Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obywatelstwo

Polecane posty

Gość gość

czy dostane obywatelstwo po prababci ur w Niemczech w latach1906 w GELSENKIRCHEN-BUER a mama niema obywatelstwa

Gość wezel gordyjski
jestem zydem po matce, urodzilem sie w kraju X mam honorowe obywatelstwo 2 krajow i tyle kasy ze moge kupic dowolny paszport na swiecie a ty mnie sie pytasz czy cie niemiaszki zechca :D

Gość gość
obywatelstwo niemieckie otrzymuje się po ojcu - pochodzenie ojca od 1914 roku. Być może jest jakaś 2 letnia różnica, w tej chwili nie mam dostępu do druków.

Gość gość
Po mamie i jej przodkach[zamieszkałych w Królewcu - ojciec mamy urodził się w 1901 roku] nie otrzymałam obywatelstwa niemieckiego. Otrzymałam je jednak po przodkach ojca -Polaka zamieszkałych na Mazurach od 1882 - tego się kompletnie nie spodziewałam, ale wiele było podobnych przypadków i zaryzykowałam. Wynika z tego, że po linii męskiej otrzymuje się obywatelstwo. Nie czuję się Niemką, ale obywatelstwo niemieckie mam, moje dzieci teraz korzystają, oboje studiują i mieszkają w Niemczech.

Gość gość
ojciec mamy urodził się w 1901 roku] - ojciec babci:D

Gość gość
a na cholere ci inne obywatelstwo masz takie same prawa i obowiazki jako polka w nieczech jak niemcy.