Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izzy Isabelle

Makijaż dla 15 latki z trądzikiem i tłustą cerą

Polecane posty

Gość Izzy Isabelle

Mam 15 lat, od 2 lat walczę z trądzikiem, stosuję tabletki, mam maści itd. powoli znika, ale mimo to niedoskonałości dalej widać. Poza tym mam suche skórki, ale jednocześnie cerę tłustą. Noszę też okulary, więc chciałabym jakoś zaznaczyć oczy. Chcę wyglądać naturalnie i nie mieć na sobie dużo makijażu. Jak sie malować? Chodzi mi szczególnie o zaczerwienienia na policzkach, nie potrafię tego zakryć korektorem.

Gość gość
L'Oreal (i zapewne inne firmy) mają CC creams (korekta koloru), do korekty zaczerwienienie, zoltosci, szarości. Z cieniami do oczu to poeksperymentuj, różnie bywa, nie ma reguł. Mówią, ze jakiś kolor nie pasuje do danefo koloru oczu, ale innym pasuje. Zamiast podkładu może 'tinted moisturiser', będzie lżejszy i naturalnie wygląda. Clinique ma dobre. I przede wszystkim aby nie był za ciemny. Podkład (albo tinted moisturiser) ma być niewidoczny. Wypróboj kilka odcieni, ten który zniknie, jest idealny. Skora ma wyglądać tak, jakby była sama z siebie równa i idealna.

Gość gość
Przede wszystkim poczytaj o pielęgnacji cery tłustej odwodnionej bo taką właśnie masz. Jeśli używasz kremów matujących to one muszą trafić do kosza.

tez radzilabym uzywanie lekkich kosmetykow jak wlasnie kremy bb lub cc. jestes mloda, walczysz z tradzikiem, rozumiem ze pewnie chcesz pokryc jak najwiecej niedoskonalosci, ale to bardzo obciaza skore...

Gość gość
Z makijażem to raczej poczekaj. Skup się na pielęgnacji skóry trądzikowej.

Gość gość
A po co ci makijaż w wieku 15 stu lat?