bez fluoru to chyba tylko te dla dzieci

Gość gość
kiedys , to nawet w szkole przeprowadzano fluorkowanie - bo tym to chyba musiala byc mega fluoroza

jesli masz te palmy od lat to idz do dentysty , jest kilka zabiegów aby je usunąć, licówki to juz ostatecznosc ;)

Gość gość
jakich zabiegów? wybielanie, ścieranie? czy co?

pasty dla dzieci sa tak samo skuteczne jak dla dorosłych w ogóle pasta to dodatek do prawidłowej metody szczotkowania

Gość gość
Pasty bez fluoru nic mi nie dają. nic kompletnie. Te plamy pojawiają się jak np. mam otwarta buzie wtedy wysuszają sie zeby - tak mi powiedzaił jeden dentysta i wtedy te plamy sie pokazuje tak jest. Nie mogę ich "zetrzeć" czy zrobić im coś pastą do zebów. Mam te plamy już łaaaaaaaadnych pare lat i nic na nie działa. Przez ten czas nosiłam aparat, rózne wynalazki na zgryz i tak dalej przez co nie bylo to tak widoczne i wazne.. Ale ogólnie jak byłam u dentysty to powiedział , ze nic sie nie da z tym zrobić. No ale jednak jest ta stomatologia estetyczna to może coś jednak jakoś sie to da ukryć i może będe mogła sie śmiać "pełną gęba";p

Gość gość
Jakie zabiegi? Piaskowanie, wybielanie? Piaskowanie miałam wykonywane po zdjęciu aparatu i nie wpłynęło w ogóle na te plamy.

metod jest kilka np wybielanie, usuwanie plam kwasem solnym (mikroabrazja), wybielanie, albo po prostu przeleczenie zeba, licówki i korony jesli nic juz nie pomaga

Gość gość
czy fluoroza to głownie reminescencje z okresu dzieciecego, nastoletniego czy w dojrzałym wieku tez mzoe sie pojawic?

z plamami nie powinnas miec zakładanego aparatu bo czesto sam aparat powoduje ze plamy sie pojawiaja, masz wielkie szanse na uśmiech pełna geba ;) tylko znajdz dobrego dentyste

fluoroza moze sie pojawic w kazdym wieku

Gość gość
ja pilam mega duzo herbaty i moze to od tego pojawily mi sie bialawe plamki na gornyc jedynkach a dwojki maja niemal niewidoczn e sinawe zabarwienie od brzegów-czy fluoroz a moze spowodowac ze ząb sie np ułamie?

Gość gość
ukruszy?